Bastian Lange

Bastian Lange iført skilærer outfit

Bastian arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Udover hans arbejde for magasinet fungerer han som aktiv skilærer for sine gamle arbejdsgivere i Østrig (Wagrain og St. Johann) og for danske efterskoler. Han har været fuldtids-skilærer i hele 3 sæsoner, hvor lokationen er vekslet mellem Wagrain, St. Johann og Melbourne (Australien). Gennem tiden har han undervist alt lige fra nybegyndere til eksperter i alle aldre. Han kan derfor se skitøj- og udstyrsjunglen fra en familiefars synspunkt, såvel som som en dedikeret backcountry-skiløber. Bastian har i løbet af årene specialiseret sig inden for skitøj og skiudstyr og er derfor en af magasinets klogeste hoveder, når snakken går på dette emne.

Ifølge Bastian er at sidde i liften, stiv i benene efter gårsdagens park-session, og kigge ned på de morgenfriske skiløbere der carver over den nypræpareret pist i morgensolen, er ganske simpelt én af livets største glæder. Som han selv beskriver det:

“Der er noget magisk ved at være på ski og kontrollere naturens elementer imens man presser sig selv, og sit udstyr, til det yderste for at komme igennem svinget med perfekt balance og overkroppen i den rigtige vinkel imod dalen. Men lige så magisk kan det føles at bruge 2 timer på at nå toppen af bjerget, med skiene på skulderen og begravet til livet i frisk nysne. Langsomt opad mod toppen hvor hvert skridt er tungt, og man tager ture til at gå først i den lille gruppe man er en del af. Alle med samme mål, at nå toppen hvor løftet om frisk puddersne trækker.”

Bastian kom relativt ”sent” i gang med at stå på ski, men har siden da taget gevaldig revanche. I 2015 rejste han til Østrig og tog Anwärter-uddannelsen, hvorefter han arbejdede sin første sæson som skilærer i St. Johann og Wagrain. Her blev han fuldstændigt forelskede i livet som skiinstruktør og forfulgte denne drøm til Australien, hvor han arbejdede i tre måneder på et lille resort tæt på Melbourne, hvor hovedparten af gæsterne var kinesere i jeans bevæbnet med dyre kameraer og ikke et eneste stykke tøj med Gore-Tex. Efter Australien lavede han en aftale med sin arbejdsgiver i den Østrigske skiskole, hvorefter han vendte tilbage til St. Johann og Wagrain som hans tredje og sidste sæson fyldt med park-skiing, pukkelpiste, off-piste ture og hvad der ellers hører sig til en god skisæson.

Igennem hans massive involvering med skiverdenen og en naturlig kærlighed for gear og godt udstyr har han opbygget sig en solid viden om alt skirelateret, ligegyldigt om emnet omhandler mellemlag af merinould eller ABS-rygsække med indbygget airbags. Han er kort sagt en schweizerkniv, når det kommer til skiudstyr og har hjulpet alt lige fra den garvede parkrotte, som ville høre om de nyeste full-tilt skistøvler til familiefaren, som var interesseret i at købe skitøj- og skiudstyr til sine børn.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj