Merinould skiundertøj

Sort merinould skiundertøj
Sidst opdateret: december, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Hvad enten skituren går nord- eller sydpå, er merinould skiundertøj en klar favorit hos skiløbere. Det er svedtransporterende, lugtresistent og temperaturregulerende og derfor ideelt til skiferier med højt aktivitetsniveau og lave temperaturer.

Magasinet Ski har i samarbejde med skiekspert Gustav Godsk lavet en test af merinould skiundertøj. Se de 4 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Merinould Skiundertøj Test: Top 4 Bedste Merinould Skiundertøj

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

1. RevolutionRace Mount/North Merino

Bedste merinould skiundertøj

Pris: 792 DKK

RevolutionRace Mount Merino/North (hhv. herre og damel model) skiundertøj kombinerer praktisk funktion og komfort i et virkelig godt materiale. Med 65% merinould og 35% genanvendt polyester, får man en blød og behagelig følelse mod kroppen. Uldens varmeegenskaber er velkendte, men den kan også ånde, så det passer til både vinter- og sommeraktiviteter. Den fugttransporterende funktion sørger for, at man forbliver tør under intens aktivitet. Det lange ærmedesign giver god dækning, og den runde hals gør det nemt at tilføje flere lag tøj. Det genanvendte polyester øger produktets bæredygtighed uden at gå på kompromis med kvaliteten. Med disse egenskaber er Mount Merino/North kåret som det bedste allround merinould skiundertøj.

Annonce

2. Treklife Uld 100%

Bedste billige merinould skiundertøj

Pris: 599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige merino skiundertøj” er Treklife Uld 100%. Det klassiske sæt fra Treklife er en bestseller, og det er ikke uden grund. Det er OEKO-TEX certificeret og lavet af temperatur-regulerende, antibakteriel og lugtfri uld med flatlocks for at skabe en kradsefri oplevelse.

Annonce

3. XTM Performance Merinould 230

Bedste premium merinould skiundertøj

Pris: 1.249 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium merinould skiundertøj” er Merinould 230-modellen fra danske XTM Performance. Dette sæt er af 100% australsk merinould, og det er både let, åndbart og varmeeffektivt. Et oplagt valg for skiløberen, der vil have maksimal performance og ikke vil gå på kompromis med komfort og bæredygtighed.

Annonce

4. Helly Hansen Lifa Merino Midweight JR

Bedste merinould skiundertøj til børn

Pris: 699 DKK

Vinderen i kategorien “bedste merinould skiundertøj til børn” er Lifa Merino Midweight fra HH. Dette er det ideelle sæt til barnet. En god blanding af merinould og polypropylen giver basis for et komfortabelt, hurtigtørrende og svedtransporterende produkt.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til merinould skiundertøj

Hvad er merinould skiundertøj?

Merinould skiundertøj er skiundertøj lavet af en speciel uldtype; merinould. Merinouldet kommer fra det spanske merinofår og er anset for at være en af de fineste og blødeste uldtyper, der findes. I de seneste år har især europæiske skisportsudøvere og producenter for alvor fået øjnene op for merinouldets naturlige fordele. Det har vist sig at være et ideelt materiale til bl.a. skiundertøj på grund af dets evne til at regulere kropstemperatur, absorbere fugt og eliminere svedlugt. Alle disse egenskaber er afgørende kvaliteter for skiundertøj og er med til at gøre merinould skiundertøjet til et musthave for enhver skiløber.

Mand og dame iklædt merinould skiundertøj

Skiundertøjet består af en langærmet undertrøje og et par lange underbukser. Det lange undertøj er en baselayer og fungerer som det inderste lag i din skibeklædning – altså dét lag, der sidder direkte mod din hud. Det er derfor vigtigt, at du vælger det rette skiundertøj, der er behageligt for dig og ikke irriterende for din hud. 

Da skiløbet er en sportsgren med et højt aktivitetsniveau, er det uundgåeligt at komme til at svede, når du står på ski. Og det er her, skiundertøjets funktionalitet skal stå sin prøve.

Det inderste lags primære funktion er at absorbere sved og sørge for, at du ikke bliver gennemblødt, mens du kører, fordi kroppen holdes tør trods sved. Dernæst hjælper skiundertøjet dig med at holde varmen på bjerget, og det er derfor et essentielt element i dit skioutfit, og du bør som udgangspunkt altid have både en skiundertrøje og skiunderbukser på, når du står på ski. 

Skiundertøj i merinould er vores klare favorit, og det er til alle tider en sikker vinder på bjerget.

Hvorfor skal jeg købe merinould skiundertøj?

Du kender sikkert følelsen af en stikkende, ubehagelig uldtrøje. En sweater, der kilder og kradser, og som du mest af alt bare har lyst til at flå af kroppen. Det er et velkendt scenarie, som måske afholder dig fra at købe tøj, der har noget med uld at gøre. En sådan situation er du dog sikker på at undgå med skiundertøj af merinould. Det er nemlig en helt specielt uldtype, der består af meget tynde fibre, hvilket føles utroligt blødt mod huden.

Merinouldet er det ideelle materiale at have på som baselayer i din skibeklædning, da dets fibre naturligt ligger under kroppens kløepunkt og dermed aldrig vil gnave i eller genere din hud. Og så gør uldens elastiske natur, at stoffet tilpasser sig din krop, således at det med tiden får en pasform, der sidder som støbt på din krop.

Derudover er merinould modstandsdygtig overfor bakterier, hvilket gør, at svedlugt ikke trives i stoffet. Det betyder, at du kan have den samme skiundertrøje på i flere dage, uden at det begynder at lugte. Og det er jo genialt til en skiferie, hvor det ofte er besværligt at få vasket sit skitøj. Ved at bruge skiundertøj i merinould kan du endda spare en masse plads i bagagen, da du ikke skal pakke en skiundertrøje til hver dag, men blot kan nøjes med at skifte hver 2. eller 3. dag.

Generelt for alt merinould er en række fordele, og du vil som udgangspunkt altid have gavn af disse, når du køber skiundertøj i denne uldtype:

  • Komfort – merinould er kendt for dets blødhed
  • Pasform – tilpasser sig din kropsform
  • Antibakterielt – dræber svedlugt 
  • Fugtabsorberende – kan optage 35% fugt, uden at det føles vådt, og selvom stoffet bliver vådt, kan det stadig isolere og holde kroppen varm
  • Svedtransporterende – transporterer sved væk fra din krop
  • Naturvenligt materiale – nedbrydes i naturen på blot 12 måneder 
  • Temperaturregulerende – holder dig varm, når det er koldt og omvendt
  • Brænder ikke – merinouldets antændingspunkt er ca. 600 grader. Bare rolig – der går ikke ild i dig, når du laver ægget ned ad den sorte piste.

Merinouldets temperaturregulerende evne understreges hos merinofårene, der lever uden problemer i temperaturer mellem 15 minus- og 35 plusgrader. Så om du står på toppen af bjerget i frostgrader og stiv kuling eller ved bunden af børnebakken i bragende solskin og med varme kinder, kan du være sikker på, at dit skiundertøj gør alt, hvad det kan for at hjælpe dig til en behagelig temperatur.

Hvilket merinould skiundertøj skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige slags merinould skiundertøj. De vigtigste forskelle findes i materialesammensætningen, dvs. indholdet af merinould vs. indholdet af andre materialer, og de har alle deres fordele og ulemper. Højere indhold af merinould vil oftest være blødere, tungere og mere isolerende (og dermed varmere), hvorimod et højere indhold af syntetiske materialer oftest er mere åndbart, nemmere at vaske og hurtigere om at tørre. Derfor er det vigtigt at være på udkig efter, hvor stor procentdelen er af de forskellige materialer, og dermed hvilke egenskaber og kvaliteter, der er fremtrædende i skiundertøjet.

Vægten er ligeledes vigtig at tage stilling til, da den har indflydelse på, hvor varmt dit merinould skiundertøj er. Desuden spiller din skiferies destination og tidspunkt på sæsonen en betydelig rolle i dit valg af skiundertøj. Ikke mindst kan skiundertøjets design og pris være afgørende faktorer for dit valg.

Kombinér merinould skiundertøj med andet skitøj

Når du køber skiundertøj, skal du have både skiunderbukser og en skiundertrøje. Det er en god ide at holde begge dele i samme materiale, så du ikke skal kompensere for forskellige svedtransporterende egenskaber eller forskellige varmeevner.

Når dit skiundertøj er af merinould, er det oplagt også at vælge merinould som midlayer, altså dét lag, der er mellem dit skiundertøj og din jakke. Det smarte ved at have flere lag af merinould er, at det forstærker uldets egenskaber, fx åndbarhed. Der er dermed bedre mulighed for at transportere sved og overskydende varme væk fra kroppen, og du vil opleve, at din krop i højere grad har mulighed for at holde en stabil, behagelig kropstemperatur. En ulempe ved at have et mellemlag af syntetiske materialer er, at det kan virke som en mur for svedtransporteringen, og det er på den måde svært at lede fugt væk fra kroppen, med risiko for ubehag og nedkøling til følge.

Vedligeholdelse af merinould skiundertøj

På grund af merinouldets antibakterielle egenskaber skal det ikke vaskes lige så ofte som dit normale tøj. Det er en kæmpe fordel, da dit skiundertøj opretholder dets lækre kvalitet og får en længere levetid.

Du kan endda vaske dit merinould skiundertøj i din vaskemaskine ved at vælge uldprogrammet. Som hovedregel tåler merinouldet op til 30 grader i en vaskemaskine, og du kan med fordel tjekke tøjets vaskemærke for specifikke anvisninger. Ligesom når du vasker dit almindelige tøj er det en god ide at adskille mørkt, lyst og farvet for at undgå misfarvning af dit skiundertøj. 

Uld tåler i de fleste tilfælde ikke tørretumbler, så når vasken er færdig, skal tøjet lufttørre. Undgå at vride tøjet, også selvom det er drivvådt, da det kan strække stoffet unødigt. Undgå så vidt muligt også at udsætte uldet for direkte varme, fx ved at lægge det i sollys eller foran en brændeovn, da det kan krympe. Du kan med fordel tørre tøjet liggende, fx over en stol. På den måde bibeholder du tøjets facon.

En god huskeregel: Jo bedre du behandler dit merinould, desto bedre behandler det dig.

Valg af merinould skiundertøj

Materialer

Materialerne er den vigtigste del af dit skiundertøj, da de har stor indflydelse på dets kvaliteter. Det er derfor en god ide at se på, om merinouldet er blandet med andre materialer. Som tidligere anført bestemmer merinouldets procentvise andel, i hvor høj grad merinouldets egenskaber gør sig gældende for skiundertøjet. En skiundertrøje af 100% merinould er derfor markant anderledes end en skiundertrøje bestående af 60% merinould og 40% syntetisk materiale.

En stor andel af merinould betyder som regel, at skiundertøjet er en del varmere og blødere, hvorimod en stor andel af syntetiske materialer ofte giver tøjet mere åndbarhed.

Nedenfor kan du læse om materialer som nylon, silke, tencel, polyester, polypropen og elastan, der ofte er brugt sammen med merinould i skiundertøj. 

Polyester og polypropen

Hvis merinould er blandet med andre materialer, er det oftest polyester og polypropen. Disse er begge syntetiske materialer og vil typisk udgøre en stor andel af skiundertøjet. Fordelene er deres hurtige evne til at tørre samt deres lette vægt, og deres ulempe er, at de hurtigt kommer til at lugte. Nylon (polyamid), tencel, elastan og silke vil ofte udgøre en meget mindre del af skiundertøjet.

Nylon

Nylon er meget slidstærkt og behageligt for huden, men det bliver nemt vådt.

Tencel

Tencel er lugtresistent, men isolerer ikke, når det er vådt.

Elastan

Elastan er kendt for at være meget elastisk, og det vil give skiundertøjet en bedre pasform og strækbarhed.

Silke

Silke er dyrt, men utrolig blødt. Desværre kommer silke nemt til at lugte og skal derfor altid vaskes efter brug.

Funktioner

Skiundertøj fås i varierende former og med forskellige funktioner, og det kan derfor være svært at skelne mellem, hvad der er need-to-have vs. nice-to-have. Derfor har vi sammensat en liste over de mest udbredte funktioner for skiundertøj og deres rangerede vigtighed:

Need-to-have:

  1. Svedtransport – alt dit skiundertøj skal have svedtransporterende egenskaber, da det sikrer, at du ikke bliver gennemblødt indefra, når du er aktiv
  2. Bevægelsesfrihed – det er absolut afgørende for dit skiløb, at du kan bevæge dig frit
  3. Blødhed og behagelighed – enormt vigtigt, da dit skiundertøj ikke skal kradse og klø mod din hud
  4. Varmeevne og isolation – dit skiundertøj skal have en vis isolationsevne for at holde dig varm og skærme dig fra kulde

Nice-to-have:

  1. Temperaturregulation – en afgørende fordel, da det hjælper dig med at undgå overophedning og nedkøling
  2. Lugtresistens – en kæmpe fordel, der også er værdsat af dine omgivelser
  3. Stretch og strækbarhed – en god egenskab, der giver en bedre pasform
  4. Vandafvisning – en god egenskab at have ved styrt eller sneboldkamp, da dit skiundertøj ikke bliver vådt af sneen
  5. Slidstyrke – en mindre væsentlig fordel, da dit skiundertøj sjældent vil blive udsat for slitage

Størrelse

Det er afgørende for dit skiløb, at dit skiundertøj passer. Hvis fx dine skiunderbukser strammer, kan det betyde, at du ikke kan bevæge dine ben ordentligt og i værste fald at du ikke får blod nok til fødderne. Ligeledes kan en for løs skiundertrøje gøre, at dit sved ikke bliver transporteret væk fra kroppen, og du kan ende gennemblødt og nedkølet.

Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad der er den rette størrelse på dit skiundertøj, da den måles på vidt forskellige måder alt efter producent og mærke. Nogle mærker inddeler størrelserne i de traditionelle S, M og L, mens andre mærker bruger tal som fx 48, 50 og 52. I juniorafdelingen inddeles størrelserne ofte i højdemål som 140, 152, 164 cm eller efter alder som 3-4 og 5-6 år.

Det er derfor en god ide at benytte produktets størrelsesguide, hvor du kan få præcise mål, du kan sammenholde med egne kropsmål og dermed finde den perfekte størrelse.

Det er også vigtigt at nævne, at du altid skal købe skiundertøj, der er lavet til dit køn, da skiundertøj til mænd og kvinder har vidt forskellige pasformer. Skiundertøj til børn er som regel unisex, hvor det kun er farverne, der varierer, og det passer derfor både drenge og piger.

Fit

Pasformen på skiundertøj er ofte tilpasset efter køn. Skiundertøj er typisk lavet af strækbare materialer, der tilpasser sig efter din kropsform. Så hvis du bare holder dig til modeller til dit eget køn, vil pasformen ikke være noget problem. Gå altid efter skiundertøj, der slutter tæt om kroppen uden at stramme. Nogle materialer, såsom merinould og elastan, vil i særlig høj grad tilpasse sig din kropsform, og du vil derfor opleve et bedre fit med disse. 

Det meste skiundertøj vil enten kunne købes som sæt eller separat i underbukser og trøje. Nogle steder fås det også som et one-piece sæt, hvor buks og trøje hænger sammen. Dette ses oftest ved skiundertøj til mindre børn og er som regel en rigtig upraktisk løsning ved toiletbesøg.

Skiunderbukser findes også i 3/4-længde, hvor buksebenet går til lige under knæet. Det er et smart alternativ, hvor du undgår folder, når strømperne trækkes op til knæet. Både normal længde og 3/4-længde er gode løsninger, og dit valg afhænger mest af din personlige præference.

Nogle skiundertrøjer kan komme med en krave om halsen, en hætte eller en kort lynlås – en såkaldt half-zip. Kraven er meget udbredt og sikrer bedre isolation, og kan være en løsning for frossenpinden. Hætten har du på under skihjelmen, og den er ideel til koldt vintervejr, da den skærmer mod blæst. Ikke desto mindre kan hætten let erstattes af en halsedisse, og derfor er valget mellem disse ren præference. Nogle skiundertrøjer har en kort lynlås, der giver dig mulighed for at lufte ud, hvis du har det for varmt. Funktionen i sig selv er smart, men ikke betydelig, da du typisk bruger de øvrige lag til at ventilere.

Vægt

Selvom vægt ikke er ligeså vigtigt som materiale, er det stadig en betydelig faktor, du skal have in mente, når du vælger merinould skiundertøj. Vægten har nemlig indflydelse på undertøjets varmeevne, og du skal som forbruger overveje, hvor varmt dit undertøj skal være.

Generelt er det en god ide at vælge tungere merinould skiundertøj, hvis din destination er nordpå, du er afsted i de første vintermåneder, eller hvis resten af dit skitøj er koldt. Lettere undertøj er derimod en ideel løsning, hvis dit skiløb foregår langt sydpå, i forårssolen, eller hvis resten af dit skitøj er varmt.

Ved at kigge på materialerne kan du få en fornemmelse for undertøjets vægt: Merinould ligger i den tunge ende, mens syntetiske materialer er lettere. 

Hvis dit undertøj ikke definitivt skal være enten varmt eller koldt men derimod mere allround tempereret, vil et indhold af merinould på omkring 60-70% være ideelt.

Design

Ligesom almindeligt tøj kan merinould skiundertøjets design variere meget. Junior skiundertøj har ofte have mere iøjefaldende mønstre og skrigende farver, hvorimod voksenafdelingens skiundertøj typisk består af mere afdæmpede farver såsom sort, mørkeblå og grå. Men ligesom i modeverdenen er der rig mulighed for at skille sig ud, og du kan finde merinould skiundertøj i alle mulige forskellige designs.

Da merinouldet kommer fra de fritgående merinofår, følger en naturlig æstetik med skiundertøjet. Det er en originalitet, som allerbedst er at finde på en skiløber på toppen af et sneklædt bjerg.

Temperatur

Hvis du har været på ski før, har du sikkert prøvet at have enten for lidt eller for meget tøj på. Du har sikkert prøvet at stige ud af gondolliften på toppen af bjerget i skarp modvind og bidende frost og allerede dér indse, at du har lavet en fejl: Du skulle have taget en ekstra trøje på. Omgivelsestemperaturen bør have stor betydning for dit tøjvalg og i særdeleshed dit valg af merinould skiundertøj. Din kropstemperatur skal altid være på et behageligt niveau, så du hverken fryser eller overopheder.

Temperaturen bliver påvirket af ydre forhold:

  • Højdemeter på bjerget: Jo højere bjerg, desto lavere temperatur
  • Destination for din rejse: Nord er ofte koldere; syd er ofte varmere
  • Tidspunkt på sæsonen: December-januar er typisk koldest, mens februar-marts typisk er varmere.

Dit tøjvalg er den bedste måde at tilpasse sig skiftende temperaturer, og kombinationen af dit inder-, mellem- og yderlag skal passe dertil. Du kan fx sagtens bruge et varmt sæt 100%-merinould skiundertøj til sommerski, hvis du dropper midlayeren eller skifter yderjakke. Det er derfor en god ide ikke kun at vælge undertøjets vægt på baggrund af de ydre forhold, men også efter varmeevnen på resten af dit outfit.

Pris

Grundlæggende er det en god ide at investere i merinould undertøj af god kvalitet. Det sidder direkte mod din hud, så det er vigtigt, at du har et sæt undertøj, du kan lide at have på. Det er også det lag, hvor stoffets kvalitet tydeligst kommer til udtryk. Uanset prisklasse vil merinould altid sikre et vist kvalitetsniveau, så du går aldrig forkert på pisten med undertøj af denne uldtype.

Merinould skiundertøj til voksne koster alt fra 400 kr. til over 1000 kr. for et sæt. Det er muligt at finde et sæt til 500-600 kr. af ganske fin kvalitet. Vil du have et sæt af god kvalitet og/eller fra et mere kendt mærke, skal du op omkring de 800 kr. Merinould skiundertøj til over 1000 kr. for et sæt vil ofte være af premium kvalitet og derfor blandt det bedste på markedet. Til børn vil merinould skiundertøj med en sætpris på ca. 400 kr. være af helt udmærket kvalitet og er som regel en rigtig god løsning til børn.

3 tips til merinould skiundertøj

Tip 1: Find den rigtige størrelse

Køber du dit merinould skiundertøj på nettet, kan du med fordel benytte hjemmesidens størrelsesguide. Giver den ikke tilstrækkelig svar, er det en god ide at undersøge, om produktet findes i en fysisk butik, hvor du har mulighed for at prøve sættet på. Hvis modellen ikke er at finde i butikken, kan du med fordel prøve andet skiundertøj af samme mærke – så kan du få en fornemmelse af, om mærket er stort eller småt i størrelsen, og på den måde få et fingerpeg i hvilken retning du skal gå størrelsesmæssigt. 

Husk også på, at du i højere grad kan undgå at købe skiundertøj, der ikke passer, ved at vælge skiundertøj i merinould eller elastan. Det tilpasser sig din kropsform, og du kan dermed have glæde af dit skiundertøj i flere år – også selvom du vokser.

Hvis du stadig er i tvivl, er det vores erfaring, at en skiundertrøje er bedre i en halv størrelse for stor end for lille. Det vigtigste for en skiundertrøje er, at den ikke hindrer dig i dit skiløb ved at være for stram.

Tip 2: Vær ligeglad med design

Når du køber nyt tøj, vælger du sikkert på baggrund af tøjets design. Det burde du dog ikke gøre med merinould skiundertøj, da undertøjet er det inderste lag i dit skioutfit, og det er derfor begrænset, hvor ofte det kommer til syne. Modsat skiundertøjets design spiller dets funktionalitet en kæmpe rolle for dig som skiløber, og det er altid en bedre ide at prioritere funktionalitet over design. Når det er sagt, så tager ingen skade af, at du ser godt ud, mens du spiser frokost på bjergrestauranten. Så hvis du finder et sæt skiundertøj i flot design, der ikke går på kompromis med funktionaliteten, skal du endelig slå til!

Tip 3: Tjek vejrudsigten og juster tøj

Selvom merinould er temperaturregulerende og hjælper din krop med at opvarme eller afkøle dig i henholdsvis koldt og varmt vejr, er det stadig en god ide at tjekke vejrudsigten for dagen. Selv merinould har grænser for, hvor meget det kan hjælpe dig mod vejret. Så husk at justere mængden af tøj alt efter vejrforholdene på bjerget. Behold dog altid dit skiundertøj på, da dets svedabsorberende effekt er en kæmpe fordel som skiløber. Det sikrer, at din krop holdes tør og varm, så du undgår nedkøling.

Hvad siger undersøgelser om merinould skiundertøj?

Siden tidernes morgen har mennesket brugt uld til at lave tøj af og holde varmen. Det er ikke uden grund, og en undersøgelse fra Norge udforsker merinouldets egenskaber i kolde temperaturer. I alt 9 nordmænd deltog i undersøgelsen. De skulle teste handsker af merinould under forskellige aktiviteter i et alpint klima. Undersøgelsen viser, at merinould har en utrolig evne til at tilpasse sig koldere temperaturer. Handskerne holdt varme i kulden og deres vandafvisende evne gjorde, at testpersonernes hænder aldrig blev våde af at arbejde med sneen. Testpersonerne var særligt begejstrede for handskernes evne til at holde deres hænder tørre – også mens de var aktive og svedte gennem håndfladerne. Undersøgelsen understreger merinouldets egnethed som materiale til outdoorudstyr, og den er et vidnesbyrd om, at merinould er et førende materiale til alpine klimaer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket merinould skiundertøj er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 4 bedste merinould skiundertøj. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Merinould skiundertøjet vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger merinould skiundertøj?

Valget af merinould skiundertøj afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Wool garments for exercise in cold climate – NTNU.” https://www.ntnu.edu/documents/139799/1279149990/08+TPD4505.Martine.Engeseth.pdf/32cf9e1b-dd56-4566-bd94-651ecaead8fe. Åbnet 18 dec. 2020.
Forfatter
Picture of Gustav Godsk
Gustav Godsk

Gustav arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. En skilæreruddannelse hos Den Danske Skiskole og et utal af undervisningstimer i bagagen er byggestenene til hans brede viden om skisporten - alt lige fra skiteknik til skiudstyr. I øjeblikket fungerer han som aktiv skilærer og underviser diverse danske skiklubber et par uger om året, mens han færddiggører sin uddannelse. Han har besøgt op til flere skilande heriblandt Norge, Østrig, Frankrig og Tjekkiet. Når det er uden for sæson, og det ikke længere er muligt at slå slalomsving på de snebeklædte bjerge, træner han intensivt op til den kommende sæson vha. trailløb, mountainbike, rulleskøjter, skateboard og fitness for at holde skiformen og balancen ved lige.