Skiferie Canazei

Skiferie Canazei bjergside
Sidst opdateret: april, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

I verdens største sammenhængende skiområde, Dolomiti Superski, er det kun fantasien, der sætter grænser, når man bevæger sig ud i det i alt 1.220 km store område. Canazei er et sted man sjældent glemmer, og som man altid vil tilbage til, da de mange kilometer gang på gang byder på nye oplevelser og uudforsket terræn.

Find en skiferie til Canazei her: Sunweb | Snowtrex

Skiekspert Jakob Lützhøft har besøgt Canazei og giver nu sin udførlige anmeldelse af skiområdet. Læs anmeldelsen nedenfor, hvori Jakob kommer ind på bl.a. skiterræn, sne- og vejrforhold, muligheder for overnatning, mad og drikke, transport og prisniveau.

Om Canazei

Skiterræn

Med over 1.200 km pister er der pister og muligheder til alle. Om du er nybegynder eller meget øvet, om du søger perfekte pister, freestyle eller freeride, vil du kunne finde det hele i dette fantastiske område. Hele Dolomiti Superski rummer 12 områder, hvoraf Canazei hører til Val di Fassa.

Herfra kan man bl.a. køre den berømte Sella Ronda, der bedst beskrives som en “motorvej” rundt om bjerget Sella. På denne 40 km lange tur kommer man godt rundt i området og får set de mange muligheder, området rummer. Vi anbefaler, at man kører denne tur tidligt på sin skiferie, så man får et godt overblik og kan finde nogle af guldklumperne, som man kører forbi på turen.

Søger man en længere og anderledes tur, kan man køre First World War Ski Tour. Her begiver man sig ud på en 80 km lang tur, der tager én igennem historiske øjeblikke fra første verdenskrig, hvor man bl.a. kan se artefakter og forter fra denne tid. 

Det er umuligt ikke at opleve fantastisk skiløb i Canazeis terræn, som med en højdeforskel på næsten 2000 meter både indeholder flot landskab mellem træerne og de majestætiske frie bjergtoppe. Pisterne er velpræparerede, så man er garanteret gode dage på bjerget.

Tager man en tur til Val Gardena, skal man prøve pisterne ved Seceda. Her er der ofte få mennesker på pisterne og massere af sol. Derudover har området en af dolomitternes længste pister “La Longia” på over 10 km. Pisten lader dig nyde skiløbet og den frihed og glæde, der er forbundet med skiløbet.

Fra Canazei ligger der 3 lettilgængelige World Cup pister. Søger du en god oplevelse, hvor du kører på de samme pister som de professionelle, bør du besøge en af disse 3. I Val di Fassa kan du prøve kræfter med pisten “La Volata”, mens der også findes World Cup pister i Val Gardena og Alta Badia.

Generelt er lifterne i området i rigtig høj kvalitet, hvor det er oftere, at man finder nye og bedre lifter end de helt dårlige. Man kommer dog til at støde på slæbelifter, når man bevæger sig rundt i området, men det er helt klart det værd.
Hvert år bliver der bygget nye og bedre lifter, så du skal ikke frygte kolde og vindblæste stunder i lifterne. Hele Val di Fassa hænger sammen med lifter, så man slipper for busser og taxa.

Skal du ud til nogle af de andre områder, vil der oftest vær behov dette. Her skal man være opmærksom på, at busser ikke er gratis, som man måske er vant til i andre skiområder.
Canazei indeholder selvfølgelig også massere af muligheder for god offpiste.

Hvis man er på jagt efter gode spots, kan man tage til gletscheren Marmolada. Her skal man dog have godt styr på sin rute og evt. hyre en offpist guide, da man skal tage højde for gletscherspalter. Søger man meget krævende offpist, hvor man skal have en offpistguide med, kan man tage liften op til Sass Poidor, hvor der er flere forskellige ruter ud i den dybe pudder. 

Ellers handler det kort sagt bare om at kigge op, da der er massere muligheder for skønne løb i offpisten. Val di Fassa rummer 6 freestyleparker. Heraf findes bl.a. Dolomiti Park med mindre udfordringer samt Sanpe-Parken i Passo San Pellegrino med større udfordringer, hvor de bedste i Italien træner.

Vil man bruge en dag på langrend, er der 60 km flotte langrendsløjper i Val di Fassa, hvor man, fra dalen af, kan nyde det flotte landskab. Vil man udforske de andre områder, findes der også mange muligheder for langrend uden for Val di Fassa, hvor Dolomiti Superski i alt rummer 1.177 km præparerede langrendsløjper.

En fun fact er, at alle byerne i Dolomiti Superski både har et italiensk og et tysk navn. Nogle navne er mere brugte end andre. For eksempel er Canazeis tyske navn det mindre brugte Kanzenei, mens det italienske Selva di Val Gardena og det tyske Wolkenstein er to navne for samme by.

Sne- og vejrforhold

Det siges, at solen skinner 8 ud af 10 dage i Canazei, hvilket selvfølgelig er svært at af- eller bekræfte. Dog er det sikkert, at man oftest vil få en solrig dag på bjerget.

Dette skyldes, at det dårlige vejr tit er lokalt, og man derfor kan finde områder og steder, hvor vejret er bedre. Vi anbefaler derfor, at man tager et godt kig på vejrudsigten aftenen før, så man kan planlægge sin skidag efter, hvor vejret er bedst. 90% af pisterne i Dolomiti Superski ligger i højder mellem 1.500 og 3.269 meter. Der er derfor høj snesikkerhed i løbet af sæsonen og ofte rigtig god sne på pisterne.  

Pist udefra skiferie Canazei

Skiudlejning

I Canazei er der næsten frit valg på alle hylder, når det gælder skileje. De forskellige skiudlejninger betyder også forskellige priser, så derfor anbefaler vi, at du undersøger sagen hjemmefra, så du ikke skal spilde dyrebar tid på at finde en god skiudlejning i byen. Nær liften ligger Fosco Sport, Northland Ski Rent og Sport Walter, som alle har et godt udvalg, og vil sørge for, at du får det helt rette skiudstyr til din skiferie.

Skiskole

Der findes kun en officiel skiskole i Canazei. Skiskolen har sjældent danske skilærere, hvor de oftest kun råder over et par stykker. Hvis man ikke er heldig at få fat på en dansk skilærer, er det typisk undervisning fra en italiener, som vil foretage undervisningen på engelsk.

Er man ikke stærk på det engelske sprog, eller hvis det er børn, der skal undervises, plejer instruktørerne at være gode til at gøre sig forståelige ved brug af kropssprog. Derfor får man stadig et fint udbytte af undervisningen, selvom det ikke bliver lige så godt, som hvis man kan kommunikere sprogligt. Udover lektionerne er det også muligt at leje skiudstyr med i sin undervisning. På den måde kan man være sikker på, at man får det helt rette skiudstyr til sit niveau.

Overnatning

I Canazei er der indlogeringer til enhver smag. Man kan vælge alt fra luksushoteller, til lejligheder, til bed and breakfast. Da der kun findes en hovedlift i Canazei, bør du være opmærksom på, hvor din indlogering ligger i forhold til denne.

Der findes mange muligheder tæt på liften, men ønsker du at bo lidt mere afsides, skal du være forberedt på at betale for bus eller taxa om morgenen. Flere af stederne, der ligger længere væk fra liften, er begyndt at tilbyde shuttlebus til liften.

Dette er en super service og en god mulighed for at få opfyldt sit ønske om at bo mere afsides. Her skal I være opmærksomme på, om den pågældende overnatningsmulighed tilbyder denne service, så I undgår selv at skulle stå for transporten.

Mad og drikke

Italien er særligt kendt for deres madkundskaber, og her er maden i Canazei ingen undtagelse. Generelt for Canazei gælder det, at man aldrig går galt i byen ved at bestille en pizza, hvor byen bestemt lever op til at ligge i pizzaens hjemland.

Bjerget byder på utallige valgmuligheder, når man søger efter mad eller drikke.
I Val di Fassa bør man prøve Fienile Monte og Rifugio Friedrick August, som ligger ved Col Rodella. På Fienile Monte kan man nyde den smukke udsigt ud over bjergene, mens man nyder deres udsøgte retter. De går meget op i gæstfrihed og en personlig service med massere af smil.

Desuden har de over 400 vine på deres vinkort, så der er rig mulighed for at smage god italiensk vin.
Derudover finder man i Rifugio Friedrick August en smuk træhytte, der også huser en fantastisk udsigt. Restauranten serverer traditionelle retter for egnen, som byder på udsøgt kød, lækker pasta eller andre fantastiske retter. Deres pizza følger den italienske tradition ved at blive bagt i træovne og vandt en pris for bedste pizza i 2019. 

Tager I til Selva i Val Gardena, bør i tage ind og spise på Restaurant Freina. Restauranten byder på specialiteter i forhold til sæsonen, og I kan vælge mellem at sidde i den traditionelle “stube” eller i den nybyggede del med udsigt gennem en stor vindues front. Ved siden af deres normale menukort er der mulighed for at bestille særlige retter på bestemte dage. Dette veksler mellem frisk fisk, sydtyrolske specialiteter, italienske specialiteter og kokkens anbefalinger. 

Begiver I jer ud i den hyggelige Canazei by om aftenen, for at finde et godt måltid mad, vil I oftest komme hjem med en dejlig oplevelse i bagagen. Naturligvis findes der bedre restauranter end andre, men søger I høj kvalitet, anbefaler vi restauranterne El Pael og El Cianton. 

El Paels mad har baggrund i Trentino provinsen, og har opnået kvalitetsmærket “Osteria Tipica Trentina”, der certificerer det bedste fra Trentinos mad og vin tradition. Her er man garanteret at få en god italiensk madoplevelse, hvor de fleste råvarer kommer fra lokalområdet.

Restauranten er møbleret i bjergstil med fokus på at skabe et afslappende miljø, hvor man kan finde antikviteter med baggrund i Trentino traditionen. Navnet “El Pael” er til ære for en gryde, som ejeren har arvet fra sin bedstefar. Denne gryde kan man i dag se i midten af restauranten. 

El Cianton byder på helt fantastiske og anderledes gourmetretter. Dvs. retter man ikke normalt bestiller på et menukort. El Cianton er for dig, der søger en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige. Dette er ikke et sted, man skal spise, hvis man vil have et hurtigt måltid mad, da de er omhyggelige med at tilberede den helt perfekte ret til dig.

Menukortet byder fx. på røget angus tartar, gorgonzola risotto og bærravioli. En middag her ligger oppe i den højere prisklasse, men er man på udkig efter en sand madoplevelse, kan stedet virkelig anbefales.

Ønsker I i stedet at lave jeres mad selv, kan I handle i byens to supermarkeder Spar og Famiglia Cooperative. Begge supermarkeder har et stort udvalg, hvor man kan få alt det nødvendige til hjemmet. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at de fleste italienske butikker holder siesta midt på dagen inklusiv supermarkederne. 

Udover supermarkederne indeholder byen flere specialforretninger i form af slagter, bager og vinbutikker. Der er derfor rig mulighed for at få handlet italienske delikatesser hjem til køkkenet.

Transport

Transporten til Canazei i bil tager omtrent 15 timer afhængigt af, hvor man kører fra samt trafik. Oftest er der parkering ved hotellerne, ellers skal man benytte sig af byens parkeringspladser, som man skal forvente at betale for. Derudover kan man tage bus fra Danmark til Canazei, hvor transporttiden selvfølgelig er lidt længere, men man i stedet kan slappe af på hele turen. Foretrækker man at flyve, ligger de nærmeste lufthavne i Innsbruck og Bergamo. 

Fra Innsbruck lufthavn er der ca. 2 til 2,5 times transport, mens man fra Bergamo skal forvente omkring 3 til 3,5 time. Det er muligt at booke bustransferen til og fra lufthavnen gennem et rejsebureau, mens man ellers kan gøre brug af taxa eller shuttlebus.

Oplevelser

Vil I slutte skidagen af med afterski, skal I besøge Aprés Ski Paradis. Selvom det er i Italien, minder det meget om klassisk østrigsk afterski og kan helt bestemt konkurrere med dette. De ansatte danser bl.a. på barerne, og der er fuld musik fra kl. 16. Ønsker I derimod afterski i solen med en Aperol Spritz i hånden, er Garni International Bar Apres Ski stedet at tage hen. Specielt på de varme dage, senere på sæsonen, er dette et fantastisk sted at befinde sig

Udover de mange kilometers skiløb råder Canazei og Val di Fassa også over mange andre oplevelser. Man kan for eksempel kaste sig ud i skøjteløb på is-stadionet i Alba di Canazei eller besøge byens bowlingbane hos Hotel Césa Tyrol. Har man til gengæld brug for afslapning, oven på en lang skidag, kan man tage i Dòlaondes Spa, som appellerer til både børn og voksne.

Her er står den på selvforkælelse og sjov i form af bl.a. en vandrutsjebane, tyrkisk bad og sauna, så man er sikret en god afslutning på dagen. Til slut afholder området ofte World Cup i alpint skiløb på en af deres mange World Cup pister. Det er altid et arrangement med stor mangfoldighed og god stemning. Derfor er det værd at tage tid ud af kalenderen og opleve verdens bedste udfolde sig ned ad pisterne.

Prisniveau

Canazeis priser er meget normale, når man sammenligner dem med andre skiområder. Er på udkig efter bl.a. skiudlejning og mad, kan der være stort udsving i priserne. Med hensyn til skiudlejning skal man gøre et godt grundarbejde hjemmefra, så man får mest muligt for pengene, og prisen på mad svinger meget afhængigt af, hvad det er man søger.

Kultur

Canazei har kun 2000 indbyggere, der bor fast i byen, hvor turisme fylder stort set alt. På trods af den store turisme i byen bliver der gjort en stor indsats for at bevare kulturen og traditionerne, hvilket er med til at gøre Canazei til den perle, vi oplever, når vi besøger byen.

Historie

Canazei har med tiden vokset sig større og større, og er, som en del af Dolomiti Superski, nu blevet verdens største sammenhængende skiområde. Vejen gennem bjergpasset Passo Pordoi var i sin tid med til at øge turismen og økonomien. Dette blev dog slået kraftigt tilbage under 1. Verdenskrig, hvor østrigerne og italienerne kæmpede mod hinanden. Dette fik konsekvenserne, at det tog lang tid for området at komme sig. Først i 1960’erne så området lyset igen, da der blev bygget nye lifter.

Skiudstyr og skitøj til skiferie i Canazei

På skiferie er udstyret afgørende for, at man får den perfekte ferie. Derfor har vi samlet en liste nedenfor, hvor du finder det nødvendige skiudstyr samt udstyr, der kan være en fordel at skaffe.

 • Ski – Lej eller køb nogle, der passer i størrelsen og til dit niveau og behov.
 • Skistøvler – Lej eller køb nogle, der passer dine fødder godt, da dårlige skistøvler kan ødelægge dagen på bjerget.
 • Skistave – Ikke til helt nybegyndere, men er ellers en del af skiløbet til at holde balancen.
 • Skigoggles – Køb nogle gode (ikke nødvendigvis dyre), da god sigtbarhed gør dagen på bjerget sjovere.
 • Skiundertøj – Inderste lag under skitøjet. Holder dig varm og transporterer sved væk, så tøjet ikke bliver vådt og senere koldt.
 • Skisokker – Køb nogle skisokker, som sidder godt og tæt til din fod og dit ben. Sidder sokkerne ikke korrekt, kan de folde og forårsage irritationer/smerte i skistøvlen.
 • Skihjelm – Anbefales at købe eller leje en skihjelm, da du aldrig ved, hvad der kan ske på pisten.
 • Rygskjold – Beskytter mod slag på ryg og rygsøjle, og kan være god at have ved uheld.
 • Skihandsker – Køb nogle gode skihandsker (ikke nødvendigvis dyre), som holder dine hænder varme, da kolde hænder kan forringe en ellers god skidag.
 • Halsedisse – Beskytter mod vind og kulde, så man holder ansigt samt hals varm
 • Badetøj – God idé at medbringe, hvis man vil en tur i Dòlaondes Spa
 • Solcreme – Køb en solcreme af høj faktor, da solens stråler er meget kraftige i bjergene, når de reflekteres i sneen, og lyset stadig indeholder UV-stråler ved overskyet vejr.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er det dyrt at holde skiferie i Canazei?

Prisleje varierer fra område til område. I artiklen kommer vi ind på prislejet i Canazei.

Hvilket skiniveau er Canazei velegnet til?

Om du er begynder, øvet eller ekspert har en betydning for, om Canazei er det ideelle skiområde for dig. Læs om hvilket skiniveau Canazei er velegnet til i artklen.

Hvordan ser sne- og vejrforholdene ud i Canazei?

Sne- og vejrforholdene skifter fra år til år, og man kan aldrig vide sig sikker på forholdene. Få svar på hvordan forholdene ser ud i artiklen.

Forfatter
Jakob Lützhøft
Jakob Lützhøft

Jakob arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Det er de færreste som kan hamle op med hans viden om og erfaringer med samtlige skiområder i Europa. Og når han suser ned af de sneklædte løjper – uagtet om der er tale om en grøn, blå, rød eller sort farve -, er der ikke en finger at sætte på hans skiteknik. Hans viden om og erfaringer med skiområder samt korrekte skiteknik kommer af, at han er en inkarneret skibums, som har tilbragt op til flere vintre i bjergene som skilærer, skiguide, supervisor og destinationschef.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj