Skistrømper med varme

Flere skistrømper med varme
Sidst opdateret: juni, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

At være på ski er noget af det bedste i verden, men hvis der er én ting som kan ødelægge det, så er det kolde tæer. Hvis du kan nikke genkendende til det, så er skistrømper med varme noget for dig!

Magasinet Ski har i samarbejde med skieksperterne Bastian Lange og Anders braun lavet en test af skistrømper med varme. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Skistrømer Med Varme Test: Top 5 Bedste Skistrømper Med Varme

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

1. BootDoc Heat Socks Classic Comfort

Bedste skistrømper med varme

Pris: 1.799 DKK

Vinderen i kategorien “bedste skistrømper med varme” er BootDoc Heat Socks Classic Comfort. Strømperne kan kontrolleres fra din smartphone og er utrolige behagelige at have på, grundet den naturlige blanding af merinould og silker. Og så kan de endda maskinvaskes.

Annonce

2. HappyHot Merino

Bedste billige skistrømper med varme

Pris: 1.195 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige skistrømper med varme” er HappyHot Merino. Med en brugstid på hele 8 timer pr. opladning og en ganske fin varmefordeling er sokken fra Happyhot et oplagt valg til dig, der ikke gider spendere en formue.

Annonce

3. Lenz Heat Socks 4.1

Bedste premium skistrømper med varme

Pris: 2.098 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium skistrømper med varme” er Lenz Heat Socks 4.1. Her får du fantastiske varmeegenskaber med et diskret indbygget genopladeligt varmeelement, og merinouldet bidrager til varmeevnen. Dette er den perfekte skisok til enhver med tendens til kolde fødder på skiferien.

Annonce

4. BootDoc Surround Comfort

Bedste funktionelle skistrømper med varme

Pris: 2.099 DKK

Vinderen i kategorien “bedste funktionelle skistrømper med varme” er Surround Comfort-modellen fra BootDoc. Strømperne udmærker sig ved at kunne reglueres via en app, og du kan vælge mellem 4 forskellige varmeindstillinger. Desuden har strømpen en såkaldt Powerboost indstilling, der kan varme dine tæer i løbet af 3 min.

Annonce

5. Accezzi Fodvarmer 10 par

Bedste alternativ til skistrømper med varme

Pris: 150 DKK

Et alternativ til skistrømper med varme er at anvende nogle fodvarmere. Du putter dem ind i støvlen og så holder den dine fødder varme i 5-6 timer. Det er meget populært og et billigere alternativ end skistrømper med varme. 10 stk. koster 150 kr.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til skistrømper med varme

Hvad er skistrømper med varme?

Skistrømper med varme har varmeelementer vævet ind i stoffet. Disse varmeelementer er forbundet til et batteri som sender strøm ned gennem sokkens tynde varmetråde og dermed holder dine fødder dejlig varme i skistøvlerne. Skistrømper med varme er som regel lavet af en blanding af uld, bomuld, merinould og forskellige syntetiske fibre, som i fællesskab sørger for at dine fødder er varme og tørre på pisten.

Varmeelementerne er oftest placeret rundt omkring tæerne, hvor det største kuldeproblem normalt opstår. Nu om dage er skisokker med varme super smart lavet med små, let-opladelige batterier der har en lang levetid der sikrer at du kan stå på ski med lune fødder hele dagen.

Derudover har flere forskellige brands taget ny teknologi til sig, og du kan dermed styre varmeniveauet fra din smartphone imens du fx sidder i liften. Skisokker med varme har oplevet et boost i popularitet over de seneste år pga en forbedring af både teknologi og design, samt en overgang til genopladelige batterier.

Derudover er de nemme at bruge og kan for det meste maskinvaskes på en lavere temperatur. Alt i alt er skistrømper med varme et fantastisk redskab imod kolde tæer og udvalget er bedre end nogensinde.

iført skistrømper med varme

Hvorfor skal jeg købe skisokker med varme?

Hvis du nogensinde har været nødsaget til at sætte dig ind og få varme i dine iskolde fødder, alt imens dine venner, eller din familie stryger ned af pisten, så ved du hvor ærgerligt det føles. Skistrømper med varme løser et problem som rigtig mange skiløbere har, nemlig kolde fødder når man er man er ude på pisten.

Skistøvler har mange gode kvaliteter, men at holde fødderne varmen er ikke hvor de er bedst. Og når du står ned af bjerget og rigtig har fart i svingene, så bliver der genereret en del sved af dine fødder som desværre hurtigt bliver kølet ned når du fx står i kø til liften. I sådan en situation vil man gøre alt for at få noget varme til sine stakkels tæer, og nu har du muligheden.

Fødder og hænder er faktisk noget af det som først bliver koldt når du er udsat for lave temperaturer. På grund af kroppens indretning, så bliver blodgennemstrømningen nedsat til disse områder for at holde varmen omkring dine vitale organer.

Dette skaber en ekstra følelse af kulde i hænder og fødder, som kan være svær at slippe af med. Især fødderne er svære at gøre noget ved når man er afsted på ski da man ikke nemt kan tilgå dem. Her er skistrømper med varme helt geniale og kan levere en komfort som ingen andre produkter kan.

Hvis du er typen der for det meste er god til at holde varmen, men nogle gange bliver ramt af kolde tæer hen af eftermiddagen, så kan du benytte den laveste varmefunktion i skistrømper med varme og ellers bare nyde skiløbet uden at blive forstyrret af kulden.

Men hvis du er den person som begynder at miste følelsen i fødderne næsten før du er gået ud af døren, så kan du skrue helt op for varmen og nyde en bølge af hede gennemstrømme dine fødder.
Uanset hvem du er, så skal du prøve skisokker med varme – de er en total game changer og ganske simpelt de bedste skisokker man kan investere i.

Hvilke skistrømper med varme skal jeg vælge?

Når man skal vælge de rigtige skistrømper med varme så er det vigtigt at have et par ting for øje. For det første så skal sokkerne passe og være det eneste par strømper du har på i din skistøvle. Det hjælper altså ikke at købe skisokker med varme, og så putte dem udover dine alminde skisokker. Dette nedsætter effekten betydeligt og er generelt ikke noget som anbefales, hverken med almindelige skistrømper eller skisokker med varme.

Dernæst er det vigtigt at tage stilling til om dine nye skistrømper med varme fx skal have en boost funktion som virkelig kan varme fødderne op over kort tid, eller om batterilevetiden i stedet er i fokus for dig.

De materialer som skistrømper med varme er lavet med, varierer også fra model til model og der er forskellige fordele ved forskellige blandinger. Det kommer vi ind på i afsnittet ‘Materialer’. Nogle skisokker med varme kommer med genopladelige batterier og for nogle modeller skal man købe nye batterier fra tid til anden det er derfor godt at have en idé om hvad man leder efter før man bestiller.

Dernæst er der forskel på størrelserne som de forskellige modeller kommer i og hvilket fit de har. Til sidst er der udseendet som du skal kunne lide, men dette bør dog ikke at have den største indflydelse på det endelig valg.

Alt i alt er der mange ting at tage stilling til når du skal vælge det rigtige par skistrømper med varme og vi vil i denne artikel komme ind på de ting som du, som forbruger, skal være opmærksom på i jagten på lune fødder på ski.

Kombinér skisokker med varme med andet skitøj

Skisokker med varme bør kombineres resten af dit skitøj på lige fod med almindelige skistrømper. Dog bør du være opmærksom på at have et par gode skiunderbukser der passer godt sammen med dine nye skistrømper med varme.

Da batteripakkerne sidder oppe omkring toppen af skisokken på de fleste modeller, er det essentielt at der ikke sidder skiunderbukser henover som presser ind i mod batteripakken. Derfor er skiunderbukser i 3/4 længde et perfekt match for skisokker med varme, da strømper og skiunderbukser på den ikke overlapper hinanden.

Vedligeholdelse af skistrømper med varme

Det er vigtigt at du er opmærksom når det kommer til at vaske dine skistrømper med varme. De forskellige brands har nemlig forskellige vaskeanvisninger og den forkerte vaskemetode kan gøre mere skade end gavn.

De fleste mærker anbefaler at du vasker skisokkerne i hånden, men der er undtagelser som fx Lenz som anbefaler maskinvask i den medfølgende vaskepose og fraråder håndvask.
Når du skal tørre dine skisokker med varme skal de have lov til lægge/hænge væk fra eksterne varmeapparater, da disse kan ødelægge varmeelementerne i strømperne.

Det betyder også at det kan være smart at tilkøbe et par ekstra sokker så du har 2 par at skifte imellem hvis du vil have lune tæer hver dag. For at sørge for at sokkerne holder så længe som muligt er det smart at opbevare dem tørt og ikke for stramt sammenrullet. Skulle uheldet være ude og sokkerne eller batteripakken gå i stykker, så er det muligt at både at købe disse ting separat hos de fleste forhandlere.

Valg af skistrømper med varme

Materialer

Når det kommer til materialerne som skisokker er lavet af, så er listen rigtig lang og det kan være svært at hitte ud af hvad der er godt og passer til lige præcis dine behov. Nedenfor følger en liste af de forskellige materialer som skisokker nu til dags er lavet af, og lidt om de egenskaber som de forskellige materialer besidder.

De fleste modeller af skisokker med varme er en blanding af flere af materialerne på listen. Dette sikrer alle at de har alle de rigtige egenskaber som skistrømper skal have. 

Polyester
Polyester er et fantastisk materiale at lave skisokker af. Dette skyldes at polyester har gode varmeegenskaber, leder fugt væk fra huden og er behageligt at have på. Derfor er det et førstevalg for de fleste mærker når det kommer til det primære materiale at lave skistrømper af.

Uld og Merinould 

Uld er et naturligt materiale og kendt for sine glimrende varmeegenskaber, samt komfort og evnen til at suge og lede fugten væk fra din krop. Merinould især, er populært indenfor verdenen af skitøj og er blevet et synonym med kvalitet.

Dette skyldes at merinould har fænomenale varmeegenskaber, det er meget resistent over for lugt og holder sin form hvilket betyder at tøj af merinould også tit holder rigtig længe. Derfor er almindeligt uld og merinould tit et materialer som indgår i skisokker.

Nylon 

Nylon er endnu en slags syntetisk stof som er spækket med gode egenskaber for skiløbere. Nylon er nemlig virkelig holdbart og modstår slid godt. Derfor gør mange brands brug af nylon når de forstærkede steder på skistrømperne skal konstrueres. Disse steder er tit hælen og skinnebenene hvor der er mest friktion og en ren uldsok fx hurtigt ville gå i stykker. Til sidst har nylon gode antibakterielle egenskaber som hjælper dine sokker med at forblive friske selv efter en lang dag på bjerget. Derfor er der tit en god procentdel nylon i mange skisokker – også modeller med varme. 

Akryl 

Akryl er lige som nylon og polyester et syntetisk stof af super høj kvalitet, som nogle gange erstatter uld i sokkerne. Dette gør materialet for skiløbere der ikke kan tåle uld. Bestemte typer af akryl er både bløde, lette og holder formen længe, imens stoffet stadigvæk er elastisk. Disse blandede egenskaber gør akryl til en stærk spiller blandt de forskellige materialermuligheder.

Spandex/Lycra  

Spandex og lycra er meget elastiske materialer, som hjælper dig til at få den perfekte pasform til netop din fod. Disse materialer hjælper skistrømpen med at holde sin form, selv når dine fødder bevæger sig i skistøvlerne. Det er altid vigtigt at have noget elasticitet i skisokkerne og derfor er der næsten altid en lille del af et af disse materialer på listen over dine skisokker. 

Batteri

De fleste slags skisokker med varme benytter lithiumbatterier som energikilde. Denne type batterier adskiller sig fra konkurrenterne ved at være genopladelige og have en højere energidensitet samt højere spændingskapacitet. Dette betyder at en enkelt celle holder bedre strøm i længere tid og gør lithiumbatterie til det foretrukne valg for næsten alle skisokker med varme.

For de fleste modeller holder batterierne strøm til at varme dine fødder hele dagen og tit længere. Og nogle skisokker med varme har endda batterilevetid på op til 14 timer. Så kan du nemt lade dem op over natten så de er klar igen næste morgen. 

Det er forskelligt om batteripakkerne til dine skistrømper med varme kommer med en USB-oplader eller et stik direkte til væggen, så dette er en god idé at være opmærksom på før du bestiller. 

Funktioner

De grundlæggende funktioner for skisokker med varme er de samme uanset hvilket mærke du ender med at købe. De holder dine fødder varme, leder fugt og sved væk fra huden og er åndbare. Men det kommer an på modellen om fx varmeniveauet kan styres fra din telefon med bluetooth eller om du skal have rullet skibukserne op for at tilgå denne funktion.

Derudover er der forskellige vaske-vejledninger som er det er vigtigt at du sætter dig ind i – dette er også nævnt i afsnittet ‘Vedligeholdelse af skistrømper med varme’. Og til sidst er der forskel på antallet af varmeniveauer du kan indstille dem til.

Fx har nogle modeller en boost funktion som giver ekstra meget varme over en kort periode og virkelig kan varme dine fødder på selv de koldeste dage. 

Tykkelse og støddæmpning

En tyk sok er typisk også en varm sok, men det kan også betyde bedre støddæmpning til at absorbere slag/sammenstød. Dog mister du, som skiløber, en smule kontrol hvis dine skisokker er alt for tykke og fylder i støvlen. Omvendt er meget tynde skisokker kun til lunt vejr og bliver også hurtigere slidt.

De tre forskellige sokker som hver især er vindere i deres kategori er alle sammen sokker af middel tykkelse. Dette er perfekt for at have optimal kontrol på ski, imens at sokkernes forstærkede områder og tykkelse beskytter dig imod stød og tryk. Da sokker med varme har den funktion som de har, behøver skistrømperne ikke at være store og tykke, hvilket gør dem perfekte for også de fintfølende skiløbere. 

Køn

Selvom der findes skisokker som er lavet specifikt til kvinder og skistrømper lavet specifikt til mænd, så er dette ikke essentielt for brugsoplevelsen og de fleste skisokker kommer derfor som unisex. Dette gælder også skisokker med varme. 

Størrelse og fit

Når det kommer til at vælge en størrelse så er det vigtigt at skistrømperne passer dig. De skal altså ikke være for store, da der så er en risiko for at du vil glide rundt i dem inde i støvlen og at varmen ikke vil fordele sig ordentligt når varmetrådene ligger foldet sammen ude ved tæerne.

Omvendt er det også vigtigt at de ikke strammer alt for meget og dine tæer samt lægge bliver klemt. Skisokkerne skal altså passe og sidde helt tæt. Hvis du derfor ligger lige på kanten af to forskellige størrelser, så er vores anbefaling at vælge den mindste af de to. Dette skyldes at skisokker for det meste giver sig en lille smule og tilpasser sig din fod med tiden. 

De fleste modeller af skistrømper med varme kommer i størrelserne; small, medium, large og extra large. Nedenfor følger en nem størrelsesguide for de forskellige størrelser. Sammenlignet med normale skostørrelser. 

S

Str. 35-38

M

Str. 39-41

L

Str. 42-44

XL

Str. 45-47

Udseende

Skisokker kan se ud på mange forskellige måder og skisokker med varme er ingen undtagelse. Det er forskelligt om de forstærkede steder på strømperne er i en anden farve/materie eller om sokkerne bare har en gennemgående farve med mærkets logo. Derudover ser den lille lomme til batteripakken anderledes ud på nogle skisokker med varme. 

Pris

Prisen på skistrømper med varme varierer ligesom alt andet skiudstyr, men umiddelbart ligger normalprisen i mellem 1200-2000 kr. Det er tit materialerne som selve skistrømperne er lavet af som driver prisen op da ting som merinould er et dyrt materiale sammenlignet med almindelig uld eller bomuld.

Derudover er de specifikke funktioner som trådløs kontrol fra mobiltelefon, batterilevetid og generelt design også indvirkning på prisen. Til sidst har de forskellige brandnavne også en vis værdi, da de store kendte mærker tit forbindes direkte med kvalitet og performance. Man behøver dog ikke helt op øverst i prislejerne for at få en kvalitets skisok med varme.

3 tips til skistrømper med varme

Tip 1: Skisokker med varme er til mange flere aktiviteter end den årlige skitur

Selvom produktet hedder ‘skisokker med varme’ så skal du ikke lade dig afskrække og lade strømperne ligge inderst i skabet resten af tiden hvor du ikke afsted på skitur. Skisokker med varme er nemlig fantastiske følgesvende i alle aktiviteter hvor du risikerer kolde fødder.

Disse aktiviteter kunne være; jagt, ridning, mountainbiking, lejrture, skøjteløb, fisketure, vandreture eller bare når det er vinter og du gerne vil slippe for vinterstøvlerne.
At investere i skisokker med varme føles en del bedre når det ikke begrænser sig til den årlige skitur, men er et super alsidigt produkt som du kan få gavn af igen og igen. Derfor er det også en god idé at have dine andre vinteraktiviteter i baghovedet når du vælger de rette skistrømper med varme for dig. 

Tip 2: Køb et ekstra par sokker til turen 

Når du køber et sæt skisokker med varme så er det som regel som pakkeløsning. Det vil sige at du både får skistrømper med indbyggede varmeelementer/varmetråde og en genopladelig batteripakke med oplader. Men, som du sikkert ved, så er ét par skisokker ikke nok til en hel skiferie.

Derfor sælger de fleste forhandlere af skisokker med varme disse separat uden batteripakke og oplader. På den måde kan du få to sæt sokker som du kan skifte imellem og have varme fødder hver dage på pisten. Skistrømperne med varmeelementer koster for det meste omkring 1/3 af prisen og er derfor en god investering hvis du vil benytte denne fede teknologi på hele din ferie. 

Tip 3: Glem udseendet og gå efter kvalitet

Skisokker med varme kan se ud på mange forskellige måder, men lad ikke looket distrahere dig når det kommer til at vælge de rigtige skisokker for dig. Egenskaber som materiale, fit, batterilevetid og niveaustyring er hvad der kommer til at gøre den store forskel.

Så hvis du gerne vil se ud på en bestemt måde så er det en god idé at vælge et par flotte bukser eller nogle cool luffer, men skisokkerne, som alligevel befinder sig i støvlerne det meste af tiden, er ikke hvor udseendet burde have nogen indvirkning på valget.

Hvad siger undersøgelser om skistrømper med varme?

Kelly Bastone fra magasinet outside har skrevet om sin oplevelse med skisokker med varme i artiklen her: Rechargeable Heated Socks for Chronically Cold Feet | Outside Online . Kelly har efter eget udsagn “næsten altid kolde tæer på ski og med snesko på”. Og det er hun faktisk ikke alene om. Kvinder er nemlig fra biologiens side mere disponeret for at lide at kolde hænder og fødder end mænd.

Dette skyldes at blodet til ekstremiteterne afskæres i endnu højere grad end mænd, når kvinders kroppe bliver udsat for kulde. Derudover har kvinder fem gange større risiko for at udvikle Raynaud’s syndom. Hvor kroppen overreagerer over for milde kolde temperaturer ved at tømme kapillærerne af varmt blod. Det betyder dog ikke at mænd ikke kan få lige så god gavn ud af produktet.

Og forbrugerne af skisokker med varme er som resultat ligeligt fordelt på kønnene. I artiklen nævner Kelly Bastone blandt andet at hun har prøvet mange forskellige remedier over årene, men at ingen af dem har løst problemet på en tilfredsstillende måde. Der er nemlig flere andre produkter på markedet der alle lover at have en god effekt i mod kolde fødder og tæer.

Disse produkterne er ting som chilipeper-salve som er fedtet og ikke giver en varmefølelse i særlig lang tid, og enkelte tå-varmere som man skal få til at sidde fast på tåen imens man tager sine skistøvler på. Når man sammenligner skisokker med varme med disse andre produkter så er det klart at denne løsning er den mest elegante og effektive på markedet for at slå fod-kulden én gang for alle. Og Kelly er enig.

Hun skriver selv et par fordele ved skisokker med varme; de virker sammen med specialfremstillede indersåle og man kan benytte dem i alle slags sko og støvler. Alt i alt er skisokker med varme en fantastisk produkt hvis du har tendens til kolde tæer når temperaturen falder og det er den mest elegante løsning på markedet. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke skistrømper med varme er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste skistrømper med varme. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Skistrømperne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger skistrømper med varme?

Valget af skistrømper med varme afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Rechargeable Heated Socks for Chronically Cold Feet ….” 5 mar.. 2019, https://www.outsideonline.com/2390660/rechargeable-heated-socks. Åbnet 28 jan.. 2021.
Forfatter
Picture of Bastian Lange
Bastian Lange

Bastian arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Udover hans arbejde for magasinet fungerer han som aktiv skilærer for sine gamle arbejdsgivere i Østrig (Wagrain og St. Johann) og for danske efterskoler. Han har været fuldtids-skilærer i hele 3 sæsoner, hvor lokationen er vekslet mellem Wagrain, St. Johann og Melbourne (Australien). Gennem tiden har han undervist alt lige fra nybegyndere til eksperter i alle aldre. Han kan derfor se skitøj- og udstyrsjunglen fra en familiefars synspunkt, såvel som som en dedikeret backcountry-skiløber. Bastian har i løbet af årene specialiseret sig inden for skitøj og skiudstyr og er derfor en af magasinets klogeste hoveder, når snakken går på dette emne.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 817 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj