Skiferie Bad Gastein

overblik over skiferie Bad Gastein
Sidst opdateret: april, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Bad Gastein er den perfekte all-around skiferie destination. Som nybegynder eller let øvet skiløber vil du finde utallige pister passende til lige præcis dit niveau. Samtidig er der rig mulighed for de mere erfarne skiløbere til at udfolde deres skiløb på mere udfordrende pister. Ud over at have skiløb passende til alle niveauer er Bad Gastein en smuk traditionel østrigsk by fyldt med rig kultur. Bad Gastein er samtidig kendt for underholdende afterski fra den øverste hylde i Østrig samt et exceptionelt natteliv.

Find en skiferie til Bad Gastein her: Sunweb | Snowtrex

Skiekspert Jonatan Bahat har besøgt Bad Gastein og giver nu sin udførlige anmeldelse af skiområdet. Læs anmeldelsen nedenfor, hvori Jonatan kommer ind på bl.a. skiterræn, sne- og vejrforhold, muligheder for overnatning, mad og drikke, transport og prisniveau.

Om Bad Gastein

Skiterræn

Hvis du søger et smukt skiområde, som skimæssigt kan lidt af det hele, er Bad Gastein, alt det du kunne drømme om. Med 201 kilometer pister hovedsageligt fordelt på blå og røde pister som er mest egnet til begyndere eller let øvede skiløbere, skulle man tro, at Bad Gastein hovedsageligt er rettet mod begyndere eller let øvede skiløbere og ikke mod mere øvede eller eksperter.

At tro dette er dog en fejltagelse. Bad Gastein har 24 kilometer sorte pister, som kan udfordre selv de mest habile skiløbere. Hvis de 24 kilometer sorte pister i Bad Gastein ikke er nok til dig, har Bad Gastein den kæmpe fordel, at skiområdet er en del af sammenslutningen Ski Amadé. 

Liftkortet til Bad Gastein giver dermed adgang til i alt 270 lifte og 760 kilometer piste. Mange af skiområderne hænger sammen ved hjælp af lifte og pister, hvormed det altså er muligt at tage på lange ture fra skiområde til skiområde kun ved hjælp af skiløb. Det er for eksempel en mulighed at tage til St. Johann im Pongau, som kun ligger 35 kilometer i bil fra Bad Gastein.

Fra St. Johann er det muligt at stå på ski hele vejen til Wagrain, som er et af Østrigs største skiområder. Fra Wagrain kan du løbe på ski tværs over dalen i Salzburg og hele vejen til Flachau. Skiferien i Bad Gastein giver dig altså muligheden for at opleve og blive udfordret af mange andre skidestinationer i området.

De erfarne skiløbere der finder Bad Gasteins udvalg af stejle pister for småt kan altså nemt komme andre steder hen, hvor de kan finde flere udfordringer. Dog skal det bemærkes, at det er skiløbere af alle niveauer og ikke kun de mest erfarne skiløbere, der vil finde disse ture til andre skiområder underholdende.

En anden fordel ved Bad Gastein er muligheden for at tage til Sportgastein. Pisterne ved Bad Gastein ligger i højden omkring 1.000 meter, hvormed sneen på de varme dage kan blive en smule blød og slushet. Hvis dette sker, kan du med fordel tage til Sportgastein, der ligger i 1.590 meters højde og har lifte, der kan tage dig til toppen Kreuzkogel, der ligger i 2.650 meters højde. Heroppe er du sikker på, at sneen er bedre end nede i Bad Gastein. 

Hvis du ønsker en skiferie centreret omkring off-piste skiløb, har Bad Gastein også meget at byde på her. Med masser af let tilgængelig off-piste er der både muligheder for at opleve store stejle bjergsider samt mindre stejle off-piste ture mellem træerne.

Sportgastein er også et ideelt område at besøge, hvis du ønsker god off-piste. Området har få lifter, men masser af markeret og let tilgængelige off-piste ruter. Bad Gastein har en snowpark med et begynder, medium og pro område, som specielt egner sig til begyndere eller let øvede. Snowparken i Bad Gastein har ikke de helt store features. Så hvis du er meget erfaren i parken og leder efter de helt store hop, er Bad Gastein ikke den rigtige destination for dig. 

Med Bad Gasteins brede udvalg af pister og ruter for alle niveauer samt liftkortets mulighed for at besøge en bred vifte af andre skiområder er du altså altid sikret skiløb lige præcis, som du ønsker det. Hvis vejret er dårligt et sted, kan du blot køre et andet sted hen. 

Opadgående mand skiferie Bad Gastein

Sne- og vejrforhold

Skiområdets høje beliggenhed sikrer, at du har snegaranti på din skiferie til Bad Gastein. Der er gode chancer for dage med høj sol, og hvis der er overskyet, er der altid muligheden for at køre hen til et andet resort i nærheden med bedre vejr, hvor liftkortet også virker.

Bad Gasteins beliggenhed i omkring 1.000 meters højde samt muligheden for at komme op og løbe på ski i en højde af 2.650 meter er du sikret smuk natur i alle former. Nede i byen finder du snebelagte naturområder med træer, mens du på toppen kun kan se golde hvide som spirea vanhouttei bjergtoppe så langt øjet rækker. Med en skiferie i Bad Gastein er du altså sikret både sne, god skiløb og utrolig smuk natur.

Skiudlejning

Skiudlejning i Bad Gastein kan med fordel gøres hjemme fra sofaen på forhånd. Der er en række forskellige udbydere af udlejning, hvor der ingen reel stor forskel er imellem.

Det er muligt at leje alt det nødvendige udstyr, som du ikke selv ejer, og det er også muligt at vælge mellem forskellige typer af passende ski- og snowboardudstyr alt efter, hvilket niveau du er på. Søg på “skileje Bad Gastein” på Google og vælg den udbyder som du synes passer bedst til dine behov. 

Skiskole

Til dig der ønsker en skilærer, er der rig mulighed for at modtage undervisning i topklasse. Det er både muligt at bestille skiskole hjemme fra på forhånd eller at møde op på en af de mange skiskole i Bad Gastein og bestille derigennem.

Der er mange forskellige skiskoler i Bad Gastein, men de opererer alle med samme uddannelse af sine instruktører, hvormed man er sikret høj kvalitet. Hvis du foretrækker en dansk skilærer, er der rig mulighed for at sikre sig dette. Hvert år er der mange danskere, som tager til Bad Gastein for at arbejde som skiinstruktør. Skimundi har eksempelvis en dansk skiskoler i Bad Gastein.

Ved at vælge en dansk skiskole kan du altså være sikker på at have en dansk instruktør. Hvis det ikke lykkedes at skaffe en dansk instruktør, er dette dog ikke et problem. Alle instruktørerne lærer, hvordan de skal undervise både børn og voksne, der ikke taler samme sprog. 

Skiinstruktører er dog ikke kun for nybegyndere. Skiløbere af alle niveauer kan have gavn af en instruktør til at hjælpe med at udvikle sit skiløb. Instruktørerne har forskellige niveauer og kan derfor undervise skiløbere af forskellige niveauer. 

Overnatning

Bad Gastein tilbyder forskellige overnatningsmuligheder alt efter, hvad du foretrækker. Selve byen har både hoteller, lejligheder og hytter i forskellige prisklasser alt efter beliggenhed og luksuriøsitet. Nogle af overnatningsmulighederne har ”ski-in ski-out”.

Det er dog ikke et problem at overnatte et sted uden muligheden for dette, da Bad Gastein er en forholdsvis lille by, hvor det er nemt at komme til og fra lifterne ved at gå. Der er dog også alternativer til Bad Gastein, hvis du ikke ønsker at bo i selve byen.

Liftkortet giver adgang til lifterne i både Bad Hofgastein og Dorfgastein, som begge har overnatningsmuligheder, der kan være billigere alternativer til at overnatte i Bad Gastein. Der er altså mulighed for at bo udenfor Bad Gastein og så komme til Bad Gastein ved udelukkende at løbe på ski.

Samtidig går der hver dag busser mellem Bad Gastein og de omkringliggende byer, hvormed det ikke er et problem at komme frem og tilbage, hvis du nu ønsker at bo udenfor Bad Gastein, men gerne vil ind til byen for dens aktiviteter om aftenen hvor lifterne er lukket. 

Mad og drikke

Der er mange forskellige muligheder for at spise ude i Bad Gastein. Der er både en række forskellige restauranter nede i selve byen samt på pisterne. Der er alle former for mad i alt fra den dyre til den billige ende. Priserne på restauranterne på bjerget kan dog være lidt høje.

Nede i byen findes supermarkeder, hvor det er muligt at handle alle basale madvarer. Hvis du ønsker at spare lidt penge, men stadig spise ude på selve pisten og nyde den smukke udsigt kan det altså anbefales at handle ind til madpakker i supermarkedet, som du så selv kan tage med ud om morgenen. De omkringliggende byer hvor det også er muligt at overnatte har også supermarkeder.

