Skiferie Obertauern

Udsigt skiferie Obertauern
Sidst opdateret: juni, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Obertauern er et af de mest snesikre skisportssteder i alperne, og områdets 100 pistekilometer tiltrækker hver sæson tusindvis af skiturister. Uanset dit skiniveau, og hvad enten du er til off-piste, afterski eller normalt pisteskiløb, har Obertauern gode muligheder. Her kan du desuden prøve kræfter med en af Europas stejleste pister eller køre hele vejen rundt om byen på den berømte Tauernrunde.

Find en skiferie til Ischgl her: Snowtrex

Skiekspert Gustav Godsk har besøgt Obertauern og giver nu sin udførlige anmeldelse af skiområdet. Læs anmeldelsen nedenfor, hvori Gustav kommer ind på bl.a. skiterræn, sne- og vejrforhold, muligheder for overnatning, mad og drikke, transport og prisniveau.

Om Obertauern

Skiterræn

Obertauern har i alt 16 blå, 17 røde og 3 sorte pister med gode muligheder for skiløbere på alle niveauer. Skiløbet foregår i en højde mellem 1.630 og 2.313 meter, og det gør Obertauern til et af Østrigs højeste skisportssteder. Pisterne er forbundet af et af alpernes bedste liftsystemer, der med i alt 19 stolelifter gør det muligt at bevæge sig rundt i terrænet en hel dag uden at klikke skiene af. 

Den høje snesikkerhed gør også Obertauern til et mekka for freeriders, og den dybe puddersne kan findes mod både nord, syd, øst og vest, hvor den aldrig er mere end en skråfart væk. Desuden har området i alt 66 km langrendsløjper, der præpareres jævnligt.

Nat skiferie Obertauern

Sne- og vejrforhold

Obertauern er et af de mest snesikre skisportssteder i Østrig. Det ligger i den sydlige og varme del af landet, og de mange højdemeter sikrer, at sneen holder sig frisk til langt ud på eftermiddagen. På grund af den gode snesikkerhed har Obertauern også en af de længste sæsoner i Østrig, med garanti for sneklædte pister helt fra start-december til slut-marts. Med andre ord er området et rigtigt sikkert valg på tidspunkter, hvor det godt kan knibe med sneen.

Størstedelen af skiområdet ligger over trægrænsen. Det kan give lidt udfordringer med at se konturerne i sneen, men så længe sneen er god, himlen er blå og solen skinner, er det svært at klage over vejrforholdene Obertauern.

Skiudlejning

Du kan leje skiudstyr via Skiset. De udlejer både ski til begyndere, eksperter og alt imellem, og reservationen kan du med fordel lave hjemmefra. Det er 15% billigere og så sikrer du, at dine ski ikke er lejet ud til andre. Skiset tilbyder også at klargøre udstyret, så det allerede er klar, når du ankommer. Mange hoteller har desuden deres egen skiudlejningskælder med fordelagtige priser til hotelgæster, og det er derfor en god ide at tjekke, om dit hotel tilbyder skiudlejning.

Skiskole

De danske skiinstruktører holder til i børneområdet ved skiskolen Koch. Til børn anbefales det at køre på skiskolehold sammen med andre børn, og her er det selvfølgelig muligt at få en dansk instruktør. Til de lidt ældre kan en privat instruktør være lige netop det, der skal til, og her er danske instruktører også tilgængelige. Du kan både booke skiskole dernede og online gennem Skimundi

Når du er i Obertauern har du mulighed for at booke diverse tour guides til både halv- og heldagsture, og der arrangeres desuden dagligt ture ud i off-pisten. Vær opmærksom på, at nogle af off-piste-turene kræver et kursus i lavine- og off-piste-sikkerhed.

Liftkort

Liftkortet giver adgang til hele Obertauern-skiområdet, alle Lungo-områderne samt skiregionen Großeck-Speiereck og dermed i alt over 300 præparerede pistekilometer. Børn under seks år står gratis på ski, og de fleste børneskiskoler er inklusiv liftkort.

Pris i euro for liftkort

Voksne

Unge (2002-04)

Børn

1 dag

49,00

37,00

24,50

6 dage

264,50

198,50

132,50

Overnatning

Et af de helt store højdepunkter i Obertauern er den korte afstand til pisterne. Byen er omringet af sneklædte bjerge til alle sider, og der vil derfor aldrig være mere end få hundrede meter fra hotellet til den nærmeste piste. Desuden følger næsten alle byens hoteller ski-in/ski-out-konceptet, hvor det er muligt at stå på ski hele vejen til hotellets hoveddør. Luksus!

Siden Obertauern er fyldt med skihoteller, kan du helt sikkert finde noget, der matcher dine behov. Hvis du fx værdsætter en god udsigt til bjerget, er Hotel Römerhof eller Hotel Tauernblick oplagte valgt. De har begge fået rigtig gode anmeldelser for udsigten fra hotellet. Das Kohlmayr Superior, Hotel das Seekarhaus og Hotel Alpina har fået gode anmeldelser af børnefamilier, og Das Tauernherz og Hotel Kristall har fået gode anmeldelser af par.

Vores favorit er hotel Marietta, som er et af de lækreste hoteller i hele byen. Her er wellness med spa, dampbad, pool, sauna samt inkluderet morgenmad, og hotellet ligger ikke mere end 100 meter fra pisten. Stedet har desuden sin egen restaurant, Grill800, der som noget helt unikt serverer det eksklusive, japanske Wagyu-kød. Marietta har også sin egen minibiograf og fitnesscenter samt en børneklub og et legerum for de mindste. Som om det ikke var nok, svingede The Beatles faktisk også forbi Marietta I 1965, hvor de holdte den eneste Beatles-koncert i Østrig nogensinde! Det er noget, hotellets ansatte stadig er stolte over den dag i dag. 

Hvis du hellere vil bo i en lejlighed, er det selvfølgelig også muligt, og her er ofte en masse penge at spare. På samme måde som hotellerne tilbyder de fleste lejligheder ski-in/ski-out med kort afstand til nærmeste lift. Forskellen er, at du i en lejlighed selv står for madlavningen, og du vil derfor sætte pris på at bo tæt på et supermarked. 

Mad og drikke

Selvom hvert land har sine egne madspecialiteter, er det helt sikkert, at Østrig topper på skifronten, og her er Obertauern bestemt ikke bagud. Bjerget er fyldt med små hytter, der serverer alt det bedste, skilandet har at byde på.

Hvis du spiser frokost på en af de mange bjergrestauranter, er det en god ide at komme tidligt. De små hytter kan nemlig hurtig blive overvældet med sultne gæster henover middag, og hvis du bare kommer en smule for sent, kan det være rigtig svært at finde en bordplads.

Hvis du ikke regner med at spise frokost på bjerget, kan du altid tage en madpakke med op i terrænet. Det er billigere end at spise på en bjergrestaurant, og så undgår du lange frokostpauser, hvilket kun giver endnu mere tid til at stå på ski! Selve Obertauern by er også fyldt med hyggelige restauranter, hvor du kan spise aftensmad, og i centrum ligger et stort supermarked med alle de vigtigste dagligdagsvarer. De fleste hoteller har desuden deres egen restaurant, hvor det er muligt at spise morgenmad og aftensmad.

Transport

Turen derned

Kører du selv til Obertauern, kan du se frem til ca. 11 timers motorvejskørsel fra Padborg. Det er nemlig kun de sidste 25 km, der ikke foregår på motorvejen, og takket være den tyske Autobahn kan du på ca. halvdelen af turen køre uden fartbegrænsning. Kører du om natten, kan du trække yderligere en times kørsel fra. De sidste kilometer foregår på snoede bjergveje, og her kan det være nødvendigt med snekæder. 

Kører du fra København, kan det bedst betale sig at tage en færge fra Rødby til Puttgarden eller fra Gedser til Rostock. De sejler ca. hver halve time, og i Tyskland vil ruten være den samme. Vær opmærksom på, at du skal have et klistermærke – en såkaldt Autobahn-Vignette – på bilens forrude, når du kører på den østrigske motorvej. Bliver du stoppet af politiet uden at have et klistermærke i forruden, resulterer det i en bøde på 500 euro. Heldigvis koster et 10-dages mærke ikke mere end 10 euro.

Det er også muligt at flyve eller tage en bus derned. Mange danske rejsebureauer arrangerer desuden skibusser til og fra Obertauern som en del af en pakkeordning, ofte med hotel, liftkort mm. inkluderet.

Til og fra pisterne

Takket være den korte afstand mellem lifterne og hotellerne behøver du ikke engang at tage en bus, når du skal til og fra pisterne. På den korte gåtur om morgenen får du i stedet mulighed for at varme skibenene op, så du er klar til en lang dag på bjerget.

Hvis du en dag er frisk på at udforske andre skiområder i nærheden, kan du altid tage en skibus fra Obertauern by. De kører med ca. 30 minutters mellemrum og er gratis for alle med et gyldigt liftkort. Busserne kører direkte mellem alle Lungo-områderne: Obertauern, Mauterndorf, Fanningberg, Katschberg, Aineck og omkring Mitterberg samt Tweng og Untertauern. Husk at tjekke, hvornår den sidste skibus går tilbage til Obertauern, så du undgår at skulle betale for en taxa hjem. 

Når du står på ski

Det kan være svært at nå det hele på en uge. Derfor har vi samlet en liste over de allervigtigste ting at opleve, når du står på ski i Obertauern, så du ikke går glip af noget.

Tauernrunde er et absolut must, når du er i Obertauern. Det er en samling af pister, der gør det muligt at stå på ski hele vejen rundt om byen, og hvis du følger ruten rundt, vil du til sidst ende præcis det samme sted, hvor du startede. Ruten kan køres begge veje rundt, afhængig af niveau. Den grønne rute kører med uret og er nemmere, mens den røde rute mod uret er lidt sværere.

Hele Tauernrunden kan klares på et par timer, og den er oplagt til dagsudflugter, hvor du kan vælge at tage en madpakke med eller holde frokostpausen på en af de mange bjergrestauranter på ruten. Pisterne er forbundet af lifter, der transporterer dig op på den næste bjergtop, og det er i teorien muligt at køre ruten i uendelighed. Et eksempel på dette kan være da skiløberen Christian Flühr i 1999 kørte Tauernrunden non-stop i tre dage og dermed slog verdensrekorden for at stå på ski i længst tid. To år senere slog han samme rekord, da han stod på ski i over 100 timer i træk på Tauernrunden. 

The Spot er stedet for enhver alpinist, der elsker at få luft under fødderne. Obertauerns største snowpark består af ikke mindre end 40 forskellige features – alt fra rails, slide boxes og kickers, og her er udfordringer for både snowboardere og freestyleskiløbere på alle niveauer.

Super Seven er de syv højest liggende pister i hele Obertauern-området. Udover en panoramaudsigt over hele dalen giver S7-pisterne de længste nedfarter i området, og de består hovedsageligt af røde og sorte pister. Ved at sætte et mål om at besøge mindst én af S7-pisterne om dagen, har du et rigtig godt udgangspunkt for at komme rundt i området og opleve, hvad Obertauern har at byde på.

Gamsleiten 2 er det højeste punkt i Obertauern og er samtidig en af de stejleste pister i Europa. Med en hældning på 100% (45 grader!) nogle steder er pisten oplagt til eskpertløbere, og her kan du også finde en yderst udfordrende 1 km lang pukkelpiste. Pisten er en del af Super Seven-listen. Hvert år er Gamsleiten 2 desuden vært for Østrigs største skattejagt, Gamsleitenkriterium, hvor deltagerne leder efter små skattekister gemt rundt omkring på pisten. 

Aftenski er også muligt i Obertauern! Det foregår ved Edelweiss-liften hver mandag og torsdag mellem 19-22. Her har du mulighed for at stå på ski i mørke på en 1.500 meter lang piste, der bliver oplyst af store projektører. Som noget særligt holder to bjerghytter aftenåbent, og her kan du holde en velfortjent pause med udsigt til de oplyste pister.

Andre oplevelser

Bare rolig – hvis du på en eller anden måde skulle have forvildet dig ind i en familie, der ikke synes, at skiløb er det fedeste i verden, er Obertauern også et oplagt rejsemål. Destinationen er nemlig fyldt med andre tilbud og sjove aktiviteter, som foregår uden planker på fødderne, og du kan bl.a. prøve kræfter med snowkiting, snowbiking, en 1,5 km lang kælkebane, en naturlig skøjtebane, bowling, dart, pool, fitnesscenter og meget mere – alle sammen god afveksling fra dagens skiløb.

Afterski

Udover godt skiløb og hyggelige bjerghytter er Østrig især kendt for sin afterski, og den hyggelige tyrolerstemning, som er at finde i de østrigske alper, er simpelthen uden sidestykke noget andet sted i verden. Er du derfor til afterski – eller aprés ski, som østrigerne kalder det – er Obertauern helt sikkert også noget for dig, og området er flere gange blevet anmeldt som en af Østrigs bedste afterskibyer. Det bedste afterski findes hos Edelweissalm og Lürzer Alm.

Edelweissalm ligger midt på bjerget, og her starter afterskifesten allerede kl. 15 – med DJ, dansegulv og højt schlagermusik, som Østrig gør det bedst. Når Edelweissalm lukker, kan du stå på ski direkte ned til Obertauerns absolutte højdepunkt når det gælder afterski, Lürzer Alm, og her fortsætter festen helt indtil kl. 02 med både dans på bordene og Jägerbombs. Hvis du stadig er frisk på mere fest kan du smutte forbi diskoteket Monkey’s Heaven, som har åbent til ca. kl. 05.

Prisniveau

Obertauern anses som værende et af de mere eksklusive og luksuriøse områder i alperne, og det afspejles også i prisniveauet. Prisen for overnatning er lidt dyrere end de fleste andre skisportssteder, og hotellerne er oppe i den høje ende af pris- og kvalitetsskalaen. 

Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at spare penge i området – hvis du blot bor i en lejlighed og selv står for madlavningen og madpakkerne er Obertauern bestemt ikke et urealistisk rejsemål med et stramt budget, og når først du er på vej ned af de sneklædte pister, er den lidt højere pris det hele værd.

Historie

Kort efter 1. verdenskrig kom de første skiløbere til Obertauern med hestevogn. Næsten tredive år senere, i 1948, fik området sin første skilift, og det var nu slut med at gå op ad bjerget, hver gang man ville stå på ski. Ved siden af den nye skilift blev områdets første piste etableret, og helt indtil 1960 var det faktisk skiløberne selv, der præparerede pisten. Det gjorde de ved at stampe hårdt i sneen, og for en times arbejde med pistepræparation var belønningen tre ture ned ad pisten.

I de næste par år tog det for alvor fart for Obertauern som skidestination, i takt med at nye opfindelser som pistemaskinen, snekanonen og gondolliften blev implementeret. I dag er byen synonym med skiløb og optimale sneforhold, og området er især kendt for dets topmoderne liftsystem og gode afterskimuligheder.

Skiudstyr og skitøj til skiferie i Obertauern

Halsedisse

Størstedelen af skiområdet i Obertauern ligger over trægrænsen. Og siden der ikke er nogle træer til at skærme mod vinden, er det ikke usandsynligt at opleve vind på bjerget. En halsedisse beskytter hals, nakke og kinder mod blæst og hjælper dig med at holde varmen.

Højkontrast-skibrille

Et par kontrastforstærkende linser gør, at skyggerne i sneen bliver mørkere, og det gør aflæsning af terrænet meget nemmere. En rigtig god investering til skiområder uden særlig mange træer til at skabe kontrast i landskabet. Her kan du læse vores guide til valg af skibriller.

Allmountain-ski

Som navnet antyder kan allmountain-ski lidt af hvert. De er oplagte at bruge i områder som Obertauern, hvor der er rig mulighed for at kombinere pisteskiløb med off-piste-skiløb. Kendetegnet ved allmountain-ski er, at de er lidt bredere på midten end normale pisteski, hvilket gør det meget nemmere at styre skiene i dybsne, uden at gå på kompromis med deres funktionsdygtighed inde på pisten.

Freeride-ski

Med den fænomenale snesikkerhed i Obertauern vil du i løbet af ugen helt sikkert også have mulighed for at trække et par spor i den dybe puddersne, og her bør du gøre dig selv den tjeneste at leje et par freeride-ski i den lokale skibutik. De brede planker sikrer nemlig, at du ikke synker ned i sneen, og det gør off-piste-skiløbet til den rene leg. Du vil opleve, at det aldrig har været nemmere at køre i dybsne!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er det dyrt at holde skiferie i Obertauern?

Prisleje varierer fra område til område. I artiklen kommer vi ind på prislejet i Obertauern.

Hvilket skiniveau er Obertauern velegnet til?

Om du er begynder, øvet eller ekspert har en betydning for, om Obertauern er det ideelle skiområde for dig. Læs om hvilket skiniveau Obertauern er velegnet til i artklen.

Hvordan ser sne- og vejrforholdene ud i Obertauern?

Sne- og vejrforholdene skifter fra år til år, og man kan aldrig vide sig sikker på forholdene. Få svar på hvordan forholdene ser ud i artiklen.

Forfatter
Picture of Gustav Godsk
Gustav Godsk

Gustav arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. En skilæreruddannelse hos Den Danske Skiskole og et utal af undervisningstimer i bagagen er byggestenene til hans brede viden om skisporten - alt lige fra skiteknik til skiudstyr. I øjeblikket fungerer han som aktiv skilærer og underviser diverse danske skiklubber et par uger om året, mens han færddiggører sin uddannelse. Han har besøgt op til flere skilande heriblandt Norge, Østrig, Frankrig og Tjekkiet. Når det er uden for sæson, og det ikke længere er muligt at slå slalomsving på de snebeklædte bjerge, træner han intensivt op til den kommende sæson vha. trailløb, mountainbike, rulleskøjter, skateboard og fitness for at holde skiformen og balancen ved lige.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj