Skiferie Wagrain

Gondol skiferie Wagrain
Sidst opdateret: juni, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Skisportsstedet Wagrain – som er beliggende i de østrigske alper – danner hvert år rammerne for tusindvis af danskeres skiferie. Men hvad er det, som er med til at gøre Wagrain til en af de helt store favorit destinationer blandt os danskere? Wagrain er en oplagt destination til familier med børn eller for nybegyndere som skal på ski for første gang. Dette skyldes blandt andet deres 210 kilometer piste paradis, der er begyndervenlige og snesikre.

Find en skiferie til Wagrain her: Sunweb | Snowtrex

Skiekspert Cecilie Frost har besøgt Wagrain og giver nu sin udførlige anmeldelse af skiområdet. Læs anmeldelsen nedenfor, hvori Cecilie kommer ind på bl.a. skiterræn, sne- og vejrforhold, muligheder for overnatning, mad og drikke, transport og prisniveau.

Om Wagrain

Skiterræn

Skiterrænet i Wagrain byder på en masse nedfarter til alle niveauer, både til børn og til de mere øvede. Nedfarterne er kendt for at være meget brede familievenlige blå og røde pister, med kun nogle få sorte. Dette vil gøre at de mere erfarne skiløbere, formentligt vil savne lidt større udfordringer.

Wagrain er beliggende i den midterste af de tre dale som udgør Salzburg Sportwelt Amadé. Indførelsen af skiliften ”G-link,” har tilført endnu flere kilometer du kan boltre dig på. Liften kan fragte op med 1.300 passager i timen og har en transporttid på blot 6 minutter. Du kan dermed nemt stå på ski fra St Johann til Wagrain og videre til Flachau uden at benytte bus eller bil. Hvis du trænger til et skift af omgivelser, kan du endvidere nemt tage skibus eller bil videre til enten Schladming og Gasteinerdalen med Bad Gastein. Dermed dækker dit liftkort altså for yderligere 550 kilometer piste og giver masser af muligheder for at udforske og afprøve nye områder. 

Flying Mozart, Grafenberg liften eller Rote 8’er gondolen tager dig nemt til tops, hvorefter du har et bredt udvalg af pister at slå dig løs på. Flying Mozart giver dig et bredt skiløb i alle kategorier, hvorimod Grafenberg og dens store udvalg af blå pister er ideelt for begyndere. Rote 8’er liften finder du ca. 3 kilometer fra Wagrain og byder også på et særdeles godt stykke skiløb, bred som en boulevard og meget familievenligt.

Hvis du savner lidt udfordring, eller er en af de mere erfarne skiløbere, kan du i Zauchensee slå dig løs på intet mindre end World cup-pisten. Hvis du er den legesyge type og elsker tricks og Freestyle kan du finde Absolute Park som er en af Østrigs bedste freestyle parker i Flachauwinkl. Parken er ikke for tøsedrenge, og hvis du ønsker tips og tricks omkring, hvordan du bedst begiver dig ud i ”park verdenen,” kan du med fordel besøge skiskolen ”Absolut School”.

Her undervises der udelukkende i park kørsel, og du kan dermed tage dit Freestyle til nye højder. Hvis man har børn, som er begejstret for at ville lære at køre Freestyle, vil penge til undervisning helt sikkert være godt givet ud. Man udvikler sig meget hurtigere, men får også indblik i de mange sikkerhedsregler, der er i parken. Dette gør det mere trygt for både forældrene, men også for børnene som bliver guidet af en som ved hvad det handler om.

Hvis du ikke vil tage turen til Flachauwinkl, kan du også boltre dig løs på begynder funparken i Wagrain Winter World. 

Hvis du er hungrende efter en masse offpiste med masser af sne, vil Wagrain være det forkerte valg for dig. Selvfølgelig er der masser af muligheder for at finde gode offpiste spots, især hvis der er kommet en del sne. Her kan det anbefales at tage en udflugt til henholdsvis Flauchauwinkl og Zauchensee, som rummer de bedste og fleste muligheder for dette. 

Hvis du er en af dem, som ikke er til alpint skiløb og foretrækker et langsommere tempo i fredfyldte omgivelser, har Wagrain imponerende langrends faciliteter at tilbyde. Dalen mellem Wagrain og Kleinarl har en god beliggenhed, som gør den snedækket stort set hele vinteren. Her har løjperne både et klassisk spor og et skøjtespor.

Af nævneværdige løjper, kan løjpen forbi Jägersee, loopet mellem Wagrain og Kleinarl og Tauernloipe anbefales. Har du brug for et stop undervejs til at nyde de snedækkede træer og den glitrende sne i solen, er der rigt mulighed for dette også. Her kan du både få varmen, samt noget at styrke dig på. 

Vejret i Wagrain er mildt og har ikke de samme kolde temperaturer, som du kan risikere at opleve i henholdsvis Sverige og Norge. Det milde vejr danner derfor et godt grundlag for især børnene, der ikke på samme måde vil komme til at fryse. Det er dog altid en god idé at holde sig opdateret med, hvordan vejret ser ud, inden turen går mod alperne. 

Skiudlejning

I Wagrain finder du masser af muligheder i forhold til skiudlejning. Her kan du finde alt du skal bruge til enten ski eller snowboard. Udvalget er ofte stort, og du kan finde alt udstyr til enten nybegyndere eller erfarne skiløbere. Én ting er dog sikkert; det kan næsten altid svare sig at leje ski hjemmefra end i butikken. Dette gør også hele processen nemmere, da der ofte kan være ”run” på om formiddagen i diverse udlejningssteder.

Skiskole

Wagrain er det oplagte sted at sende børnene afsted på skiskole. På grund af den store tilstrømning af danskere hvert år, er der etableret en dansk skiskole. Dette gør det utrolig nemt for børnene at lære at stå på ski, da de vil få en dansk skiinstruktør, men også holdkammerater der er danske.

Alle instruktørerne har været igennem et langt uddannelsesforløb og er klædt rigtig godt på til jobbet. Børnene vil få en tryg oplevelse, med lærerig og sjov undervisning. Generelt er skiskole altid en god ide, uanset ens niveau og alder. Du kan nemt booke hjemmefra og vælge sværhedsgrad og længde, alt efter hvad der passer jer bedst. 

Overnatning

Wagrain har en placering med bjerge på alle sider, som giver en hyggelig østrigsk alpestemning. Byen befinder sig i ca. 800 meters højde og størrelsen gør, at den er overskuelig og nem at finde rundt i.

Du finder også et stort udvalg af forskellige typer overnatninger for hvert et formål, om det er vennegrupper, børnefamilier eller nybegyndere. Der er alt fra hyggelige træbeklædte hoteller til, hostels, hytter og egen lejlighed.

Uanset placering er det nemt at komme til og fra lifternerne grundet de mange skibusser som kører med minutters mellemrum fra næsten hvert et gadehjørne. Hvis du har planer om skiferie i højsæsonen, er det en god ide at bestille i god tid. 

Mad og drikke

Hvis du vil nyde en aften ude og glemme alt om madlavning og opvask, er der gode restaurant muligheder at finde i Wagrain. Hvis du er sulten efter en klassisk wienerschnitzel eller en steak, kan restaurant Riverside anbefales.

California skulle eftersigende også levere de bedste bøffer, hvis det er et godt stykke kød, man hungrer efter. Særlig anledning, eller værdsætter du bare kvalitet og er villig til at betale ekstra for dette, er Almmonte ved Flying Mozart liften et godt bud på dette. Udvalg til både store og små, så skal du besøge Amirci som laver fantastiske pizzaer, og ellers er der cafeen Bosek som også serverer pasta, burger, wraps og salater.

Generelt er østrigerne rigtig gode til at servere deres lokale retter, men også internationale klassikere. Som i Wagrain by, gør dét sig også gældende oppe på de mange hyggelige spisesteder der er at finde på bjerget. Restaurant Starchen Stadl, under gondolliften Grafenbergbahn, kan du få en solid frokost til fornuftige priser.

Her er en halv grillkylling med pommes særdeles populær og kan indtages både inde og ude i solskin. Ved Grafenberg finder du også Hachau Alm, der i hyggelige omgivelser serverer de bedste Kaiserschmarrn, som er en klassisk østrigsk dessert. Med andre ord, er der altså rig mulighed for at runde dagens skiløb af med musik, kold øl eller varm kakao på én af de mange hyggelige ”alms.” 

I Wagrain by finder du også flere forskellige supermarkeder til at klare indkøbet i. Der er dermed ingen grund til at handle hjemmefra og fylde bilen op. I bymidten er der bl.a. en SPAR med slagterafdeling og bagerafdeling og priserne er meget fornuftige. Vær dog opmærksom på, at de fleste butikker holder lukket eller lukker tidligt om søndagen. 

Transport

Wagrain er en populær destination for de tusindvis af danskere som tager turen sydpå i bil. Wagrain er placeret kun 10 minutters kørsel fra motorvejen og gør det nemt at komme til og fra. Hvis du vælger at flyve til Salzburg i stedet, er der flere forskellige busser og transfer muligheder med en varighed på omkring en time. 

Oplevelser

Hvis du er på udkig efter at afslutte dagen med en kold Weissbier til høj tyrolermusik, er der masser af afterski steder at finde. Værd at fremhæve er Kuhstall der fyrer op for borddans og noget godt til ganen fra omkring kl 16.00 af. Derudover finder du også i Wagrain god livemusik ved Kühberg, fuld gas på Disco-Tenne, samt hyggelig afterski på Point.

Det er ikke kun til de voksne, der er sjov at finde. For hvis du er på udkig efter oplevelser som med garanti vil give smil på læberne hos børnene, kan Wagrains store badeland Wasserwelt anbefales. Her er der rutsjebaner som børnene kan boltre sig på, men også wellness og spa til de voksne. Derudover finder du også både indendørs og udendørs opvarmet swimmingpool. Af andre aktiviteter finder du også skøjteløb, hestekane tur og sneskovandring. 

Prisniveau

Uanset hvad er en skiferie altid en dyr fornøjelse. Generelt er Østrig en af de billigere destinationer, sammenlignet med Frankrig og Schweiz eksempelvis. Alt efter hvilken transport du vælger, vil dette også påvirke budgettet. Mange danskere vælger kør-selv, da dette klart er den billigste transportform, og kan gøres forholdsvis hurtigt.

Derudover giver kør-selv variationen også mulighed for at foretage indkøb i supermarkeder i de nærliggende byer, som ofte har lavere priser end ved skisportsstedet. Priser for overnatning varierer meget, hvor hotel med eksempelvis halvpension er noget dyrere end en lejlighed med eget køkken. Her er det vigtigt at starte søgeprocessen så tidligt som muligt, hvis i ønsker at spare penge på denne post. Hvis du vælger at leje ski, støvler, hjelm og stave ved skiudlejningen, skal du ofte regne med at kunne leje et komplet sæt for omkring 600-900 kr.

Heraf vil du også have mulighed for at vælge forskellige kategorier, hvor de bedre modeller også oftest er dyrere. Børn er dog noget billigere end voksne og koster oftest under halvdelen af hvad ét sæt koster for voksne. Liftkort priser kan altid tjekkes online hjemmefra og varierer alt efter, hvor mange dage der ønskes til. Skiundervisning er altid en god investering, uanset om du er nybegynder eller bare gerne vil have justeret din teknik.

Eneundervisning er dyrest og koster ca. mellem 50-80 euro for en times lektion. Prisen for holdundervisning er dog en del lavere og kan være 35-50 euro pr. person for to timers skilektion. Her skal du dog forvente, at du deltager på hold med mindst 5 andre elever, oftest flere. Igen kan det kun anbefales at tjekke den pågældende skiskoles hjemmeside med priser hjemmefra, dermed kan I planlægge og bestille alt efter, hvad der passer jeres behov bedst. Wagrain har et forholdsvis fornuftigt prisniveau, når det kommer til mad og drikke ude på pisterne.

For en varm kakao eller øl kan du nøjes med at slippe af med 4,5 euro. Et solidt måltid mad, hvad enten det er en wienerschnitzel, burger eller lign, ligger prislejet typisk mellem 10-15 euro. 

Oppefra billede Skiferie Wagrain

Kultur

Wagrain sørger ofte for, at kalenderen rummer en række begivenheder, som kan gøre skiferien endnu mere festlig. Hvis du eksempelvis lægger vejen forbi Wagrain-Kleinarl i start december, kan du opleve det storartede Riders Cup. Her kæmper verdens bedste downhill skøjteløbere om at komme først ned. Dette foregår på en stejl bane på et højt niveau og er helt sikkert en uforglemmelig oplevelse. 

Historie

Wagrain er en af de helt store aktører når det kommer til innovation og forbedring af skisport. De har i de seneste år investeret væsentligt i deres liftsystem, som har medført store udvidelser og tilført kilometervis af flere piste.

Heraf bl.a. indførelsen af deres lift ”G-link” som blev revolutionerende for oprettelsen af et sammenhængende skisted mellem Wagrain, St. Johann og Flachau. Men Wagrain fortsætter med at imponere med flere udvidelser og en af de nyeste tilføjelser er ”Panorama-Link,” som forbinder henholdsvis Snow Space Salzburg og Flachauvinkl-Kleinarl.

Dermed bliver behovet for shuttlebusser endnu mindre, da denne tur blot vil tage dig 8 minutter. Denne geniale optimering er en stor fordel rent praktisk og oven i hatten får du også en unik panoramaudsigt over bjergene med på turen.

Wagrains konstante ønske om, at forbedre og give deres skiløbere en endnu bedre oplevelse stopper ikke her. Et af de nye projekter på tegnebrættet er at erstatte liften Flying Mozart med en moderne gondol, som har en forbedret ydeevne. Denne forbedring vil mindske kø tiden og gøre brugeroplevelsen endnu bedre. 

Skiudstyr og skitøj til skiferie Wagrain

Hvad skal man pakke, når turen går mod alperne, hvor I vil befinde jer i et klima som oftest er koldere end det, vi normalt er vant til. herhjemme? Hvad er vigtigt og et ”must,” og hvad kan man undvære? Det kan være en jungle at finde rundt i og meget forskelligt fra person til person.

Hvad kan betale sig at investere i er meget forskelligt ud fra, hvilket behov man har. Skistave, ski, hjelm, støvler kan alt sammen lejes hos ski udlejning ved ankomst. Hvis man er bidt af at stå på ski og med sikkerhed ved, at man skal afsted de næste mange år, kan det godt betale sig at investere i noget udstyr. Især voksne eller unge, som ikke vokser ud af eksempelvis støvler og hjelme kan med fordel investere i dette.

Dermed vil man i længden spare udlejnings-pengene til dette og altid have sit ”eget.” Du kan altid starte med at investere i hjelme eller skistave, som er et billigere sted at starte. Herefter kan du bevæge dig ud i at købe støvler og ski, som koster noget mere. Eksempelvis kan du købe en skihjelm fra 600 kr. af og op efter. 

Når der skal investeres i skitøj, så kig altid efter om det er vind og vandtæt. Derudover er det som en tommelfingerregel altid bedst at tage flere tynde lag på, fremfor et lag tykt tøj.

Her er en overordnet liste med inspiration til skiudstyr og skitøj som du skal huske at pakke før afrejse.

Almindelig tøj til skiferien

 • Skistrømper 
 • Skiundertøj 
 • Evt. badetøj 
 • Behageligt tøj, såsom joggingbukser
 • Tyk sweater eller en fleece 
 • Almindeligt dagligdags tøj 
 • Undertøj og strømper 

Skitøj 

 • Halsedisse/balaclava, hue/pandebånd 
 • Skihandsker
 • Skibukser 
 • Skijakke 
 • Vinterstøvler 

Skiudstyr

 • Ski og stave/snowboard 
 • Skihjelm 
 • Skistøvler/snowboard støvler 
 • Skibriller 
 • Evt. rygskjold eller skirygsæk

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er det dyrt at holde skiferie i Wagrain?

Prisleje varierer fra område til område. I artiklen kommer vi ind på prislejet i Wagrain.

Hvilket skiniveau er Wagrain velegnet til?

Om du er begynder, øvet eller ekspert har en betydning for, om Wagrain er det ideelle skiområde for dig. Læs om hvilket skiniveau Wagrain er velegnet til i artklen.

Hvordan ser sne- og vejrforholdene ud i Wagrain?

Sne- og vejrforholdene skifter fra år til år, og man kan aldrig vide sig sikker på forholdene. Få svar på hvordan forholdene ser ud i artiklen.

Forfatter
Cecilie Frost
Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj