Thule tagboks

Thule tagboks tæt på
Sidst opdateret: august, 2022 | Denne artikel indeholder annoncer

Selv de mest rummelige biler kan kommer på en prøve, når den står på transport af oppakning og ski til en uges ferie. Dette problem kan en af Thules mange kvalitets tagboks være behjælpelig med.

Magasinet Ski har i samarbejde med skiekspert Kristoffer Kristensen lavet en test af thule tagbokse. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Thule Tagboks Test: Top 5 Bedste Thule Tagbokse

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste thule tagboks

Pris: 7.099 DKK

Vinderen i kategorien “allround Thule tagboks” er Thule Motion XT Alpine. Denne Alpine serie fra Thule er udviklet specifikt til transport af ski samtidig med, at du får alle Thule sædvanlige features med . Dens rummelighed sikrer, at den kan medbringe op til syv par ski.

Annonce

Bedste billige thule tagboks

Pris: 3.599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige Thule tagboks” er Thule Tagboks Touring L titan Aeroskin. Til en god pris får du her stadig den anerkendte Thule kvalitet med mange af de samme features som topmodellerne. Dens alsidighed sikrer, at du kan have alt udstyret med.

Annonce

Bedste premium tagboks

Pris: 12.599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium Thule tagboks” er Thule Vector Alpine. Denne ultimative skiboks kan transportere op til 6 par ski á 200 cm, og den har et sportsligt design, der passer til enhver bil. Den forede bund giver maksimal beskyttelse til bagagen, mens lågets hvide inderside forstærker LED-lyset og hjælper dig med af- og pålæsning.

Annonce

Bedste thule tagboks til anhængertræk

Pris: 3.995 DKK

Vinderen i kategorien “bedste bagageboks til anhængertræk fra Thule” er Thule Back-up 900. Bagageboksen sidder sikkert i læ bag bilen, hvilket giver nogle gode køreegenskaber i forhold til en tagboks. Derudover vil den forstørre dit bagagerum med 420 liter.

Annonce

Bedste alsidige thule tagboks

Pris: 3.399 DKK

Vinderen i kategorien “bedste alsidige Thule tagboks” er Thule Tagboks Force XT Sport. Det smalle mål muliggøre, at denne tagboks kan medbringe andre ting på taget end blot en tagboks, hvilket kunne være en cykel eller et surfbræt.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til Thule tagboks

Hvad er Thule tagbokse?

Thule har siden dets grundlæggelse i 1942 specialiseret sig i at lave løsninger, der har gjort det nemmere for folk at transportere udstyr og bagage fra A til B. Thule er især kendt for deres gode løsninger og høje kvalitet inde for tagbokse, som denne artikel tager udgangspunkt i.
Thule tagboks på bil

Hvorfor skal jeg købe Thule tagbokse?

En tagboks kan uden tvivl vise sig at være en god investering. Den vil give din bil et ekstra bagagerum og vigtigst af alt; gøre det nemmere at medbringe ski på ferien. Overvej derfor altid en tagboks frem for en større bil, da det ofte vil være en bedre investering og løsning på sigt.

En tagboks fra Thule vil uden problemer holde igennem mange år og kan nemt integreres på forskellige biltyper. Derudover er en tagboks ofte en mere praktisk løsning til ski og støvler end bagagerummet, da de ofte kan være våde og lugtende efter en dag på bjerget. 

Thule tagboks vs. andre mærker

Thule er uden tvivl en tung spiller på markedet for tagbokse, som gennem årtier har leveret på design, sikkerhed og kvalitet. Dette beviser de også, når de er testes mod andre aktører på markedet.

FDM lavede en test i 2020 af tagbokse på markedet fra forskellige producenter, hvor Thules tagboks blev testvinder. Thule vandt på begrundelse af dens lette anvendelighed, gode resultater i crashtest samt dens køreegenskaber. Derudover kan det tilføjes, at Thule har udviklet en række features specifikt til tagbokse, som er med til at gøre dem ledende på markedet for tagbokse. Thule har et særpræg, som gør dem milevis bedre end konkurrenterne.

Hvilken Thule tagboks skal jeg vælge?

Før du vælger din Thule tagboks skal du gøre dig bevidst, hvad dit behov er. Som udgangspunkt skal du tage højde for, at tagboksen er lang nok til, at der er plads til dine ski, hvis dette selvfølgelig er dit primære behov for at anskaffe dig en tagboks.

Her vil et indvendigt mål på meget under 180 cm kunne begynde at være kritisk. Derudover skal du tage højde for, hvordan tagboksen skal monteres på bilen. Her leverer Thule en række forskellige tagbøjle systemer, som kan være behjælpelige med dette. Tagboksen skal også helst passe nogenlunde til bilen, så den hverken er for lang foran til at tage udsyn, eller for lang bagud til at bagsmækken ikke kan gå op.

Herudover er der en række features og typer af tagbokse, som du kan blive klogere på senere i artiklen, som kan have en afgørende rolle for hvilken Thule tagboks, der tilfredsstiller dine behov bedst. 

Kombinér Thule tagbokse med Y?

Du kan gøre din Thule tagboks endnu bedre ved at kombinere den med andre produkter.

Et meget lavpraktisk måde at gøre sin tagboks bedre på er at kunne montere den på taget af sin bil. Derfor leverer Thule også en række forskellige tagbøjlesystemer, hvor det er let at påmontere sin tagboks efterfølgende. 

Derudover laver Thule også produktet Thule Box Ski Carrier, der muliggør, at man kan fastgøre ens ski i tagboksen. Dette sikrer, at skiene ligger fastspændt under transport, og dermed hverken gør skade på de andre ski eller tagboksen. 

Et andet produkt, der vil kunne forlænge levetiden på din Thule Tagboks er et cover. Her får du et cover, som du kan trække ud over din tagboks til beskyttelse mod ridser og støv, hvilket kan være en fordel ved opbevaring eller længerevarende ophold. 

Du kan derfor med små opgraderinger både forbedre din oplevelse og levetid på en Thule Tagboks.

Vedligeholdelse af Thule tagbokse?

Når du har fået investeret i den rette Thule tagboks, så kan man lige så godt sørge for, at den holder længst muligt. Det kræver ikke meget at vedligeholde tagboksen. Den primære vedligeholdelse består i at holde den ren og pæn. Skyld derfor gerne din tagboks over med vand og sæbe, så alt salt, støv og insekter skylles af efter en tur tværs gennem Europa. Derudover kan du behandle din tagboks med produkter, der kan mindske solens effekt til at farven falmer på tagboksen. 

Hvis uheldet skulle være ude, og du får brud på din tagboks, kan du også forsøge at fikse dette. Typisk kan man lappe et hul med et plaststykke som påsættes ved hjælp af epoxy eller andre lignende plastik fiberprodukter.

Efterfølgende slibes lapningen til med sandpapir inden det spraymales i den ønskede farve. Inden du forsøger at reparerer din tagboks skal det dog også nævnes, at Thule selvfølgelig kører 2 års garanti på alle deres produkter, og hvor flere produkter er omfattet af yderligere garantier på op til 5 år. 

Men din Thule tagboks skulle gerne holde mange år, når du først har fundet den rigtige, der passer bedst til dine behov.

Valg af Thule tagboks

Typer

Thule har udviklet en række forskellige typer af tagbokse og produktserier, der vil kunne hjælpe dig med at få alt udstyret med på skiferie. Det kommende afsnit vil beskrive de grundlæggende forskelle, der er på de tagbokse og bagageløsninger, som Thule producerer.

Klassisk tagboks 

Thule sælger klart flest af de klassiske tagbokse, der er fremstillet i et hårdt plastik materiale, som du kan montere på tagbøjler på toppen af din bil. Den hårde skal beskytter bagagen godt og er en optimal løsning for dig, der skal transportere ski eller bare mangler noget mere plads til oppakning.

Tagkurve  

Thule producerer også tagkurve, som ligesom tagboksen monteres til tagbøjler på toppen af bilens tag. Her er der dog ikke nogen boks, men derimod fastspænder du oppakning og tasker til tagkurven. Fordelen er, at du ikke er begrænset af den klassiske tagboks form, hvis du skulle have noget bagage, der er lidt for langt eller højt. Modsat er ulempen, at bagagen her i højere grad er udsat for vind og vejr.

Bagageboks til anhængertræk 

Bagageboksen monteres på anhængertrækket bag bilen. Dette er en fordel for dig, der ikke har et behov for at skulle transportere ski, men har behov for noget ekstra bagageplads. Yderligere er en af fordelene ved dette produkt, at bagageboksen står i læ bagved bilen, hvilket derfor giver nogle bedre køreegenskaber, når du triller afsted på motorvejen mod bjergene. Samtidig er denne en billig løsning.

Skiholdere 

Dette er en skinne, som du monterer på toppen af biltaget på en tagbøjle. Dette kan være en god løsning til dig, der kun mangler en løsning på at have plads til skiene i bilen. Skiene monteres direkte til skinnen, hvor ulempen her er, at skiene udsættes for vind, vejr og salt undervejs til pisterne. Af fordele kan dog nævnes, at dette ofte er en billigere løsning end at anskaffe sig en hel tagboks. 

Materialer

Langt de fleste af Thules tagbokse er produceret i hård plast, hvilket har den fordel, at det er let og vandtæt. Derudover producerer Thule også et par tagbokse, der er syet sammen af forskellige materialer. Fordelen ved at denne type tagboks, der er syet sammen, er, at denne type tagboks kan foldes sammen når den ikke er i brug. Ulempen derimod er, at den oftest er mindre vandtæt end plastic modellerne. 

Funktioner

Thule er kendt for deres mange specifikke funktioner til tagbokse, som de gennem årtier har udviklet. Det kommende afsnit vil gennemgå nogle af de funktioner, der vil gøre din oplevelse med en Thule tagboks bedre end så mange andre tagbokse. 

En god funktion ved Thules tagbokse er, at det er standard med dobbeltsidet åbning. Dette gør det nemmere med af- og pålæsning, at du kan tilgå bagage fra begge sider af boksen. Derudover har Thule udviklet et låsesystem kaldet SlideLock-system, der både sikrer at låget er låst og sidder fast, da den kun kan låse, hvis låget er lukket korrekt.

Derudover bruger Thule et PowerClick-kvickmonteringssystem, der sikrer en nem, hurtig og sikker montering. Dette sikres ved hjælp af en moment-indikator, der giver et klik, når tagboksen er monteret korrekt. Yderligere er der ved alle Thules modeller taget højde for, at der gerne skulle være plads til at bagagerummet i bilen kan åbnes uden at komme i karambolage med tagboksen. 

I nogle af de mere eksklusive modeller fra Thule vil du sågar opleve funktioner som LED lys, der tændes automatisk ved åbning og en filt-foret bund, der er med til at beskytte dit udstyr yderligere. 

Funktionerne er mange. Det vigtige er, at du tager højde for hvilke funktioner, som du har behov for.   

Størrelse

Thule har en række forskellige størrelser inde for deres tagbokse, hvor de størrelsesinddeler fra lille til XX-stor. De mindste har et rumfang på 300 liter, hvorimod dem i den største kategori kan medbringe helt op til 610 liter.

Når det kommer til at transportere ski, skal du dog nok i højere grad sørge for, at tagboksen er lang nok til at kunne medbringe ski frem for antallet af liter, som den kan medbringe. Her vil vi anbefale, at den i hvert fald mindst skal have en længde på 180 cm for at kunne medbringe de fleste typer af ski. 

Vægt

Da de fleste af Thules tagbokse er fremstillet i plast, vejer de ikke det store. De største modeller vejer kun omkring 25 kg, hvor de har en maks lastkapacitet på 75 kg. En fyldt tagboks udgør altså blot en lille del af den samlede totalvægt for dit køretøj. 

Design

Historisk set har tagbokse måske ikke ligefrem bidraget positivt til udseendet på din bil. Dette har Thule dog gjort til skamme, da stor set alle deres moderne modeller har et strømlinet og stilrent design, der integrerer fint med langt de fleste biltyper. 

Vejrforhold

Thules tagbokse er gennemtestet til at holde til alverdens udfordringer og forskellige vejrforhold. Dette gør Thule på deres eget testcenter, hvor ingeniører udsætter deres produkter for ekstreme temperaturer, UV stråling, vandtæthed og ikke mindst køreegenskaber.

Thule har selv sat 25 punkter kaldet “Thule-standard” for alle deres produkter, som de skal leve op til, som er højere standarder end de klassiske ISO-standarder. Sikkerhed og holdbarhed går derfor før alt andet, når det kommer til Thules produkter. 

Budget

Thule leverer tagbokse i flere priskategorier, hvor standardprisen på de billigste går for omkring 3000 kr og de dyreste og mest eksklusive modeller har en pris på over 10.000 kr. Som tidligere nævnt lever alle Thules produkter op til deres egne fastsatte “Thule-standarder”, så selv ved de billigere modeller får du en rigtig høj kvalitet.

Det du får ekstra ved de dyrere modeller, er derfor de lækre funktioner som lys ved åbning, et lækre design og andre special udviklede funktioner til tagbokse. Pris og kvalitet hænger derfor ofte sammen, hvilket også gør sig gældende ved Thules tagbokse, men lige meget hvilken model du vælger, så får du Thules høje standarder inde for sikkerhed og holdbarhed.

3 tips til Thule tagboks

Tip 1: Spænd dine ski ordentlig fast 

Du skal sørge for, at dine ski er ordentlig fastspændt under transport. Dette sikrer først og fremmest at skienes kanter forbliver skarpe samt, at der ikke laves ridser i skienes sål. Derudover sikrer du også, at skiens kanter ikke beskadiger tagboksen eller det øvrige bagage. En god ide til dette kan være at købe Thules specialdesignet skiholder, som kan integreres med tagboksen.

Tip 2: Brug tagboksen til skitransport under ferien

Tagboksen er også en ideel løsning, hvis du er nødsaget til at køre i bil fra dit overnatningssted og ned til liften om morgenen. Tagboksen holder bedre til et par slag fra skiene end kabinen i bilen. Derudover er det praktisk i forhold til lugtgener fra støvlerne samt sne og is fra skiene, som man også helst vil holde ude af bilens kabine.  

Tip 3: Køb kvalitet

En tagboks er en investering, der vil give afkast over mange år. Lig derfor hellere lidt ekstra penge i første omgang for en god tagboks frem for en tagboks af ringere kvalitet, som du er nødt til udskifte oftere. Thule er her en garant for kvalitet, som du aldrig vil gå galt i byen med at investere i.

Hvad siger undersøgelser om Thule tagboks?

Verden efterspørger i højere og højere grad måder at medbringe deres udstyr. I forlængelse af, at mere udstyrskrævende sportsgrene som f.eks. cykling, surfing og ikke mindst skisport vinder frem verden over. Denne udvikling er sket på baggrund af en øget globaliseringen og øget økonomisk vækst, efterspørger folk i højere grad praktiske løsninger til at medbringe udstyr.

Inden for bilbranchen viser en rapport, at netop sektoren inde for transportsløsninger af bagage og udstyr som f.eks. en tagboks, er en af de sektorer, der vokser mest. Det estimeres, at denne sektor på verdensplan vil vokse med 7,22% frem mod 2024.

I denne sektor er Thule Group en af de markedsførende aktører, der vurderes til at have ca. halvdelen af markedet. Thule er altså et anerkendt brand på verdensplan, der efterspørges på baggrund af deres gode kvalitet og lange historik for brugbare løsninger. 

Der er altså mange aktører i et voksende marked, der ønsker at fange din opmærksomhed. Thule har gennem flere årtier bevist, at de kan levere på kvalitet og sikkerhed, hvilket må vurderes at have gjort dem til den markedsførende aktør, som de er i dag.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken Thule tagboks er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste Thule tagbokse. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Thule tagboksene vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger Thule tagboks?

Valget af Thule tagboks afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “The global car rack market was valued at USD 1,322.05 million in ….” 24 jun.. 2019, https://www.prnewswire.com/news-releases/the-global-car-rack-market-was-valued-at-usd-1-322-05-million-in-2018-and-is-expected-to-project-a-cagr-of-6-90-during-the-forecast-period-2019–300873508.html. Åbnet 1 feb.. 2021.
Forfatter
Kristoffer Kristensen
Kristoffer Kristensen

Kristoffer arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Som uddannet og aktiv skilærer bosætter han sig i Østrig hver skisæson for at undervise begyndere såvel som øvede skiløbere. Udover at have erfaring med undervisning i skiløb, er han tidligere skibutiksmedarbejder. I hans tid som butiksmedarbejder arbejdede han med skiudlejning, kunderådgivning og salg. Opgaverne spændte bredt – alt lige fra at tilpasse ski og skistøvler for familien Jensen til at hjælpe lokale kunder med at købe det helt rette skiudstyr. Det driver ham at lære fra sig, dele ud af hans viden og viderebringe hans passion og glæde for skisporten – både i undervisning, butik og på skrift.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 5.000 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Breaking nyheder om sneforhold og skidestinationer

✅ Tests af skiudstyr og skitøj