Sneen falder og langrend kalder

sneen-falder-og-langrend-kalder-1
Af: Anders Toft Braun
Udgivet: 05. feb 2021, 15:00

Danmark er dækket til med sne, og det får de danske skientusiaster til at spænde langrendsskiene, snøre støvlerne og komme ud i det fri.

Det blev desværre ikke til en hvid jul i 2020. Til gengæld byder 2021 nu på sne og sågar minusgrader, som sikrer, at sneen forbliver sne og ikke tør til vand. Der er altså tale om et oplagt langrends vejr, som også er gået op for flere skiglade danskere. For selvom Danmark ikke byder på bjerge, er landet smækfyldt med fine skove og stier, som er ideelt terræn til langrend.

Snestorm på vej

Vintervejret ser ikke ud til at forsvinde lige foreløbig. I løbet af de næste to døgn kan dele af landet blive ramt af en snestorm. Mere specifikt kan der falde over 20 centimeter sne.

De landsdele som forventes at blive ramt hårdest af snestormen er Lolland-Falster, Møn, Sydsjælland og Bornholm. Derudover vil Fyn og øerne og Midtjylland også opleve snefygning, hvis vejrudsigten holder stik.

Danskerne er vilde med langrend

Snefaldet har resulteret i, at flere danskere er taget på langrendsski, og interessen kan også mærkes rundt omkring i Danmark.

Arrangørerne bag DM i langrend har valgt at afholde et uofficielt Danmarksmesterskab, som løber af stabelen d. 6. februar kl. 14:00 til og har sin afslutning d. 14. februar kl. 18:00. DM-sporet finder sted i Elmelund Skov på den blå løjpe ved Odense. Sporet er i alt 2,9 km, og der skal løbes med uret. Der afvikles to konkurrencer for herrer og damer i fire aldersgrupper: klassisk og fri stil. Læs mere om konkurrencen her.

Facebook-gruppen Langrend Danmark har også fået en stor tilstrømning af nye medlemmer, og der lægges kontinuerligt nye opslag op – alt lige fra live-beretninger fra langrendsspor til gængse spørgsmål.

Flere golfklubber har også valgt at gøre deres baner tilgængelige, så de nu bruges som langrendsspor. Som et eksempel har Århus Golfbane åbnet op for sine baner til skiløb, og banerne anvendes nu af langrendsentusiaster i stor stil:

Varde Golfklub er også hoppet med på moden:

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Varde Golfklub (@vardegolfklub)

Forfatter
Anders Toft Braun
Anders Toft Braun

Anders arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Han har en stor interesse for nyheder, trends og tendenser og nyder at kombinere dette med hans passion for journalistik og formidling. Med en skilærer uddannelse og et utal af uger på ski i bagagen ligger han inde med en ekspertise, som han drager fordel af i sin journalistik. Han har en passion for især ekstremdelen af skisport, herunder freestyle og freeride, og foretrækker derfor den dybe puddersne og snowparken frem for at køre alpint skiløb på de grønne, blå, røde og sorte pister. Desuden er han fast seer af skikonkurrencer som X Games, Dew Tour og Freeride World Tour.

Andre nyheder

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj