Skiferie Zell Am See

Skiferie Zell Am see højdemeter
Sidst opdateret: februar, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Zell Am See er et fantastisk skiområde som passer til alle niveauer og er familievenligt. Med piste på i alt 135 km og 55 lifte er Zell Am See den perfekte destination for dig der vil udfordres og opleve et stort skiområde. Gletscheren Kitzsteinhorn sørger for snegaranti og med pister beliggende i op til 3000 meters højde er du garanteret en fænomenal oplevelse på ski med gode sneforhold.

Find en skiferie til Zell Am See her: Snowtrex | Sunweb

Skiekspert Bastian Lange har besøgt Zell Am See og giver nu sin udførlige anmeldelse af skiområdet. Læs anmeldelsen nedenfor, hvori Bastian kommer ind på bl.a. skiterræn, sne- og vejrforhold, muligheder for overnatning, mad og drikke, transport og prisniveau.

Om Zell Am See

Skiterræn

Zell Am See er fantastisk et fantastisk område i hjertet af Østrig i og med at det er et meget alsidigt terræn at stå på ski i. Du får adgang til 56 km blå pister, 63 km røde og 16 km sorte pister hvilket betyder at der er udfordringer der passer til alle niveauer. Zell Am See kan kan derudover tilbyde unikke freestyle muligheder med ikke mindre end 3 sne-parker og mulighed for at køre off-piste flere steder.

De forskellige skilifte er delt ud på 11 kabinelifte, 17 stolelifte og 27 tallerkenlifte, og der er mulighed for at stå på ski hele vejen til byen Zell am See når først du er kommet op på toppen af bjerget – Schmittenhöhe. Naturen i Zell Am See er spektakulær og byen ligger lige ved en stor sø som ofte fryser til over vinteren. Zell Am See har et velintegreret rutesystem af vandreruter og flere af disse ruter bliver holdt åbne om vinteren.

Vejrforholdene på bjerget Schmittenhöhe og gletscheren Kitzsteinhorn er gode og byder tit på solrige dage da man på ski kommer op over de lavereliggende skyer og dis der kan forekomme i dalene. Gletscheren Kitzsteinhorn gør Zell Am See unik i og med at den gør det muligt at stå på ski året rundt. Af samme grund er området også vært for mange skiløb hvert år, bla verdensmesterskaberne i alpint skiløb. 

Pist og lift i Zell Am See

Skiudlejning

Der er gode muligheder for at leje alt dit skiudstyr til ferien i de forskellige skiudlejninger som Zell Am See tilbyder. Både ski, stave, snowboards, skistøvler og hjelme kan lejes og du kan vælge enten udstyr af kategorien economy eller premium.

Economy er kendetegnet ved lave lejepriser og har været brugt i enkelte sæsoner, men stadig er solidt udstyr som kan få dig sikkert ud på pisterne. Premium er lejeudstyr til de kvalitetsbevidste og sikrer dig de nye modeller samt at skiene har været igennem skilejens bedste service procedure. Børn og unge får derudover ekstra rabat, og skileje for hele familien behøver derfor ikke at vælte budgettet.

Skiskole

Mulighederne for ski- og snowboardundervisning er mange i det populære område. Der er flere forskellige skiskoler at vælge imellem, og deres interne konkurrence sørger for at priserne er presset i bund når du skal vælge skiskole. Bla. Skiskole Zell Am See, som er en af de største skiskoler i området, tilbyder danske undervisere hvis dette er en prioritet for dig. Det kan være rart når de yngste skal lære at stå på ski at have adgang til danske instruktører, og det er der mulighed for i Zell Am See. 

Overnatning

Zell Am See har med sin størrelse et bredt udvalg af hostels, ferielejligheder og hoteller. Der er rig mulighed for at opleve traditionelle østrigske boliger og en autentisk ferie tæt på naturen, men du kan også vælge et af de mere moderne hoteller med minimalistisk indretning og fokus på funktionalitet.

Priserne varierer meget og afspejler de forskellige faciliteter som hoteller og hostels tilbyder. Du kan både få adgang til lækre spaområder, indendørs og udendørs pool, tennisbaner og prisvindende restauranter som en del af din overnatning og prisen på dit ophold afhænger heraf. Flere af hotellerne ligger lige ved siden af pisterne der går til dalen og du kan dermed stå på ski hele vejen “hjem”. Til sidst er flere af overnatningsmulighederne beliggende ved den smukke sø Zell og udsigten her er helt fantastisk. 

Mad og drikke

Der er ingen grund til at pakke kedelige rugbrødsmadder nederst i rygsækken. Zell Am See tilbyder alle de klassiske frokostmåltider når du befinder dig på pisten. De hyggelige restauranter er spredt ud over skiområdet og tilbyder lækker mad med fantastisk udsigt. Du er dækket ind hvis du vil prøve nogle af de østrigske klassikere som Gullash suppe med brød, Wiener Schnitzel, Apfelstrüdel eller Kaiserschmarren.

Men der er også altid velkendte favoritter at vælge imellem som Spaghetti bolognese, burgere og selvfølgelig pomfritter. Hvis du vil opleve den hyggelige by Zell Am See om aftenen er mulighederne uudtømmelige og de mange restauranter bærer bræg af de forskellige nationaliteter som besøger området hvert år. Der er således både steakhouses, burger-restauranter, pizza steder, et brasserie og selvfølgelig massere af lokale østrigske caféer og restauranter. 

Transport

Zell Am See ligger i hjertet af Østrig og transportmulighederne dertil er mange. En stor del rejsebureauer tilbyder busrejser direkte til hotellerne, men det også en populær destination at køre til. Zell Am See har en lille lufthavn og derudover er der kun 76 km til Salzburgs lufthavn hvor der går fly til, flere steder i Danmark.

Zell Am See har derudover en togstation i bymidten som er idéel at rejse med til og fra lufthavnen. Med skibus kommer du hurtigt fra Zell Am See til fx Kaprun hvor du kan tage den nye K-Connection som transporterer dig fra byen, op til bjerget Maiskogel og videre til den storslåede gletscher Kitzsteinhorn. På den måde er hele området godt forbundet og du skal rejse minimalt for at opleve de fantastiske forhold som Zell Am See byder på.

Oplevelser

Selvom du er kommet til Zell Am See for skiløbet, så er området fyldt med muligheder for spændende ferieaktiviteter uanset hvilken type du er. I det pulserende byliv er afterski en integreret del af kulturen, og de mange barer og caféer tilbyder hyggelige rammer at nyde en kold Weissbier sidst på dagen. Men Zell Am See har meget mere at byde på end klassisk afterski.

Den gamle by er hjemsted for St Hippolyte’s kirke som er en af de ældste bygninger i Pinzgau-regionen og et besøg værd. Derudover er har du mulighed for at besøge en regulær borg i Kaprun som kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Til sidst er naturen i Zell Am See blandt Østrigs flotteste. Med den smukke sø Zell til den ene side og de knejsende bjerge til den anden er området som taget ud af et postkort, og også et populært rejsemål om sommeren hvor du kan vandre, dyrke vandsport ved søen og nyde naturen i høj sol. 

Prisniveau

Prismæssigt ligger Zell Am See solidt i midten af skalaen. Det er ikke et dyrere område end de omkringliggende bjergbyer og du kan forvente gode priser set i lyset af de unikke muligheder for at dyrke skisport og opleve den smukke natur. Fordi Zell Am See er et populært rejsemål stiger priserne i højsæsonen og et godt tip er at besøge området udenfor de mest travle uger.

Helt konkret skal du forvente at en øl koster mellem 3-4€, frokost mellem 10-20€, skibusser er gratis så længe du har et liftkort. Prislejet for hotellerne starter omkring 90€ for et dobbeltværelse per nat og går helt op til 300€ hvis du vil sove på de dyreste hoteller i byen.

Det er dog muligt at finde lejligheder og hostels der er billigere. Liftkort koster 257€ for en voksen i 5 dage og 128,5€ for et barn for den samme periode. Ift skileje skal du regne med omkring 200€ for en uges leje af ski, støvler, stave og hjelm til en voksen. Alt i alt ligger Zell Am See i midten rent prismæssigt og er en af danskernes foretrukne destinationer af samme grund. 

Kultur

Selvom Zell Am See kun huser omkring 10.000 faste indbyggere, gæster flere millioner turister hvert år byen og det er ikke tilfældigt. Zell Am See er fyldt med kultur og tilbyder både traditionel østrigsk alpestemning i bymidten, samt et stort udvalg af historiske bygninger, monumenter.

På samme tid er byens infrastruktur optimeret til at kunne håndtere de mange gæster og byens bussystem, samt liftsystem på bjerget fungerer upåklageligt. I Zell Am See finder du et pulserende byliv uden at der er overfyldt. Dette er en af grundene til at Zell Am See er den perfekte destination for både familier med og uden børn.

En klassisk østrigsk oplevelse er krampus-festivalen, som er en spektakulær parade af lokale mænd og kvinder udklædt som troldelignende væsner med piske, spyd og horn. Denne tradition fejres også i Zell Am See og hvis du befinder dig i byen i starten af december, må du ikke gå glip af den. Paraden bevæger sig gennem bymidten og skræmmer publikum på vejen imens de hyler og danser. Husk dog at denne oplevelse kan være lige lovligt voldsom for de mindste i familien. 

Historie

Zell Am See er en by med en rig historie som har udviklet sig til at blive den populære turistdestination som den er i dag. Byen gennemgik en forvandling i 1875 hvor fokus flyttede sig fra landbrug til turisme. Det var nemlig her at Salzburg-Tyrol jernbanen åbnede og gjorde Zell Am See mere tilgængeligt. Byen fokuserede først på sommer-turisme og blev først senere en skidestination.

Beliggende ved den store sø Zell mellem bjergene og den storslåede natur har området den perfekte placering og besøgstallene hvert år afspejler dette faktum. Skiløbet på Kitzsteinhorn startede helt tilbage i 1965 hvor de første gæster blev fragtet op på gletscheren med kabelvogn. Området er Østrigs første gletscher skiområde og har nu en central rolle i skikulturen. Det er er blandt andet på gletscheren at store dele af Østrigs skiinstruktører bliver uddannet på grund af den unikke mulighed for at stå på ski året rundt.

Skiudstyr og skitøj til skiferie Zell Am See

På alle skiture er udstyret essentielt. Fokuspunkter for godt udstyr er at det skal beskytte dig, isolere dig og sørge for at du kan nyde skiløbet uden at bekymre dig om vejr- og sneforhold. Der findes selvfølgelig meget forskelligt udstyr du kan investere i, men nogle ting giver mere mening end andre. Her kommer en liste over essentielt skitøj og skiudstyr som kan være en fordel at anskaffe sig før afrejse til Zell Am See.

Når du skal finde skitøj til alperne så er det en god idé at tænke over vejrforholdene og årstiden. Hvis du skal afsted i perioden omkring jul og indtil februar. Så kan du forvente koldt vejr, især på toppen af bjergene og det er vigtigt at have vindtætte og isolerende lag. Hvis du derimod skal afsted langt ind i foråret og omkring påsken så er det ofte plusgrader og høj sol. Dette betyder høje temperaturer og massere af tøsne hen på eftermiddagen på pisten. Her er åndbarheden af dit skitøj utrolig vigtig sådan at din krop kan transportere overskydende varme og sved væk fra kroppen. 

Skistøvler 

Skistøvler er i kategorien – det dyre udstyr. Men hvis du bestemmer dig for at investere lidt mere end et par hundrede kroner i dit skiudstyr og vil købe noget udstyr som du kan bruge igen og igen i mange år, så er skistøvlen noget af det vigtigste du kan købe. Du skal kun have været puttet i skistøvler som klemmer én gang for at vide hvor meget det kan ødelægge skituren.

Det gode ved at anskaffe dig dine egne skistøvler på forhånd, er at du i ro og mag kan komme ned i en lokal skibutik og få taget mål, samt vælge de helt rigtige støvler og eventuelle indersåler der passer til dine fødder. På den måde kan du sikre dig at du vælger en støvle der passer til dig og dit niveau med hensyn til den flex der er i støvlen. Og derudover sparer du selvfølgelig de penge som støvleleje ville koste vinter efter vinter da skistøvler er robuste og kan holde i mange år. 

Skijakke 

Når det kommer til tøjet så er en god skijakke essentiel. Skijakker kan sjældent lejes ligesom fx ski, stave og støvler, så sørg for at have købt en hjemmefra. De vigtigste funktioner at se efter er om skijakken er vindtæt, vandtæt og om den er åndbar. En god tommelfingerregel er at din skijakke skal kunne holde til et vandsøjletryk på 10.000 mm og have en åndbarhed på omkring 5.000-10.000 g/m².

Skistave

Skistave er et af de stykker udstyr som næsten koster det samme at erhverve, som at leje dem. Derudover kan du investere lidt ekstra og få stave med lækre håndtag, med teleskop-funktion eller skistave af carbon. Så hvis der er plads i bagagen, så er skistavene en god start på din udstyrssamling.

For at finde den rigtige længde til dig skal du stå oprejst med staven i hånden og albuen inde til kroppen. Hvis albuen danner en vinkel på 90 grader er staven den rette længde. Dette er reglen med ski og støvler på, så hvis du tester derhjemme, må vinklen gerne være lidt mindre end 90 grader.

Skibriller 

Skibriller er også udstyr som ikke konventionelt kan lejes. Anskaf dig derfor skibriller inden du tager afsted. Der er et hav af mærker og modeller at vælge imellem og mange fede designs. Det vigtigste for funktionen er den linse som sidder i din skibrille. Overordnet er der to forskellige slags linser.

Der er mørke/reflekterende linser som er bedst i solskin og sørger for at du ikke bliver blændet af den reflekterende sne samt solen. På den anden side er der også linser som er lysere/mere gennemsigtige og som gør sig godt i overskyet vejr eller når det sner. Hvis dit budget rækker til det, så invester i begge typer til din skibrille. Det gør en kæmpe forskel. Men der er også linser som kan benyttes i alt slags vejr. En slags allround linse som virker uanset forhold, men ikke excellerer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er det dyrt at holde skiferie i Zell Am See?

Prisleje varierer fra område til område. I artiklen kommer vi ind på prislejet i Zell Am See.

Hvilket skiniveau er Zell Am See velegnet til?

Om du er begynder, øvet eller ekspert har en betydning for, om X er det ideelle skiområde for dig. Læs om hvilket skiniveau Zell Am See er velegnet til i artklen.

Hvordan ser sne- og vejrforholdene ud i Zell Am See?

Sne- og vejrforholdene skifter fra år til år, og man kan aldrig vide sig sikker på forholdene. Få svar på hvordan forholdene ser ud i artiklen.

Forfatter
Bastian Lange
Bastian Lange

Bastian arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Udover hans arbejde for magasinet fungerer han som aktiv skilærer for sine gamle arbejdsgivere i Østrig (Wagrain og St. Johann) og for danske efterskoler. Han har været fuldtids-skilærer i hele 3 sæsoner, hvor lokationen er vekslet mellem Wagrain, St. Johann og Melbourne (Australien). Gennem tiden har han undervist alt lige fra nybegyndere til eksperter i alle aldre. Han kan derfor se skitøj- og udstyrsjunglen fra en familiefars synspunkt, såvel som som en dedikeret backcountry-skiløber. Bastian har i løbet af årene specialiseret sig inden for skitøj og skiudstyr og er derfor en af magasinets klogeste hoveder, når snakken går på dette emne.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj