Skiferie Val D'Isére

Gondol skiferie Val D'Isére
Sidst opdateret: juni, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Val d’isere er med god grund et af de mest berømte og efterspurgte skiområder i Europa. Val d’isere er et resort, der har formået at bibeholde den traditionelle stil og charme, som gør ældre skiområder hyggelige, men har samtidig med perfektion udviklet sig til at være et af de mest moderne og luksuriøse skidestinationer i Europa.

Find en skiferie til Val D’Isére her: Sunweb | Snowtrex

Det er altså den optimale blanding af fantastisk skiløb, hyggelige omgivelser og muligheden for at kombinere det hele med en skiferie i den lidt mere luksuriøse ende.

Skiekspert Jonatan Bahat har besøgt Val D’Isére og giver nu sin udførlige anmeldelse af skiområdet. Læs anmeldelsen nedenfor, hvori Jonatan kommer ind på bl.a. skiterræn, sne- og vejrforhold, muligheder for overnatning, mad og drikke, transport og prisniveau.

Indholdsfortegnelse

Om Val D'Isére

Skiterræn

Val d’isere har i sig selv hele 150 kilometers piste fordelt på nedfarter, der egner sig til alt fra begyndere til eksperter. Hvis de 150 kilometer i selve Val d’isere området ikke er nok til dig, grænser Val d’isere op til Tignes, der tilsammen danner skiområdet L’Espace Killy. De to skiområder danner altså tilsammen et samlet område, der indeholder hele 300 kilometers pister; 42 km. grønne, 124 km. blå, 90 km. røde og 46 km. sorte. Val d’isere er altså et område, hvis pister er fordelt meget ligeligt sammenlignet med mange andre skiområder. Hermed er skiterrænet velegnet til skiløbere af alle niveauer. Midt i Val d’isere by findes en række begynder pister, som kan benyttes gratis. Til dig som er afsted på din første skiferie eller dig, der ønsker at finde hoved og hale i det hele igen har altså rig mulighed for at prøve kræfter med skiløb i stille omgivelser, hvorefter du kan bevæge dig ud i det enorme resterende terræn, hvor mange flere begynderpister findes. De letteste pister findes i selve byen og overfor Olympic liften. De mere avancerede skiløbere ville med fordel kunne drage til eksempelvis Grande Motte-gletscheren i Tignes i 3.456 meters højde eller Pointe Du Montet i Val d’isere, hvor mange udfordrende pister findes i smukke omgivelser. Hvis du er på udkig efter en skidestination, hvor der er rig mulighed for off-piste skiløb, er Val d’isere en fantastisk destination. Kun 10% af skiområdet i Val d’isere er præparerede pister. Med 300 kilometers pister er der altså et utroligt stort område af skiområdet, der ikke er præpareret, hvormed der er topklasse muligheder for off-piste skiløb. Val d’isere har også en rigtigt god snowpark, der ligger i områder Bellevarde. Parken har både hop, rails og boxes beregnet til alle niveauer fra begynder til ekspert. Der findes ydermere en mini-pipe i snowparken i Val d’isere. Hvis du ønsker en skiferie med fokus på langrend i stedet for alpint skiløb, er Val d’isere ikke den optimale destination. I Val d’isere og de omkringliggende områder findes kun 21 km. langrends stier. Der skal dog siges, at nogle af stierne ligger i en højde op til 2.560 meter med en fantastisk smuk udsigt over alperne. Opsamlende kan der siges, at Val d’isere er et skiområde, der har noget at byde på til skiløbere af alle niveauer. Der skal dog også bemærkes, at let-øvede og bedre skiløbere højst sandsynligt vil få mest ud af en skiferie til Val d’isere. Lys over skiferie Val D'Isére Find en skiferie til Val D’Isére her: Sunweb | Snowtrex

Sne- og vejrforhold

Snesikkerheden i Val d’isere er en af de højeste i Europa. Selve byen ligger i 1.850 meters højde, mens de to gletsjere byder på skiløb helt oppe i en højde på 3.456 meter. Du kan derfor finde velpræparerede pister i Val d’isere helt fra slutningen af november frem til begyndelsen af maj. Da Val d’isere er et af de mere sydlige skiområder i Alperne, er der derfor god mulighed for dage med varme og høj sol. Områdets høje beliggenhed giver samtidig muligheden for at komme op og løbe på ski i solen over skyerne, hvis der er overskyet nede omkring selve byen. Den høje beliggenhed medfører dog også, at der kan være områder uden synderligt meget læ, hvormed der kan være dage, hvor meget vind kan resultere i, at skiløb på de højeste pister ikke er muligt. På trods af, at der er god mulighed for godt vejr med sol, kan det aldrig garanteres. Det er derfor en god ide at holde øje med vejrudsigten inden afrejse fra Danmark for at være sikker på om, du skal pakke solcreme eller en ekstra varm sweater. Val d’iseres høje beliggenhed i Alperne gør, at det er et skiområde med fantastiske udsigter. Du skal ikke særligt højt op over byen, før du når over grænsen for, hvor træerne kan gro og befinder dig i det smukke rå bjerglandskab.

Skiudlejning

Hvis du har behov for at leje udstyr til din skiferie i Val d’isere, kan dette med fordel gøres hjemmefra på forhånd. Det er for eksempel muligt nemt at leje udstyr gennem skiset.dk, hvor det er muligt at skræddersy din udlejning alt efter niveau, behov og præferencer. Der findes en række forskellige butikker rundt omkring i Val d’isere og det omkringliggende område, hvor der kan lejes ski og andet udstyr. Det er muligt at vælge, hvilken butik du ønsker at leje udstyr fra på forhånd alt efter, hvilken butik der ligger bedst for dig. Skiset.dk er blot en af mange hjemmesider, hvor det er muligt at leje udstyr hjemmefra på forhånd. Hvis du ikke ønsker at leje dit udstyr på forhånd, kan du altid dukke op i diverse butikker og leje dit udstyr på stedet.

Skiskole

At lære at løbe på ski kan være en svær process, hvormed det kan være en stor fordel at benytte sig af en skiskole. Skiskoler er dog ikke kun for nybegyndere. Skiløbere af alle niveauer kan have stor nytte af at modtage undervisning fra en skiinstruktør. Der findes forskellige niveauer inden for instruktøruddannelsen, hvor de højeste niveauer er tilegnet instruktører, der skal kunne hjælpe selv de bedste skiløbere med at finpudse deres teknik. Der findes en lang række forskellige skiskoler i Val d’isere, der alle opererer med samme uddannelsestype af deres instruktører. Hermed er du altid sikret god undervisning i høj kvalitet på trods af, hvilken skiskole du vælger. Hvis du ønsker en dansk skiinstruktør, findes der flere forskellige skiskoler i Val d’isere, der tilbyder dette. Den Danske Skiskole har eksempelvis en afdeling i Val d’isere, hvor det er muligt at booke undervisning hos en dansk instruktør med et hold kun bestående af danskere. Det er også muligt at modtage privatlektioner.

Overnatning

Da Val d’isere er et af de mest efterspurgte skiområder i Europa, findes der en bred vifte af overnatningsmuligheder. Der er alt fra luksuriøse hoteller og hytter til lejligheder med mere budgetvenlige priser. Der skal dog ikke lægges skjul på, at Val d’isere er et af de mere luksuriøse skiområder, hvormed prisniveauet generelt ligger i den høje ende. Overnatning i selve byen Val d’isere er dyrest, da dette er det mest eftertragtede. Du kan derfor med fordel vælge at overnatte i en af de mindre omkringliggende bydele, hvor prisen er markant lavere. Det er eksempelvis muligt at overnatte i lejligheder i bydelen La Daille, der befinder sig cirka 1 kilometer fra Val d’iseres bymidte. La Daille er tilkoblet det samme liftsystem som resten af Val d’isere området, hvormed valget om at overnatte i La Daille ikke vil skade dine muligheder for skiløb. Du vil dog bo et stykke væk fra centrum af Val d’isere, hvor hovedparten af restauranterne, barerne og diskotekerne ligger. Der findes dog også både prisvenlige hoteller og lejligheder i selve Val d’isere bymidte. Danske Nortlander har et hotel i Val d’isere ved navn Nortlander Victoria Lodge. Dette hotel er særligt populært blandt danskerne, hvormed du skal booke plads i god tid, hvis du ønsker at bo her. Overnatningsmulighederne i Val d’isere er altså meget forskellige. Alt efter hvorvidt du søger et luksuriøst eller et mere prisvenligt overnatningssted, kan du altså finde den perfekte løsning til din specifikke skiferie.

Skirejser inkl. liftkort

Mad og drikke

Noget af det der gør Val d’isere til en så berømt og eftertragtet skidestination, er mulighederne for kulinariske oplevelser. Den mest anerkendte restaurant er L’Atelier d’Edmond, som er en to-stjernet michelin restaurant. Her er der altså mulighed for at opleve gastronomi i verdensklasse. Den yderst høje kvalitet medfører et prisniveau på omrking 125-200 euro, men oplevelsen er bestemt pengene værd. Der findes dog også en række andre restauranter i Val d’isere, som tilbyder mad af meget høj kvalitet, men til lidt lavere priser. La Table de l’Ours er for eksempel en et-stjernet restaurant, som helt klart er et besøg værd. De bedste restauranter i Val d’isere er restauranter i verdensklasse, hvormed det kræver en reservation i god tid, hvis du ønsker at opleve dem. Der findes også en lang række af mere prisvenlige, men stadig yderst attraktive moderne franske restauranter. La Baraque og Sur La Montagne er eksempler herpå, hvor prisniveauet ligger omkring 50-100 euro. Hvis du ønsker at kombinere god mad med en fantastisk udsigt er Les 3 Caves det perfekte sted. Her finder du en restaurant med god mad og store panoramavinduer med en formidabel udsigt over pisterne. Det er det perfekte sted til en pause fra skiløbet. Generelt ligger det gastronomiske niveau i Val d’isere meget højt, men der findes også flere billige alternativer som for eksempel fastfood. Billigst er det selvfølgelig at have eget mad med eller handle ind i et supermarked i selve byen, hvilket også er muligt. Der skal ikke tages fejl af, at Val d’isere er en af de mere luksuriøse skidestinationer, hvor du virkeligt får hvad du betaler for.

Transport

Det er muligt at komme til Val d’isere med enten bil, bus, fly eller tog. At køre i bil til Val d’isere tager omkring 17-18 timer. Det kan være rart at have sin egen bil med på skiferien, da det er nemt at pakke mange ting, og det samtidigt giver noget flexibilitet. Hvis du vælger at rejse til Val d’isere med bil, er det muligt at parkere ved de forskellige overnatningssteder. Det er forskelligt, hvorvidt der tages penge for parkering, hvormed det er en god ide at tjekke dette på det specifikke sted, som du ønsker at overnatte, før du booker overnatning. Alternativt kan du vælge at rejse med bus. Firmaer som eksempelvis Norlander og Sunweb transporterer hvert år danskere til Val d’isere. At rejse med bus er en nem løsning, da det ikke kræver meget andet fra dig som rejsende end at stige på bussen i Danmark og stige af den igen, når du ankommer til Val d’isere. Den hurtigste transportmulighed til Val d’isere er ved hjælp af fly. Flyveturen fra Danmark tager omkring 4 timer. De internationale lufthavne tættest på Val d’isere er; Genève, Lyon, Chambéry og Grenoble. Alle disse lufthavne ligger omkring 2-3 timer i bil fra Val d’isere. Ulempen ved at flyve til Val d’isere er prisen, som er forholdsvis høj i forhold til de andre transportmuligheder. Den billigste transportmulighed til Val d’isere er at rejse med tog. Ulempen ved at rejse med tog er dog, at dette er den mest besværlige måde at komme til Val d’isere på. Du er nødsaget til at skifte tog flere gange under rejsen, som tager mindst 20 timer alt efter, hvilke afgange du vælger. Den billige pris kan dog opveje den besværlige rejse. Det er ikke nogen specielt stor fordel at have egen bil, når du er på skiferie i Val d’isere. Liftkortet til Val d’isere giver ikke mulighed for at løbe på ski nogle steder, som du ikke kan komme til uden bil. Find en skiferie til Val D’Isére her: Sunweb | Snowtrex

Oplevelser

Val d’isere byder på mange unikke oplevelser. Funiculair liften er et underjordisk tog, der fragter dig 900 højdemeter på kun syv minutter. Toget kører til Grand Motte gletscheren, hvis top er hele 3.456 meter høj. Når du stiger af toget, kan du derfor se ud over både Val d’isere og Tignes. Grand Motte gletscherens højde sikrer samtidigt, at der er god sne, hvormed du også er garanteret god skiløb ud over den fantastiske udsigt. Pisterne på Grand Motte gletscheren kan dog være udfordrende, hvormed det kan være svært for begyndere at løbe på ski ned igen. Dette er ikke et problem, da det er muligt at taget toget ned igen. Der findes et idrætscenter og svømmehal i både Tignes og Val d’isere, hvor det er muligt at slappe af og lave andre aktiviteter end skiløb. Der er for eksempel klatrehal, boldbaner og vægtrum. Ved at købe et liftkort til Val d’isere får du en enkelt gratis adgang til svømmehallen. Her finder du både svømmebaner og vandrutsjebaner. En meget populær oplevelse ved Val d’isere er “nåleøjet”. Det er en klippe til højre for toppen af L’Aiguille Percee liften, som er formet som et nåleøje. Klippen blev meget populær, da Roger Moore hoppede igennem hullet i klippen på ski som James Bond i filmen “A view to kill”. Hvis du ønsker fantastiske off-piste oplevelser, kan du booke en off-piste guide. Både i Val d’isere og Tignes er der rige muligheder for at udforske de ikke-præparerede dele af bjerget. Området er dog så stort, at det kan være svært at finde de bedste uberørte off-piste ture med god sne. Da området ligger i så høj en højde, er der mange store flader, hvor der er stor risiko for laviner, som kan medføre fatale ulykker. Det er derfor en rigtigt god ide at booke en off-piste guide, som kan vise dig de bedste ruter. Guiderne kender området, og du får derfor de bedste og mest sikre ture ved at anvende dem. Hvis du ønsker at feste på din skiferie, er der mange gode muligheder i Val d’isere. Folie Douce ligger på bjerget mellem Val d’isere og Tignes. Her er der altid fantastisk stemning og fest hver dag i klassisk afterski stil med god musik og dans på bordene. Hvis du ønsker at besøge en bar i udkanten af området, er TC’s bar en god mulighed. Der findes mange forskellige typer af barer og diskoteker rundt omkring i Val d’isere og Tignes, hvormed du med sikkerhed kan finde et sted, der passer til din smag, hvis du søger en fest. Der er alt fra små pubber til store diskoteker.

Prisniveau

Prislejet i Val d’isere er generelt højt. Der skal dog understreges, at du får hvad du betaler for i Val d’isere. Området er i den dyre ende, men er også et af de mest luksuriøse skiområder, du kan finde.

Kultur

Val d’isere er specielt kendt for sine gastronomiske oplevelser. Det er dog ikke kun moderne franske restauranter, der er årsagen til dette. Siden 1965 har bager familien Chevallot befundet sig i Val d’isere. Patrick Chevallot blev i 1993 fransk mester i konditori, og han holder i dag familiens tradition i live. Når du besøger Val d’isere, er det en speciel oplevelse at besøge en af hans to butikker. Den ene ligger på Avenue Olympique og den anden midt i centrum af byen. Når du besøger konditoriet, kan du smage lokalt traditionelt bagværk som Ancolie.

Historie

Val d’isere åbnede sine pister for første gang i vinteren 1932-33. Val d’isere er altså et gammelt skiområde, som snart har bestået i 100 år. Siden Val d’isere først åbnede op for turister, er området blevet mere populært år for år. I 1982 blev Val d’isere det tredje franske skiområde, der afholdte et vinter OL. I 2009 blev verdensmesterskaberne i Alpint skiløb afholdt i Val d’isere, hvor over 20.000 kom og så verdensmesterskaberne i løbet af de 12 dage, som de blev afholdt over. Val d’iseres flair for at gå det ekstra skridt for at gøre oplevelsen for gæsterne til noget helt specielt har gjort området til et af de mest kendte skiområder i Europa.

Opsamlende

Ønsker du en skiferie, der er lige en tand mere luksuriøs end andre skiferier, så er Val d’isere det rigtige sted for dig. Mange af de ting du kan opleve i Val d’isere er lidt dyre, men er også noget, som du sent vil glemme.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er det dyrt at holde skiferie i Val D’Isére?

Prisleje varierer fra område til område. I artiklen kommer vi ind på prislejet i Val D’Isére.

Hvilket skiniveau er Val D’Isére velegnet til?

Om du er begynder, øvet eller ekspert har en betydning for, om Val D’Isére er det ideelle skiområde for dig. Læs om hvilket skiniveau Val D’Isére er velegnet til i artklen.

Hvordan ser sne- og vejrforholdene ud i Val D’Isére?

Sne- og vejrforholdene skifter fra år til år, og man kan aldrig vide sig sikker på forholdene. Få svar på hvordan forholdene ser ud i artiklen.

Forfatter
Picture of Jonatan Bahat
Jonatan Bahat

Jonatan arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. At kalde ham for en skibums er en titel som klær ham til fingerspidserne. Han har været på sæson hele tre gange (to gange i Skandinavien og én gang i Alperne) og i den anledning besøgt ualmindelig mange skiområder. Som inkarneret snowboarder med en umådelig viden om tøj og udstyr, en dyb forståelse for snowboardteknik og et talent for at lave de vildeste tricks i parken, er han manden, vi tager fat i, når der skal forfattes artikler om snowboard.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj