Skiferie Zillertal

Skiferie Zillertal pist
Sidst opdateret: januar, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Dybt inde i hjertet af Tyrol finder du et af Østrigs bedste skiområder, nemlig skisportsstedet Zillertal. Her finder du hele 533 kilometer piste paradis, samt adgang til Hintertux gletsjeren. Derudover byder området på alt fra begyndervenlige piste til Østrigs stejleste pist med en hældning på 78 %. I Zillertal er du garanteret nye pister at udforske, samt masser af udfordringer i et sandt paradis for dig som elsker skiferie.

Find en skiferie til Zillertal her: Snowtrex | Sunweb

Skiekspert Cecilie Frost har besøgt Zillertal og giver nu sin udførlige anmeldelse af skiområdet. Læs anmeldelsen nedenfor, hvori Cecilie kommer ind på bl.a. skiterræn, sne- og vejrforhold, muligheder for overnatning, mad og drikke, transport og prisniveau.

Om Zillertal

Skiterræn

Zillertals fantastiske store skiområde byder på hele 533 kilometer piste paradis. Zillertal er en af de største skiområder i Østrig og du løber ikke tør for muligheder hvis turen går hertil. Skidalen er sammensat af fire byer, henholdsvis Zell am Ziller, Mayrhofen, Stumn og Hinterhux.

Zell am Ziller er den største af de fire byer og uanset hvor du er bosat, kan man nemt benytte de regelmæssige skibusser der forbinder områderne med hinanden. Zillertal byder på et varieret terræn, og du finder alt fra nybegynder pister, til Østrigs stejleste pist for de garvede skiløbere. Området byder på 167 km blå pister, 263 km røde pister og 39 km sorte, og du finder dermed noget for alle niveauer.

Hvis du hører til en af de mere garvede skiløbere, skal du prøve Østrigs stejleste pist Harakiri, som har et fald på 78 %. Harakiri kommer af det japanske navn for rituelt selvmord, og som navnet antyder kræver denne pist rigtig gode skiegenskaber, da den ofte kan være meget iset og et fald vil resultere i at du nok først vil stoppe nogle hundrede meter senere.

Med det sagt, så er det en super fed pist at have på sit ”CV,” og skal helt sikkert prøves for den erfarne skiløber. Derudover kan den erfarne skiløber også prøve kræfter med den 1.750 lange nedkørsel fra Hinterhux gletsjeren til Hinterhux by. Turen hedder ”Schwarze Pfanne,” og dage med lang sigtbarhed får du en enestående udsigt.

Derudover er deres andre pister kendetegnet ved at være super gode og brede, og byder også på mange ”skovpister,” som kan være et godt sted at søge hen når det sner og blæser. Derudover må du endelig heller ikke snyde dig selv for et besøg til Hinterhux gletsjeren, som med sine 3250 højdemeter byder på enestående udsigt og suverænt gode sneforhold.

I tilfælde af at sneforholdene ikke skulle være de bedste, har Hinterhux gletsjeren altså 100% snesikkerhed. Østrigs længste nedkørsel målt i højdemeter, ”Zell am Ziller” finder du også i Zillertal. Turen er 10 kilometer og 1930 højdemeter, og er dermed den længste nedkørsel af sin art. Omend ikke lige så lang som førnævnte, kan nedfarten Ahorn ved Mayrhofen også være et godt alternativ.

Turen er 5,5 kilometer lang, og byder formentligt på Zillertals bedste panoramaudsigt. Hvis du er på udkig efter et begynderområde, så skal du tage med Isskogelbahn fra centrum af Gerlos, som fragter dig op i 1900 meters højde. Heromkring finder du et super godt begynderområde, og det er især velegnet til børn. Området Ahorn er også et super godt børneområde som kan anbefales. 

Zillertal er også særdeles velegnet for snowboardere og park elskende typer. Der er et bredt udvalg af forskellige funparks, hvor du kan prøve kræfter af med dit Freestyle. Du kan blandt andet besøge en af Europas mest krævende funparks, ” Vans Penken Park,” som er beliggende i Mayrhofen.

Hvis du ikke er den store ”park rotte” selv, er det også værd at slå et smut forbi som tilskuer, og se nogle verdensklasses freestylere slå sig løs i parken. Vans parken har endvidere sin egen app, som gør at du altid kan tjekke hvilke hop der er åbne, events og konkurrencer.

App’en ligger frit tilgængeligt i app store, hvis det skulle have interesse at holde sig opdateret på ovenstående. En anden funpark er Zillertal Arena, hvor man kan øve sine 360, 540 eller back flip spring, uden at være bange for at komme til skade. Her lander du nemlig på en stor luftpude, og man har dermed rig mulighed for at øve sig uden at komme gevaldigt til skade. 

Zillertals fantastiske placering i Tyrols smukke bjerge, gør også stedet enestående for langrendsløberen. Landskabet er åbent, og du kan nyde en meget varieret natur på din tur rundt. Den længste strækning på ca. 25 kilometer finder du fra Mayrhofen til Hollenza.

Derudover findes der også nok udfordringer for den veltrænede langrendsløber, heraf ved Hochfügen i Zillertal, hvor man kan prøve den meget krævende 9 kilometer lange højde løjpe. Tux i Zillertals bagland byder også på et bredt udvalg af flotte panorama løjper, og du kan dermed finde et passende spor til enhver langrendsløbere niveau. 

Sne- og vejrforhold

Da Zillertal er højt beliggende, er det derfor en meget snesikker destination. Med Hinterhux gletsjeren i baghånden, er der dermed reelt mulighed for skiløb 365 dage om året på den. Vejret i Zillertal er forholdsvist mildt, og generelt er temperaturerne i Østrig ikke nær så kolde som i henholdsvis Sverige og Norge.

Dette er et godt udgangspunkt for eksempelvis børn der skal lære at stå på ski, der ikke på samme måde vil blive ”plaget” af det kolde vejr. Zillertal har endvidere også investeret i snekanoner, i tilfælde af, at uheldet skulle være ude, og de er dermed klar til at redde skiferien. Det er altid en god ide at holde sig opdateret med vejrudsigterne i dagene op til hjemmefra. Zillertal Arena App, kan med fordel også hentes. Her bliver vejrudsigterne opdateret og du kan endvidere tjekke hvilke lifter der er åbne. 

Skiferie Zillertal skilift og pist

Skiudlejning

I Zillertal finder du et stort udvalg af forskellige skiudlejnings butikker. Du kan finde alt hvad du skal bruge, hvad enten det er til snowboard eller ski. Udvalget er stort, og du finder udstyr til både nybegynderen og til den garvede skiløber.

Det kan med fordel svare sig at booke/leje udstyret hjemmefra. Nogle gange kan der være penge at spare, men som oftest er det, det hele værd når man ankommer om formiddagen og man ser køen hos udlejningen. Dette gør hele processen meget nemmere, og man kan som oftest nemt og hurtigt komme videre i ens program. 

Skiskole

Både i Zillertal, men også i Mayrhofen findes der et stort udvalg af danske skiskoler. Skimundi, Skischule Lechner og Skischule Arena, tilbyder alle undervisning med danske skiinstruktører. De danske skiinstruktører har været igennem et langt uddannelsesforløb og er klædt super godt på til jobbet.

Skiskole er ikke kun en god ide for børn eller nybegyndere, men også for den øvet skiløber der kan udvikle sine evner på plankerne endnu mere. Dansk skiskole er altid en tryg oplevelse for især børnene, der vil få en sjov og lærerig undervisning.

Ski Skolerne tilbyder også en særlig ”pick up service,” hvor de altså henter børnene på hotellet om morgenen. Dette kan være med til at løse nogle udfordringer for den travle børnefamilie på skiferien. Alle ski skolerne tilbyder at der kan bookes holdundervisning, privatundervisning, børneskiskole og snowboard skole, alt efter hvad der passer bedst til jeres behov. De danske skiinstruktører er ofte meget eftertragtet, så det anbefales at booke den danske skiskole så snart man kan. 

Overnatning

Indkvartering mulighederne er mange, og der tilbydes alt fra moderniserede, charmerende, tyrolske lejlighedskomplekser til lækre hoteller med halvpension. Selvom de fire byer ligger lidt spredt fra hinanden, hænger de stadig utroligt godt sammen.

Zillertal har nemlig en jernbane, ”die Zillertalbahn,” med afgang hver halve time mellem Mayrhofen og Jenbach. Overordnet set er infrastrukturen rigtig god, som medfører at uanset hvor du bor, har du mulighed for nemt at komme rundt via det meget effektive og gratis bus system.

Hvis i har planer om en skiferie i højsæsonen, eller allerede ved hvornår i vil sætte kurs mod de sneklædte alper, er det en god ide at påbegynde søgningen så tidligt som muligt, da der her er penge at spare. 

Mad og drikke

Der findes mange muligheder for et godt måltid mad og en god aften ude når du besøger Zillertal. Hvis du er på udkig efter et godt spisested på pisten, skal du slå et smut forbi Kristal Hütte, der serverer god mad i en verdensklasse udsigt.

Derudover bliver der serveret fantastiske pizzaer hos Kreuzwiesen alm, som du finder på piste 16/17. Hvis solen viser sig frem fra den bedste side, finder du også her rig mulighed for et godt spot på den store terrasse der ofte er badet i sol. Rosi’s Schnitzethütte på pist 18 server store gode portioner schnitzel og du kommer med garanti til at gå mæt herfra.

Larmach-Alm på piste 2 server lækre grillkyllinger med pommes frites, og du kan også få Zillertals egen brygget øl til at skylle ned med. På toppen hvor Wimbachexpress liften ender i 2340 meters højde, finder du Restaurant Albergo.

Her er menuen italiensk inspireret, og på den store terrasse serveres der alt fra fiskeretter og lækre pastaer. Hvis man vil have en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige, skal man besøge den populære mobile restaurant Snowlicious. En ombygget pistemaskine danner rammerne for dette, og indeholder et yderst spændende street-køkken serveret af stjernekokken Alexander Fankenhauser. 

Den hyggelige tyroler by Zell am Ziller, byder også på masser af restauranter, barer og cafeer. Her finder du alt fra klassiske østrigske retter, til japansk, indisk og italiensk. Med andre ord, er der altså noget at finde for enhver smag. Byen byder endvidere også på flere supermarkeder, hvor der er mulighed for indkøb af dagligvare. 

Transport

Zillertal er en populær destination for mange danskere som vælger kør-selv udgaven. Turen er omtrent 1100 kilometer fra den dansk-tyske landegrænse. Vær opmærksom på der kan forekomme tæt trafik på de tyske motorveje i henholdsvis uge 7 og i jul/nytårsperioden.

Hvis ikke man vil fylde bilen op, kan man også vælge at rejse med bus i stedet. SneXpressen kør hele vejen til Zillertal og man kan dermed sove igennem om natten mens man bliver fragtet trygt afsted mod årets skiferie. Mulighederne er mange, og Zillertal kan også nås med nogle af de mange afgange fra CPH, BLL og ALL til Innsbruck og Salzburg i Østrig. Herfra er der et stort udvalg af transfer muligheder såsom, bus, taxa og billeje. 

Oplevelser

Skulle man trænge til en pause fra skiløbet, har Zillertal en masse spændende aktiviteter som man også kan foretage sig. Du kan blandt andet komme på en guidet tur ind i en gletscherspalte på Hinterhux gletsjeren. Du vil befinde dig langt under pisterne, mens intetanende skiløbere løber på ski 10-20 meter over dig. Helt sikkert en anderledes skioplevelse, som du ikke finder andre steder. 

En underholdende aktivitet for hele familien, er den lange kælkebane i Gerlosstein. På den 7 kilometer lange kælkebane, er hele familien garanteret en masse sjov på vejen ned mod den lille landsby Hainzenberg. En gammel tradition man enten kan følge eller sløjfe er, at spise aftensmad på Gerlosstein Berghotel, inden man begiver sig på ud på den belyste kælkebane ca. 700 meter nedad. Husk til denne aktivitet praktisk tøj i form af gode vinterstøvler (ikke skistøvler), ski tøj, hjelm og skibriller. 

Som sagt er der ingen grund til at kede sig i Zillertal, med de mange forskellige aktiviteter der udbydes. Både i Zell am Ziller, Fügen, Kaltenbach og Mayrhofen er der skøjtebaner at finde, og i kan dermed nemt bytte skiene ud med et par skøjter for et sjovt indslag til ferien.

Derudover tilbydes der også kanetur, hvor man kan få en hyggelig stund i den gammeldags kane der er trukket af heste. Her har i rig mulighed for at opleve det smukke snelandskab med ens kære. Til de mere adrenalin søgende, kan man opleve dalen fra oven i en faldskærm. Paragliding er en fantastisk oplevelse hvor man får en mindeværdig udsigt, formentlig noget man sent vil glemme. 

Som så mange andre steder i Østrig, er der også i Zillertal en traditionel kultur omkring livlig afterski. Efter en dag med kilometer i benene, kan det anbefales at kigge forbi Krocha Alm, ved bunden af liften Rosenalmbahn. Her finder du klassisk østrigsk afterski, med god musik, kolde øl, og jægerboms.

Brück’ N’ Stadl er også et klassisk afterski sted beliggende i Mayrhofen. Deres DJ er hér, kendt at for at få alle til at sætte sig ned for derefter at hoppe op og sammen sparke festen i gang. Generelt finder du især i Mayrhofen en lang række barer og klubber, hvor man kan feste til den lyse morgen.

Der findes endvidere natbusser, der bringer de berusede diskoteksgæster sikkert frem og tilbage til deres hotel. Afterski i de andre nærliggende byer, er mere dæmpet og du kan i stedet nyde lokal musik og kortspil i mere rolige omgivelser. 

Prisniveau

Zillertals prisniveau er meget overkommeligt og skiller sig ikke ud kontra andre østrigske skiferie destinationer. I Zillertal dal finder du omtrent 50.000 senge, og gør det dermed muligt at finde fornuftige overnatningssteder til enhver pengepung.

Skiferie er altid en dyr fornøjelse og liftkort er ofte en stor spiller i budgettet. Skiområdet er stort med mange driftsomkostninger, såsom pris anerkendt piste pleje og dermed kan man snart ikke forvente andet. Et 6-dages Zillertal Superskipass med adgang til de i alt 533 piste, koster 277 EUR for voksne, 221,50 EUR for ungdom og 124,50 EUR for børn.

Udover til pisterne giver liftkortet endvidere også adgang til alle skibusser og tog. Da de fire skiområder ikke er sammenhængende, er det derfor klart smartest at benytte sig af ski busserne for at få fuld valuta for pengene. 

Kultur

Europas største ”Snow & Music Festival” markerer afslutningen på sæsonen hvert år. Her er der god livemusik og underholdning, samt besøgende fra hele Europa som kommer og deltager i afslutningsfesten. Store navne som Fatboy Slim og Madness har blandt andet optrådt på festivalen. 

Historie

Zillertal er flere gange blevet prisbelønnet for bedste sikkerhed, hensigtsmæssige og vedligeholdte lifter, perfekt piste pleje og god service. Zillertal er kendt for at være under konstant udvikling, hvilket også har været med til forme deres gode ry og omdømme. 

Zell am Ziller er en hyggelig østrigsk alpeby som er præget af mange gamle traditioner. Der bor lidt over 1000 indbyggere, som alle kender hinanden. Ordet Zell betyder egentlig celle, og stammer fra gamle dage hvor byen fik så store snefald, at man blev lukket inde som var det et fængsel. Ziller er derimod navnet på floden som snor sig gennem dalen og deraf navnet Zell am Ziller.

Det er også her du finder det lokale Zillertal bryggeri, der leverer sin egen Zillertal øl til langt de fleste steder på pisterne. 

Skiudstyr og skitøj til skiferie i Zillertal

Når turen går sydpå mod de østrigske alper, vil man befinde sig i et klima som oftest er koldere end herhjemme. Som god tommelfingerregel er det godt at pakke en masse tynde lag som kan tages af og på, frem for ét tykt lag.

Alt efter om du befinder dig på gletsjeren eller i lavere højdemeter, kan du dermed nemt justere og evt. smide et lag i rygsækken hvis middagssolen kommer. Inderste lag skal være skiundertøj, hvor uld anbefales som det bedste, da dette isolerer godt og leder fugten væk fra hunden.

Det mellemste lag kunne være en fleecetrøje der også isolerer godt. Hvis solen står højt og temperaturen ligger omkring 0 grader, er det ikke sikkert det er nødvendigt med et mellemlag.

Det yderste lag skal være en god skijakke som er vandafvisende, vindtæt og åndbar, lige så ved skibukser. Derudover kan det klart anbefales løbende at begynde og investere i diverse skiudstyr hvis man med garanti skal afsted igen. Eksempelvis kan man forholdsvist billigt erhverve sig en skihjelm f

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er det dyrt at holde skiferie i Zillertal?

Prisleje varierer fra område til område. I artiklen kommer vi ind på prislejet i Zillertal.

Hvilket skiniveau er Zillertal velegnet til?

Om du er begynder, øvet eller ekspert har en betydning for, om Zillertal er det ideelle skiområde for dig. Læs om hvilket skiniveau Zillertal er velegnet til i artklen.

Hvordan ser sne- og vejrforholdene ud i Zillertal?

Sne- og vejrforholdene skifter fra år til år, og man kan aldrig vide sig sikker på forholdene. Få svar på hvordan forholdene ser ud i artiklen.

Forfatter
Cecilie Frost
Cecilie Frost

Cecilie arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Hun er en garvet skiløber, som siden barnsben har stået på ski og nydt ethvert øjeblik med fødderne på de brede planker. Derfor lå det lige til højrebenet at uddanne sig som skilærer i det første sabbatår. Det blev til én sæson i Whistler (Canada) med alpint skiløb, backcountry skiløb og freestyle skiløb. Udover Canada har hun besøgt de fleste skiområder i Europa i forbindelse med sine egne skiferier.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 600 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj