Skistøvletaske

Sort skistøvletaske
Sidst opdateret: marts, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Skistøvler er en af de vigtigste udstyrsdele, når det kommer til skiløb. Lige såvel, som at de passer på dine fødder, skal du selvfølgelig også passe på dem – og her er første skridt en skistøvletaske.  

Magasinet Ski har i samarbejde med skiekspert Caroline Vindelev lavet en test af skistøvletasker. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Skistøvletaske Test: Top 3 Bedste Skistøvletasker

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste skistøvletaske

Pris: 223 DKK

Vinderen i kategorien “bedste skistøvletaske” er Salomon Original. En god allrounder som er simpel, robust og kompakt. Den har 2 rum: ét til støvler og et andet til småting. Derudover er den lavet i holdbare materialer og med en ekstra stærk og vandtæt bund.

Annonce

Bedste billige skistøvletaske

Pris: 189 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige skistøvletaske” er Accezzi Evolution. Til en meget lav pris får du med denne støvletaske en taske, som kan det allermest nødvendige, som en støvletaske skal kunne, og som ikke fylder meget på hylden, når den ikke er i brug.

Annonce

Bedste premium skistøvletaske

Pris: 479 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium skistøvletaske” er Dakine Boot Pack 50L. Denne taske er i stand til at rumme såvel skistøvler som andet udstyr som goggles, madpakke m.m. Den er samtidig lavet som en rygsæk, så du nemt kan transportere dig rundt.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til skistøvletaske

Hvad er en skistøvletaske?

En skistøvletaske er en af de mindste tasker, du har med dig, hvis du er på tur som skiløber. Det er den taske, som skal kunne opbevare og transportere dine skistøvler, når de skal med dig på farten. Samtidig er det den, som passer på skistøvlerne, så de ikke beskadiges under transport. Alt i alt kan man kalde skistøvletasken for en af de mindre – men ikke desto mindre – nødvendige investeringer i forbindelse med skiløb. 

Hvorfor skal jeg købe en skistøvletaske?

En taske til skistøvler er den genstand, som er i stand til at opbevare og beskytte dine skistøvler, når du er på tur. Det er samtidig den taske, som gør det nemmere at transportere dine skistøvler, når du skal fra Danmark til alle andre destinationer i verden i fly, bil eller med bus, eller når du skal fra hytten eller lejligheden til pisterne om morgenen. Det er derfor en lille men stort set uundværlig genstand. Skistøvletasken kan, hvis den er i en ordentlig kvalitet, også beskytte dine skistøvler, så du undgår skræmmer eller ødelagte spænder. Dette kan for eksempel være, når du har afleveret dem ved check-in i lufthavnen, og de derefter risikerer at blive kastet rundt med sammen med alt det andet bagage – eller selvfølgelig ved alle andre og spøjse scenarier, hvor et par skistøvler kan risikere at slå sig. 

Hvilken skistøvletaske skal jeg vælge?

Der findes en del forskellige støvletasker indenfor ski. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad det er, du egentlig har brug for, at den dækker. Er det en kør-selv ferie hver gang, du rejser, kan du måske nøjes med den billigste model, fordi du selv er herre over, hvad støvlerne udsættes for, og da de blot skal transporteres fra hus til bil. Flyver du derimod oftere eller tager bussen, er det optimalt med en støvletaske, hvor beskyttelsesgraden er prioriteret mere, end i de helt billige modeller.

Sort skistøvletaske fra Salomon

Derudover kan du overveje, om du endda vil opgradere til en støvletaske i rygsæk-form. På den måde kan du lettere transportere støvlerne rundt uden at få ondt i skuldre eller nakke. Det kan for eksempel være en god investering med en sådan skistøvletaske, hvis man har langt til pisterne om morgenen, eller hvis man har brug for at opbevare flere ting i tasken som for eksempel hjelm, madpakke, vand eller goggles. 

Kombinér skistøvletaske med andet ski opbevaringsudstyr

Skistøvler

Det er selvsagt lidt ligegyldt at have en skistøvletaske, hvis ikke man har et par skistøvler at putte i. Skistøvler kan være meget bøvlede at finde, da alle har forskellige fødder, og da det derfor også er helt vildt forskelligt, hvilken model der passer til hvem. En god ide er at få professionel hjælp i en skishop, så man er sikker på at få alle de vigtige detaljer at vide, inden man vælger sin skistøvle. I den forbindelse får man også muligheden for at vælge den rette skistøvletaske til sine skistøvler. 

Skitaske

Ligesom, at dine skistøvler optimalt set skal opbevares ordentligt og transporteres i noget, gælder det samme for dine ski. Og ligesom med støvler, findes også en taske lavet til at opbevare og transportere ski i. Der findes tasker lige fra de mest minimalistiske slags til en billig pris og til de meget high-end af slagsen med hjul, mange ekstra rum, slidstærkt materiale, ekstra plads så den kan indeholde flere par ski osv. Fragter du blot dine ski i din egen bil, og er du selv herre over, hvis der sker noget, kan en billig sagtens gøre det. Rejser du i stedet mest med offentlig transport som bus eller fly, er en skitaske med hjul en rigtig god investering, som kan lette transporten af skiene gevaldigt. 

Vedligeholdelse af taske til skistøvler

Skistøvletasken er en af de udstyrsdele, som er forholdsvis let at vedligeholde. Faktisk passer den ret meget sig selv. Ofte kan rengøring klares ved at ryste tasken, da snavs og jord størkner, når det tørrer og derfor kan rystes ud. Er tasken alligevel blevet for beskidt indvendig, kan den godt yderligere vaskes. Dette gøres blot med en omgang sæbevand og en skuresvamp eller klud. Er der brug for yderligere rens, kan tasken evt. lægges i blød og skures der, hvorefter den selvfølgelig skal tørre, til den her helt tør, så du undgår fugt i materialet. 

I den forbindelse er det også vigtigt, at når tasken ikke er i brug, skal den opbevares tørt – og altså ikke på et fugtigt loft eller for eksempel udenfor. På den måde undgår du, at fugt forårsager skade på materialet.

Valg af taske til skistøvler

Materialer

Alle tasker til skistøvler er fremstillet i syntetiske materialer, som er slidstærke, og som i nogle tilfælde også er vandtætte. De vandtætte typer er typisk de dyrere modeller, og det er oftest i bunden af skistøvletaskerne, så støvletaskerne kan stå på jorden (altså på sne) uden at lukke vand ind. Nogle gange er det vandtætte materiale også inde i tasken for at skabe et vandtæt rum til skistøvlerne, så de ikke udsættes for fugt. Derudover er nogle skitasker også fremstillet med et ekstra slidstærkt materiale i bunden, så tasken kan holde til at stå på jorden uden at blive slidt op og danne huller ved brug.  

Form

Der findes en del forskellige typer af støvletasker til ski. Den mest klassiske form er en støvletaske, som er formet efter støvlen. På den måde passer støvlerne perfekt ned i tasken. Disse tasker har ofte også yderligere en eller to ekstra lommer. Som regel er der en lomme bag på – altså fra hælen af støvlen og op. 

Den anden type støvletaske er en, som ligner den først beskrevne, men som har ekstra plads, så der også er plads til for eksempel hjelm eller andet udstyr, som man har brug for at opbevare i tasken. 

Den tredje type skistøvletaske er en rygsæk – med lidt ekstra detaljer. Forskellen er, at der i højre og venstre side er en lomme, som åbner op til et rum, hvor der er plads til henholdsvis venstre og højre skistøvle. Nogle har i stedet bare ét stort rum i midten til støvlerne. Denne løsning er rigtig smart, hvis man ofte skal have sine støvler med på farten og samtidig har brug for at opbevare andre ting som for eksempel en madpakke, et par goggles, vand eller hvad det nu kan være. Samtidig belaster den også kroppen mindre, fordi tasken sidder solidt på ryggen i stedet for at sidde diagonalt over skulderen, hvilket kan belaste skævt, hvis man skal fragte sine skistøvler i længere tid. 

Blødhed

Det er lidt forskelligt, hvor hårde eller bløde tasker til skistøvler er. De billigste er typisk ret bløde og har ofte et lidt stivere lag i bunden. Nogle skistøvletasker er mere hårde – eller i hvert fald forede – end de billige. Der er nemlig brugt flere ressourcer på at gøre den mere beskyttende sammenlignet billige skistøvletasker. Er det en rygsæk, har den også typisk et hårdere og mere stabiliserende lag på den del, som vender ind mod ryggen, ligesom en normal rygsæk ville have. Fordelen ved, at den er blød, kan være, at den er lettere at opbevare, da den kan foldes mere sammen. Ulempen er selvfølgelig, at den ikke beskytter lige så godt. 

Funktioner

Transport

En af støvletaskens primære funktioner er, at den skal gøre det lettere at transportere dine skistøvler rundt, når du skal på ski. Opbevares støvlerne i en taske, gør det dem mere transportable og samtidig nemmere at pakke, når du skal rejse. 

Håndtag/strap

De fleste støvletasker til skistøvler har enten en skulderstrop, så du kan holde tasken over skulderen, eller et håndtag, så du kan bære den i hånden. Er tasken i stedet en rygsæk, har tasken selvfølgelig normale stropper til det formål. 

Beskyttelse

Et andet af skistøvletaskens formål er, at den skal beskytte dine skistøvler – både når de transporteres rundt eller når de opbevares. Støvletasken er ofte bygget af et slidstærkt materiale og med ekstra slidstærke områder strategiske steder, som udsætte mere for slid. 

Opbevaring

Opbevaring er også en af støvletaskens funktioner. man kan både opbevare støvlerne i tasken, når man ikke er afsted på ski, samt når man pakker bilen med alt udstyret. I den forbindelse er nogle skistøvletasker også lavet i et materiale, som er i stand til at holde på varmen, så der bibeholdes en optimal temperatur for støvlerne. 

Vandtæthed

Nogle tasker til skistøvler har områder, som er vandtætte – for det meste området i bunden, så støvletasken ikke indtager fugt, hvis den står på jorden eller sneen.

Størrelse og fit

Størrelsen af en skistøvletaske afhænger overordnet set af to ting. Den er første ting er skistøvlernes størrelse. Har man store fødder, skal man sikre sig, at skistøvetasken er stor nok til at rumme ens skistøvler. På den måde spiller størrelse og fit sammen.

Den anden ting er, hvad man vil bruge tasken til. Har man brug for at opbevare flere ting i tasken end blot sine skistøvler, er der brug for, at tasken er større. Skal den derimod kun bruges til dine skistøvler, behøves den ikke at være større end, at den skal kunne rumme skistøvlerne.

Design

De fleste skistøvletasker er rimelig simple i design. Der findes selvfølgelig også skistøvletasker, hvor der er lidt mere gang i farverne. Det kan være en fordel at vælge en let-synlig taske, hvis man rejser med transportformer som fly eller bus. På den måde kan man let genkende sin taske, når man skal finde den igen efter ankomst. Derudover varierer det også, hvilken form tasken har alt efter, hvilken type det er, og hvad den skal kunne rumme. For eksempel har nogle skistøvletasker flere ekstra rum end andre. 

Pris

Prisen på en skistøvletaske kan variere meget i forhold til, hvad man søger. Den kan være helt nede omkring 200 kr til samtidig ligge på omkring 900 kr – og nogle gange mere til. Det afhænger selvfølgelig af, hvad støvletasken er lavet til at kunne, samt hvilke materialer den er lavet af. De små detaljer, som kan være enormt rare at have, er typisk det, man betaler ekstra for.

5 tips til skistøvletasker

Tip 1: Tjek at tasken passer

Det er noget, man let kan glemme, fordi en støvletaske nogle gange er noget, man køber i hast på vej ud af en butik. Men det er vigtigt at tjekke, at støvlerne faktisk passer ned i tasken – specielt hvis man har store fødder. 

Tip 2: Ekstra lommer, ekstra plads

Det er altid smart at gå efter en skistøvletaske, som har flere rum end ét. På den måde kan man have ekstra ting med, når man er på farten, som for eksempel et par ekstra sokker eller andre småting, man ellers ikke har noget sted at gøre af. 

Tip 3: Let at folde sammen

Vælger du en skistøvletaske, som er let at folde sammen, sparer du plads, når du ikke er afsted, og når den blot skal stå på hylden og fylde.

Tip 4: Farve er lig med synlighed!

En støvletaske kan være svær at genkende, når den ligger på bagagebåndet i lufthavnen. En genkendelig farve kan derfor være afgørende for, at du snupper de rette skistøvler med videre. 

Tip 5: Vælg udfra dine behov

Selvom en skistøvletaske formet som en rygsæk med diverse rum ser attraktiv ud, så er det ikke sikkert, at den er nødvendig for dig – mens den for andre måske er det. Gør derfor op med dig selv, om du har valgt den skistøvletaske, som er ideel for netop dig. Hvor der er sparet er det tjent til andet udstyr, hvor pengene måske er bedre brugt.

Skistøvletaske mærker

Salomon

Salomon er et af de største brands indenfor skiverdenen. Brandet stammer fra Annecy i Frankrig, hvor de også har deres hovedkontor i dag. Salomon producerer cirka alt indenfor skisport (selvfølgelig også skistøvletakser) og er kendt for en god kvalitet. 

Dakine

Dakine er et mærke udsprunget fra surf-verdenen. Manden og surferen bag, Rob Kaplan, startede blot med at være fiks på fingrene og hjalp venner med at lave deres ødelagte surf-grej. Det var springbrættet til forretningen Dakine, som i dag laver udstyr til alt indenfor surf, cykelsport, vindsport og skisport. 

Atomic

Atomic er et østrigsk mærke, som også et af de største mærker indenfor skisport. Med deres mål om at skabe udstyr, som kan hjælpe enhver skiløber med at rykke sig til det næste niveau, laver Atomic også alt udstyr inden for skisport – fra skiene under dine fødder til hjelmen på dit hoved. 

Kulkea

Kulkea er et nyere amerikansk outdoor brand fra 2009. Navnet stammer fra det finske ord “Coolkeah”, som betyder “at tage ud at rejse”. Med dette motto i mente stræber Kulkea efter at fremstille outdoor-tasker, som gør det at rejse og opleve nemt og bekvemt. 

Evoc

Evoc er et brand, som er opstået på grund af en glæde for at rejse, opleve og for at dyrke mountainbike og snowboard. Samtidig er mærket opstået på grund af en trang til at dyrke ekstremsport og en samtidig mangel på udstyr, som var sikkert og godt nok til at kunne klare mosten. I dag producerer Evoc alt inden for skisport og mountainbike.

Hvad siger undersøgelser om tasker til skistøvler?

I artiklen “Materials, Designs and Standards Used in Ski-Boots for Alpine Skiing” fra 2013 gennemgås en masse forskellige fremgangsmåder at fremstille en skistøvle på samt de materialer, som bruges til at lave skistøvlen. Samtidig forklares det, hvordan der er forskel på materialevalg mm. i forhold til, hvilken disciplin støvlen skal passe til. 

Skistøvler er altså en hel videnskab for sig, hvor hver enkelt del er nøje tilpasset til såvel foden som den disciplin, man bruger støvlen til at udøve. Derfor er det også vigtigt at passe godt på sine skistøvler med en skistøvletaske, så materialer og form bevares intakte.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken skistøvletaske er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste skistøvletasker. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Skistøvletaskerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en skistøvletaske?

Valget af skistøvletaske afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Sports | Free Full-Text | Materials, Designs and … – MDPI.” https://www.mdpi.com/2075-4663/1/4/78/htm. Åbnet 12 jan. 2021.
Forfatter
Caroline Vindelev
Caroline Vindelev

Caroline arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Hun er uddannet skilærer gennem Den Danske Skiskole, har tidligere arbejdet som udstyrsekspert i en skiudlejningsbutik i Val Thorens og arbejder i dag som udstyrs- og tøjekspert i skibutikkerne Ski & Fritid og Peak Performance. Hendes passion for den ekstreme side af skisporten har betydet, at hun har deltaget i Freeride DM, Freestyle DM og Freeride World Qualifier. I 2019 vandt hun titlen som Danmarksmester i Big Air. Med andre ord Caroline er et omvandrende ski-leksikon, som nyder at dele ud af sin viden her på magasinet.

Hytte skiferie Hafjell

Gør ligesom 600 andre skiløbere og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få eksklusiv adgang til:

✅ Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)

✅ Rabatkoder til skibutikker

✅ Tests af skiudstyr og skitøj