Hvorvidt du spiser på restauranter, har egen mad hjemmefra eller foretrækker at handle ind til selv at smøre en lækker madpakke er altså udelukkende op til dig selv, da der er muligheder for det hele i Bad Gastein.  

Transport

Det er muligt at komme til Bad Gastein med enten bil, bus, fly eller tog. 

Den mest normale måde at rejse på er som udgangspunkt at køre direkte fra Danmark til Bad Gastein i egen bil. Turen tager ikke mere end cirka 12-13 timer.

Bus er et godt alternativ til at køre i egen bil. Firmaer som for eksempel SneXpressen har busser, som kører fra Danmark og direkte til Bad Gastein, hvormed det er muligt at komme nemt til området. Det er ikke er nødvendigt at skifte bus undervejs. 

Fly er den klart hurtigste transportmulighed til Bad Gastein. Den direkte flyvetur til lufthavnen i Salzburg tager ikke meget mere end et par timer, hvorefter det er muligt at rejse fra lufthavnen til Bad Gastein ved enten at leje en bil eller at tage toget. Ulempen ved at flyve til Bad Gastein er dog prisen, som kan være relativ høj i forhold til de andre transportmuligheder. 

Den billigste måde at komme til Bad Gastein på er ved at tage toget. Denne rejsemulighed er en del mere besværlig end de tre andre, men der er til gengæld meget at hente prismæssigt. 

Det er en meget stor fordel at have egen bil, når du er på skiferie i Bad Gastein, da dette giver muligheden for at transportere dig selv mellem de forskellige skiområder, som du med stor fordel kan opleve.  

Oplevelser

Hvis du ønsker et off-piste eventyr, som du sent kommer til at glemme, er Bad Gastein det perfekte sted. Det er muligt at hyre en offpiste guide, som hjælper dig sikkert igennem den 1.600 meter lange offpiste tur ned ad Schareck bjergtoppen, som er hele 3.122 meter høj på sit højeste punkt. Det er en unik mulighed for at stå på ski i helt uberørt sne i flere forskellige terræner.   

For de lidt yngrer som måske ikke er helt klar til 1600 meters ren offpiste endnu eller bare de lidt mere legesyge voksne, er der flere gode muligheder for at kælke i Bad Gastein. Ved at tage Bellevue-Alm Stoleliften kommer du op til Naturrodelbahn Bellevue-Alm, som er startstedet på den 2,5 kilimeter lange kælkebakke.

Muligheden for at slå benene op og nyde afslapningen er bedst i de termiske bade i Felsentherme. Her finder du store mineralrige udendørs og indendørs bassiner, som er 32 grader varme. Der er også en børnepool. Bassinerne er fyldt op af termiske kilder, der popper op i Bad Gastein. Vandet har været undervejs gennem klipperne i cirka 3000 år og er meget mineralrigt.  

Bad Gastein er også kendt for fantastisk afterski og natteliv. De forskellige barer i byen har mange forskellige temaer, som kan varierer fra aften til aften. Der er også mulighed for at opleve live musik på for eksempel Haeggbloms bar. 

Hvert år i marts afholdes Jazzfestivalen Snow Jazz Gastein. Under festivalen spilles der jazz i sneen om dagen og på hoteller og forskellige barer om aftenen. Festivalen skaber en unik stemning i byen, da du kan hører jazzmusikken, når du nærmer dig bunden af pisten. 

Prisniveau

Prislejet i Bad Gastein er relativt højt. Det er et meget populært skiområde, der ikke konkurrerer på billige priser. Alt fra mad, drikke, skiudlejning, skiskole og liftkort ligger i den dyre ende. Dog får du, hvad du betaler for i Bad Gastein, som ikke bare er populært uden grund. Skiområdet har mange facetter og har utroligt meget at byde på til alle.

Skimæssigt kan skiløbere af alle niveauer blive udfordret af de mange kilometers forskellige pister. Samtidig er der underholdning til enhver smag, hvormed du med sikkerhed ikke kommer til at kede dig i timerne, hvor det ikke er muligt at stå på ski. 

Kultur

Bad Gastein er en historisk by, der daterer helt tilbage til det 13. århundrede. Byen er derfor fyldt med yderst smuk arkitektur, som du ikke bliver træt af at kigge på. Bad Gastein har været meget præget af sin status som ekseptionel skisportsdestination gennem det sidste århundrede. Skiområdet har tiltrukket flere royale personer gennem tiden.  

Historie

Siden folk begyndte at stå på ski i Bad Gastein området, har skikulturen udviklet sig eksponentielt. I 1958 blev verdensmesterskaberne i alpint skiløb afholdt i Bad Gastein.

Interessen i skiløb har formet Bad Gastein til den by, den er i dag. Besøgstallet af turister i byen er over tiden steget så meget, at der er blevet opført mange nye aktiviteter og overnatningsmuligheder. Oprettelsen af Ski Amadé har gjort, at skimulighederne er blevet meget større, hvilket har hjulpet med at gøre området til et af de bedste i Europa.  

Skiudstyr og skitøj til skiferie i bad gastein

Herunder er en oversigt over det vigtigste udstyr og tøj til skiferien i Bad Gastein:

Ski og Støvler 

Det er ikke nødvendigt at have egne ski og støvler, da det er muligt at leje. Det er dog altid en fordel at have eget udstyr og kan godt betale sig at investere i udstyr, hvis du kommer til at bruge det regelmæssigt. 

Bad Gastein er et område, som har lidt af hvert at byde på. Hvis du ønsker at prøve kræfter med lidt af hvert, er det derfor en god ide at vælge et par all-mountain ski til skituren til Bad Gastein. 

Hjelm

Sikkerhed er det vigtigste på din skiferie. At have en hjelm er derfor alphaomega, da alle kan komme slemt til skade ved tilfældigheder. Det er muligt at få en hjelm med ved skiudlejen. Det er dog en god anbefaling at have sin egen hjelm. En skihjelm mister sin beskyttelsesevne efter et hvis antal slag, hvorefter den skal skiftes ud. Ved at have din egen hjelm kan du derfor holde styr på, hvornår det er tid til at skifte din hjelm ud, da du selv har overblikket over, hvor meget din hjelm har været udsat for. Ved at låne en hjelm fra skilejen er du godt dækket ind, men du har ikke muligheden for at vide, hvorvidt hjelmen fungerer optimalt. 

Tøj

Bad Gastein er et skiområde, hvor der er mulighed for at løbe på ski i højder fra 1.000 meter til over 2.500 meters højde. Samtidig er der mulighed for at løbe på ski i mange forskellige områder med liftkortet til Bad Gastein.

Det er derfor en god ide at pakke til lidt af hvert, da du kan komme ud for mange forskellige typer af vejr. Områdets størrelse og diversitet giver dog også muligheden for at prøve at undgå dårligt vejr ved at stå på ski forskellige steder alt efter vejrforholdene. 

Det vigtigste er at have et par gode sæt skiundertøj som dit inderste lag tøj samt vind- og vandtætte bukser og jakke. Til at holde dig varm skal du også have hue, vanter og skisokker. En god halsedisse kan også være af stor nytte. Husk at pakke solcremen hvis det ser ud til at blive solrigt på din skiferie i Bad Gastein. 

Lavineudstyr

Hvis du ønsker at bevæge dig ud i offpisten, er lavineudstyr noget du SKAL have.  Uden lavineudstyr sætter du både dig selv og andre i fare.

De tre vigtigste ting at have her er: en bipper, en skovl og en lavinesonde. Med disse tre ting kan du hjælpe andre, der bliver fanget i en lavine, og andre kan hjælpe dig. Optimalt set kan du også investere i et ABS system, hvor du i din rygsæk har en airbag, du kan udløse i tilfælde af en lavine. På den måde vil du undgå at blive dækket af sneen.

Inden du begiver dig ud på offpiste eventyr, skal du være sikker på, hvordan du bruger dit udstyr. Du skal ALDRIG stå offpiste med andre folk, der ikke har lavineudstyr. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er det dyrt at holde skiferie i Bad Gastein?

Prisleje varierer fra område til område. I artiklen kommer vi ind på prislejet i Bad Gastein.

Hvilket skiniveau er Bad Gastein velegnet til?

Om du er begynder, øvet eller ekspert har en betydning for, om Bad Gastein er det ideelle skiområde for dig. Læs om hvilket skiniveau Bad Gastein er velegnet til i artklen.

Hvordan ser sne- og vejrforholdene ud i Bad Gastein?

Sne- og vejrforholdene skifter fra år til år, og man kan aldrig vide sig sikker på forholdene. Få svar på hvordan forholdene ser ud i artiklen.

Forfatter
Jonatan Bahat
Jonatan Bahat

Jonatan arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. At kalde ham for en skibums er en titel som klær ham til fingerspidserne. Han har været på sæson hele tre gange (to gange i Skandinavien og én gang i Alperne) og i den anledning besøgt ualmindelig mange skiområder. Som inkarneret snowboarder med en umådelig viden om tøj og udstyr, en dyb forståelse for snowboardteknik og et talent for at lave de vildeste tricks i parken, er han manden, vi tager fat i, når der skal forfattes artikler om snowboard.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj