Det yderste lag tøj er afgørende for din oplevelse af en skiferie samt din generelle velbehag på bjerget. Om du er voksen eller barn, er en heldragt et praktisk og godt valg.
Magasinet Ski har i samarbejde med skiekspert Caroline Vindelev lavet en test af flyverdragte. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.
Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.
Bedste heldragt
Pris: 3.349 DKK
Vinderen i kategorien “bedste heldragt” er DIEL Felice. Med gode og nødvendige features inkorporeret, er denne heldragt et godt valg, når du skal holdes varme og udrustes til en god og behagelig dag på pisten. Dens vandsøjletryk er 20.000 mm som er mere end rigeligt.
Annonce
Bedste billige heldragt
Pris: 2.849 DKK
Vinderen i kategorien “bedste billige heldragt” er DIEL Fable. En praktisk og varm dragt med et vandsøjletryk på 15.000 mm, hvilket et fint til det meste regnvejr. Den er isoleret med Thermotex, imprægneret med DWR og har et væld af lommer.
Annonce
Bedste premium heldragt
Pris: 8.625 DKK
Vinderen i kategorien “bedste premium heldragt” er Canada Goose Artic Rigger Coverall. Her har vi fat i en meget slidstærk og varm heldragt med norske YKK-lynlåse, lommer og snefang. Elastik panelet i ryggen gør dragten yderst behagelig at have på.
Annonce
Ét enkelt stykke tøj, som er i stand til at skabe den kropslige velbehag, der skal til, når du står på bjerget i vinterkulden. Ikke noget med mix og match i forhold til forskellige beklædningsdele og kombinationer af farver. Ikke noget med et snefang, som ikke lige fik grebet den kolde sne, som ved styrt kan snige sig ind under tøjet og op på maven eller ryggen.
Nej, med en dragt klarer man simpelthen det hele på én gang. Det er en beklædningsdel, som har haft forskellige storhedstider. For eksempel var flyverdragter, som i øvrigt også omtales “onsie” eller “one piece”, et kæmpe hit i 80’erne, hvor næsten alle løb rundt i tætsidende dragter i regnbuens farver.
I dag er flyverdragten vendt tilbage i rampelyset, og mange brands har den med i deres kartotek af skitøj. Til trods for, at dragten også er blevet populær hos voksne, er den stadig mest brugt til børn – og med rette. Den gør nemlig mange situationer lettere og er meget praktisk.
Flyverdragten skiller sig ud fra alt andet skitøj ved ikke at være et set men i stedet ét stykke tøj, som gør det ud for begge dele. Det har i den grad sine fordele, når det kommer til skisport – og til børn. Først og fremmest er der nogle praktiske fordele ved det.
Man skal ikke længere tænke på skibukser, som falder ned eller bliver for små. dragter er nemlig – som oftest – meget rummelige og holder samtidig sig selv oppe. Derudover er der god mulighed for luftcirkulation – hvilket er en fordel, når man har det varmt.
Man slipper samtidig for problemer med sne indenbords. Der er ikke længere nogle huller eller usete åbninger, hvor sneen kan snige sig ind – hvis dragten vel at mærke er lukket korrekt. Derudover er den nem at holde styr på og kan let pakkes. Alle disse ting er betydningsfulde, og specielt når man har med børn at gøre.
Når du skal vælge din dragt, er der flere ting, du skal have med i dine overvejelser. Først og fremmest skal du overveje, hvor og hvornår den skal bruges. Er det for eksempel i løbet af de koldeste måneder på året, eller er det i maj, når solen står højt på himlen?
Det har nemlig betydning for, om du for eksempel skal vælge en skal dragt eller en med for. Derudover skal du selvfølgelig vælge den rette størrelse. Den kan man typisk finde frem til ud fra de forskellige mærkers størrelsesguide. Det er dog altid en god ide at prøve dragten på, så man er på den helt sikre side. Endvidere er det meget individuelt, hvilket fit der er det bedste.
Nogle foretrækker, at dragten sidder løst på kroppen, så de har god plads inde under til for eksempel ekstra lag eller luftcirkulation. Andre foretrækker derimod, at dragten sidder tæt til kroppen. Med børn er det dog som oftest det første tilfælde, som gælder. En rummelig dragt giver ekstra plads til at vokse.
Skiundertøjet er vigtigt at have med i tankerne, når man køber en dragt. De to ting skal gerne spille overens, hvis du skal have det optimale ud af begge. Graden af foring i flyverdragten har meget at sige i forhold til, hvilket sæt skiundertøj der går godt til.
Er den meget foret, er der næppe brug for et varmt sæt uld-skiundertøj. Et sådant set kan til gengæld passe godt sammen med en skalflyverdragt, hvis denne skal bruges i de kolde måneder. Generelt set er det dog smartest at tænke lidt for varmt end for koldt, når det kommer til børn, da man typisk først finder ud af, at de fryser, når det er for sent.
Et midlayer er det lag, som placeres uden på skiundertøjet men under flyverdragten. Ligesom med skiundertøj får du også den bedste oplevelse af både dragt og midlayer, hvis du på forhånd overvejer samspillet mellem dem.
Har du en skalflyverdragt, er der stor sandsynlighed for, at et midlayer bliver aktuelt. Er din dragt derimod foret, er det ikke sikkert, det er nødvendigt – og hvis det er, skal du nok gå efter den tyndere type. Man kan få mange forskellige slags midlayers – både i den billige og i den dyre ende.
Til børn kan det sjældent betale sig at købe det allerdyreste udstyr, når det gælder det inderste lag, da de hurtigt vokser ud af dem.
Handsker er også noget, du kan overveje i forhold til din dragt til børn. Det er forskelligt, hvordan ærmet er sat sammen rundt om håndledet. Er der for eksempel en indbygget handske (altså et stykke stof med hul til tommelfingeren), kan en handske med kort skaft passe godt til, da ærmet allerede skærmer for, at sne kan snige sig indenbords ved styrt.
Er en sådan “inderhandske” ikke til stede i ærmet, er det smart at anskaffe sig en handske med langt skaft, som kan lukke tæt. På den måde undgår man kolde fingre og har på forhånd trukket en mulig problemfaktor ud af spillet.
Hvordan du skal vedligeholde din flyverdragt kommer an på, hvordan den er fremstillet. Først og fremmest er det vigtigt, at du vasker flyverdragten med det korrekte vaskemiddel i forhold til, hvilken flyverdragt du ejer.
Har den en membran i skallen, skal den vaskes med vaskemiddel, som passer dertil. Det er vigtigt, da du ellers risikerer at ødelægge membranen. Samtidig er det generelt vigtigt, at membranen vaskes, da snavs kan lukke de små huller i membranen, hvilket forværrer både vandtætheden og åndbarheden.
Du kan se, om det er tid til at vaske flyverdragten ved at holde øje med, om vand eller sne lægger sig som perler på skallen. Er det ikke tilfældet, er det tid til en vask. Er flyverdragten foret med dun, skal et specielt vaskemiddel også bruges, så dunene bevares i bedst mulig stand. generelt er det en god ide at tænke over, hvad jakken er lavet af og vælge det vaskemiddel, som passer bedst dertil.
Har jakken en membran, er det vigtigst at prioritere den, hvis andre materialer i flyverdragten også kalder på en speicel form for vaskemiddel. Det er trods alt den, som er i stand til at holde dig tør og varm.
Flyverdragten skal yderligere vaskes i koldt vand og helst ikke med for meget andet tøj i vasken. Sidstnævnte skyldes, at en vandtæt flyverdragt har brug for ekstra vand, så man er sikker på, at al sæbe vaskes ud af tøjet.
Ellers risikerer man, at den ikke leverer ordentligt på funktioner som vandtæthed og åndbarhed. Samtidig skal den ikke tørretumbles, da man risikerer unødig slidtage. Lige i forhold til en dragt meddun er det dog en god ide, da en tur i tørretumbleren med et par tennisbolde sørger for, at dunene bliver liggende de rigtige steder og ikke klumper sammen.
Det er en god ide at vaske en dragt i hvert fald en gang hver sæson. Bruger man den rigtig ofte, kan den også godt klare flere gange.
Det meste skitøj er fremstillet med foring. Det skyldes, at mange er afsted i de kolde måneder på året, hvor man med stor sandsynlighed har brug for at holde sin krop ekstra varm. Derfor er det nemt, hvis man har en flyverdragt med foring, da man er sikker på, at varmeniveauet er tilstrækkeligt.
Det er dog godt at overveje, om den, som skal have flyverdragten på, er typen, som let får det varmt. Er det tilfældet, kan en foret flyverdragt godt blive for meget af det gode. Samtidig er en flyverdragt generelt varmere end en jakke og et par bukser, da luften lettere kan cirkulere rundt til hele kroppen.
Skal flyverdragten er en type flyverdragt, som kun består af en skal med en membran, og som altså ikke har noget foring. Man kan sige, at skalflyverdragten er en meget veludviklet regntøjsdragt. Fordelen ved en skalflyverdragt er, at man bedre kan tilpasse sit varmeniveau til temperaturen udenfor ved at bruge flere lag under dragten.
Man har det ikke længere enten tilpas eller meget varmt. Ved, at skallen er så tynd, kan flyverdragten nemlig også bruges, når det er varmt udenfor. Af samme grund er skalskitøj også meget brugt hos folk, som dyrker freeride eller tourer, da man i disse discipliner ofte har brug for at regulere sit varmeniveau. Skalflyverdragten er mindre brugt hos børn, da varme tit er en god ting at prioritere hos dem.
Nogle flyverdragter er fremstillet i softshell materiale. Fordelen ved dette materiale er, at det kan sidde helt tæt uden at genere. Samtidig er det ofte fremstillet i et 4-vejsstræk, som gør materialet ekstra bevægeligt, hvilket er en stor fordel, når tøjet sidder tæt, og man dyrker skisport.
Ulempen er, at softshell dragter sjældent har et højt vandsøjletryk. Det er okay, hvis solen skinner, men så snart det bliver snevejr, man falder eller bare planter numsen i sneen, er dragten ikke i stand til at holde vandet ude. Af samme grund er softshell næppe det optimale valg til børn, som unægteligt både vælter og planer numsen i sneen i et væk.
Overordnet set er skallen fremstillet i et syntetisk materiale, da det er godt til at afvise vand, er åndbart og også holdbart. Det kan dog variere, hvilken form for syntetisk materiale, der gøres brug af. De forskellige brands har ofte deres egen version af en skal, som tit minder meget om andre mærkers. Et materiale, som dog går igen hos mange producenter, er GORE-TEX.
Det bruges af mange, fordi mærket er så anerkendt, at det næsten fungerer som et kvalitetsstempel for et produkt. GORE-TEX er en membran, som ligger inde i skallen, der gør materialet i stand til at lukke vand og fugt ude, men som samtidig er åndbar og kan lede fugt indefra væk fra kroppen. På den måde er man, med en GORE-TEX membran, så tør som overhovedet mulig.
Der findes flere typer GORE-TEX, som bruges i skitøj, men overordnet set er der to. Den ene er en 2-lags membran, hvor membranen er lamineret sammen med det yderste lag. Denne version giver en optimal åndbarhed. Den anden er en 3-lags membran, hvor membranen er lamineret sammen med både det yderste lag og foringen.
Det gør den både lettere men også mere holdbar, da der er mindre mulighed for, at membranen slides. Mærker som for eksempel Peak Performance har lavet en tilsvarende membran, som hedder Hipe Core. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i produkterne.
De er som udgangspunkt gode, hvis de har GORE-TEX i sig, men de kan også sagtens være gode, hvis de har en anden membran, som kan det samme. Det vigtigste er, at skallen har et tilstrækkeligt vandsøjletryk, at den er vindafvisende, og at den er åndbar.
Det er forskelligt fra flyverdragt til dragt, hvilken form for foring og isolering der gøres brug af. Nogle flyverdragter har ingen foring. Det gælder skalflyverdragter, hvor foringen bevidst er taget ud for at give mulighed for selv at tilpasse varmeniveauet med midlayers og skiundertøj.
I flyverdragter med foring gøres der ofte brug af et syntetisk materiale. Det kunne for eksempel være Primaloft, Thinsulate eller lignende. Det er materialer, hvor de anvendte fibre er i stand til at holde på luften og dermed holde kroppen ekstra varm – og så er nogle også i stand til at afvise vand. Generelt er syntetisk materiale velbrugt, fordi det har mange gode egenskaber.
Nogle flyverdragter kan være fremstillet med dun som isolering. En naturligt skabt form for isolering som er god og holder dig meget varm. Kvaliteten og varmen af dun måles i enheden “power fill”. Jo højere “power fill”, jo bedre kvalitet og jo mere varme.
Flyverdragtens hovedfunktion som yderste lag er at beskytte mod de ydre kræfter. Den skal derfor være i stand til at beskytte dig mod vind og vejr samt vand. Når du skal købe din dragt skal du derfor være opmærksom på, at flyverdragten er vandtæt nok til formålet.
Med børn er dette specielt vigtigt, da de ofte roder lidt mere rundt i sneen og derfor udsættes for mere fugt. Stort set alle flyverdragter er vindtætte nok til at bruge i skisport. Det har blandt andet noget med materialet at gøre.
Det, som de fleste nok tænker på som det første, når de tænker på en flyverdragt, er varme stunder på bjerget. Det er nemlig en af dragtens vigtigste funktioner at være i stand til at holde én varm på bjerget. Det varierer meget, hvor varm en flyverdragt er.
Alle forede dragter er med stor sandsynlighed fitte til at holde dig varm i selv meget kolde temperaturer – selvfølgelig suppleret af de rette lag under. Med skalflyverdragter er det en anden sag. Der er varmen nedprioriteret – men det kan være en fordel, da det i stedet giver mulighed for en endnu mere detaljeret tilpasning af tøjet til temperaturforholdene.
Til børn er det dog mest sikkert at investere i en foret dragt.
Udluftning er en lille men vigtig funktion i en flyverdragt. Specielt i en flyverdragt! Sammenlignet med en jakke og et par bukser er der umiddelbart færre veje for luften til at finde ind til kroppen.
Derfor er en lynlås på indersiden af benet eller på underarmen guld værd i varme perioder, eller når man lige har haft pulsen oppe. Samtidig er en flyverdragt generelt varmere, fordi den på en anden måde er i stand til at holde på varmen, hvorfor det er endnu mere væsentligt med god udluftning end ellers.
Størrelsen på flyverdragter kan variere alt efter, hvem der producerer dem. Hvert mærke har nemlig typisk deres egen størrelsesguide, og det er derfor mest optimalt, hvis man går ud fra den guide, som passer til det mærke, man gerne vil købe en flyverdragt fra.
Nedenfor ses et eksempel på en størrelsesguide. Nogle mærker kræver flere oplysninger for, at man kan regne ud, hvilken størrelse som passer. Det er typisk omkredsen på brystet, længden af brystet, omkredsen i livet, længden af armen, længden på inderbenet og højden. Andre gange kan man nøjes med højde eller alder. Nedenfor ses et eksempel på en størrelsesguide til børn fra mærket Hulabalu:
Størrelse | Bryst (cm) | brystlængde (cm) | Armlængde (cm) | Talje (cm) | Inderben (cm) |
86 | 54 | 41 | 44 | 46 | 32 |
98 | 58 | 45 | 50 | 48 | 40 |
110 | 62 | 49 | 56 | 50 | 52 |
122 | 64 | 52 | 60 | 52 | 58 |
134 | 69 | 56 | 64 | 56 | 62 |
146 | 72 | 60 | 68 | 60 | 66 |
158 | 76 | 64 | 72 | 64 | 70 |
170 | 80 | 68 | 76 | 68 | 74 |
Fittet på flyverdragter kan variere meget. På den ene side findes der flyverdragter, som er meget rummelige og baggy i det. De tillader flere lag under. Det kunne være en skalflyverdragt, som typisk ligger i denne kategori. Samtidig findes der på den anden side også flyverdragter, som sidder helt tæt til kroppen.
Disse er typisk damemodeller. Derudover findes der selvfølgelig også modeller midt i mellem. En del af modellerne er også lavet som uni-sex modeller, som altså både går til damer og herrer.
Er man egentlig til det baggy look, men synes det er irriterende, at flyverdragten ikke sidder til nogen steder, kan man gå efter en flyverdragt med beltestropper. På den måde kan man helt selv bestemme, hvor stramt flyverdragten skal sidde rundt om taljen eller hoften.
Da hele flyverdragtens vægt i princippet hviler på skuldrene af den, som har den på, kan vægten godt have betydning for komforten. Det er dog mest relevant, hvis man er på udkig efter en flyverdragt med for, da skalflyverdragter generelt vejer meget lidt.
Det står typisk angivet, når du køber produktet, hvad vægten er. På den måde kan du tjekke og sammenligne med andre produkter, så du er sikker på, at du ligger i den gode ende. Vægten er også en indikator for, hvor varm dragten er. Jo mere den vejer, jo varmere er den generelt.
Det giver mening, når man tænker på en skalflyverdragt sammenlignet med en foret flyverdragt. De lette materialer, som skalflyverdragten er lavet af, varmer mindre end de tungere materialer i den forede flyverdragt. Selvom vægten kan have betydning, er det ikke det, man skal vælge benhårdt ud fra. Det er blot en bonus, man kan holde øje med.
Det er forskelligt fra mærke til mærke, hvordan de prioriterer, at deres flyverdragter skal se ud. Nogle fremstilles i neutrale farver, og andre fremstilles i meget bemærkelsesværdige farver. En ting, som kan være god at have med i overvejelserne, når man er vælger udseende på flyverdragten, er, at de farvede flyverdragter er lettere at lægge mærke til på pisten.
En farvet flyverdragt kan altså gøre det lettere at spotte sit barn blandt alle de andre skiløbere, eller hvis et styrt skulle forekomme, så man let kan finde den manglende person.
Bortset fra farven er det også forskelligt, hvilke features der er prioriteret. For eksempel har nogle flyverdragter et hav af lommer, mens de på andre er nedprioriteret for minimalisme. Derudover er udluftningsmuligheder en feature, som er god at holde øje med.
Det kan være af stor betydning på en flyverdragt – specielt i betragtning af, at det er en beklædningsdel, som virkelig formår at holde på varmen.
Temperatur har uden tvivl en stor betydning for, hvilken flyverdragt man skal vælge. Er man mest afsted i de kolde måneder eller i områder, som ligger højt, er det med stor sandsynlighed en god ide at vælge en foret flyverdragt. Er man derimod afsted i de varmere perioder af året eller i lavtliggende områder, er det sandsynligvis bedre med en skal-flyverdragt.
Det er dog individuelt, hvad man er til. For eksempel kan en skal-flyverdragt også sagtens bruges i kolde tider eller områder, da den netop er lavet til, at man selv kan tilpasse varmen ved hjælp af lagene under.
Derudover er det værd at nævne, at en flyverdragt godt kan blive for varm, hvis man skal bruge den til de varmere måneder eller områder. Den holder godt på kropsvarmen, og man skal derfor overveje, om det er det rette valg for en.
Det er meget forskelligt, hvordan flyverdragter er lavet, og det er derfor også meget forskelligt, hvad de koster. Prisen kan ligge på alt mellem ca. 700 og ca. 2000 kr for børn. Er dit barn nærmere junior størrelse, skal du regne med en højere pris end disse.
For voksne starter priserne typisk omkring 2000 kr og kan komme helt op og runde 7000 kr. Med det sagt skal man tænke over, at selvom det virker af mange penge, så betaler man jo både for en jakke og et par bukser på én gang.
Sammenligner man med den pris, man ellers skulle give for de to dele, er det generelt billigere at købe en flyverdragt. Derudover gælder det, som med alle andre produkter, at de billigere produkter sagtens kan gøre det helt fint. Prisen hænger ofte sammen med, hvilket brand som står bag produktet. Vil man være stensikker på, at produktet har alle de fedeste og nyeste features, skal man nok regne med at prisen ligger i den højere prisklasse.
Der er både ting for og imod i forhold til praktikken, når man køber en dragt. På den negative side er det besværligt, hver gang man skal på toilettet, og udluftningen kan til tider være et problem.
På den positive side er der få løse ender, som kan genere, og den er let og simpel at få på – hvilket er en kæmpe fordel, når man har med børn at gøre. Pointen er, at du på forhånd skal overveje, hvilke ting som betyder mest.
Skiudstyr kan være en dyr omgang. Det skyldes, at for at få den bedste oplevelse, skal skitøjet kunne meget og er ofte fremstillet i specielle og gode materialer. Har man derfor flere børn med nogle års mellemrum, kan man med fordel indtænke, at den yngre overtager den ældres dragt, når den ældre vokser ud af det.
Skitøj kan holde lang tid, hvis man investerer i dét af god kvalitet. Går tøjet i arv, kan det bedre betale sig at købe de gode modeller, som giver den bedste oplevelse.
Selvom man ikke tænker over det, så kan farven på dragten godt have en praktisk funktion. En tydelig og bemærkelsesværdig farve kan være en fordel, når man skal spotte sit barn eller hinanden på pisten blandt mange skiløbere, eller hvis man skal lokaliseres efter et styrt.
Det er meget forskelligt fra brand til brand, hvordan de definerer deres størrelser, og hvor store eller små deres modeller er i forhold til andre mærkers modeller. Det er derfor smart at tjekke netop den størrelsesguide fra det mærke, man vil købe dragten fra.
Det er vigtigt at overveje, inden man køber en flyverdragt, om den, som skal have flyverdragten på, ofte fryser eller har det helt vildt varmt.
Det er nemlig vigtigt, at man prioriterer kroppens behov, så man ikke ender med en enten for kold eller varm dragt. For at gøre dragten mere universel – specielt når man har med børn at gøre, som ikke altid ytrer sig om disse ting – kan man med fordel vælge en dragt med udluftning. På den måde kan man både prioritere varme og kulde.
Som navnet indikerer, stammer Isbjörn of Sweden fra vores kære naboland. Det er grundlagt af to svenske kvinder og mødre i 2005 som et modsvar på det problem, de mødte, da de i 2001 blev forældre – nemlig at de oplevede en mangel på godt outdoor udstyr til børn.
Med Isbjörn of Sweden stræber de også efter at hjælpe på miljøproblemerne ved at lave kvalitetsprodukter, som holder længe, som man sjældnere har brug for at købe nyt eller opgradere.
Picture er et fransk skibrand, som i sin spæde start på et år voksede fra at have hovedkontor i bagenden af en van, til at brede sine produkter til 70 butikker. I dag er de et af Frankrigs største skitøjsmærker, og det er der en god grund til.
Brandets hurtige opmærksomhed skyldes nemlig blandt andet deres trademark: at deres tøj er genanvendeligt. Samtidig kæmper de yderligere en stor kamp for miljøet – og det er jo et kæmpe plus! Deres sortiment er meget bredt, og indebærer derfor også flyverdragter (suits).
Kilpi betyder “afskærmet” på finsk. Og det er netop i navnet, at kilpi skildrer, hvad de står for – nemlig at deres produkter er i stand til at beskytte dig i dit outdoorliv.
Kilpi prioriterer en konstant udvikling i deres produkter og kvalitet. Mærket producerer alt indenfor outdoorbeklædning og derunder skisport – lige fra piste tøj til det, som kan passe på dig i offpisten.
Hulabalu er et dansk mærke, som producerer netop flyverdragter til børn – og som designer dem i Danmark. Hos Hulabalu er det, udover kvalitet og funktionalitet, designet og farverne, der lægges vægt på.
Samtidig er det gode ved Hulabalu, at flyverdragterne er lavet til at fungere både i børnehaven til udendørs leg såvel som i kulden på pisterne.
Helly Hansen er et af de mest anerkendte skimærker, som findes. De har eksisteret længe – faktisk lige siden 1877. Dengang opdagede grundlæggeren kaptajn Helly Juell Hansen, at der var et hul i markedet hvad angik beklædning, som var i stand til at modstå de barske vind- og vejrforhold i Norge.
De startede som en producent af tøj til sømænd i Norge, men i dag laver Helly Hansen alt lige fra praktisk outdoor tøj til skitøj. Flyverdragter er også på listen over deres produkter og ligger i den rigtig gode ende kvalitetsmæssigt.
Markedet for luksus ski tøj kommer til at vokse de næste år mellem 2020 og 2025, det spås der i undersøgelsen “Luxury Ski Wear Market Size, Global Industry Future Trends, Growth, Strategies, Share, Segmentation, In Depth Analysis Research Report by Foreeight to 2020”. Det er en dejlig nyhed som skisportsudøver, at markedet er stigende.
I denne artikel, Ski Equipment & Gear Market Size, Share & Trends Analysis Reeport By Product (Clothing, Head Gear, Footwear, Ski and Poles), By Application (Male, Female) , By Distribution Channel, And Segment Forecasts, 2019-2015), fra 2016 spås det ligeså, at markedet vil komme til at stige.
Det skyldes, ifølge artiklen, at flere generelt er begyndt at dyrke outdoor sportsgrene, specielt ski. Dette hænger blandt andet sammen med, at nogle regeringer opfordrer deres borgere til at dyrke skisport. Et voksende marked bringer også typisk nye ideer og udvikling med sig, for at de forskellige brands kan følge med hinanden. Man kan derfor håbe på, at nye og forbedrede versioner af det skitøj, man kan lide at bruge (for eksempel flyverdragter), er i vente.
Noget tyder på, at one pieces er en beklædningsdel indenfor skisport, som vi kommer til at se mere til i fremtiden.
Denne rapport, Global One Piece Snowsuit Market 2020 Strategic Market Growth, Key Manufacturers and Industry Demand Analysis to 2026, består nemlig af en grundig gennemgang af markedet for one pieces og inddeler det også i mange forskellige kategorier – for eksempel lande eller typer – for at danne et overblik over udviklingen de kommende år.
Det kunne derfor godt tænkes, at one pieces er kommet for at blive, når en sådan gennemgang af produktet og dets fremtid udarbejdes, hvilket typisk gøres, hvis der er en vis relevans i det.
Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste heldragte. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.
Heldragtene vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.
Valget af heldragtafhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.
Caroline arbejder som journalist og skiekspert for Magasinet Ski. Hun er uddannet skilærer gennem Den Danske Skiskole, har tidligere arbejdet som udstyrsekspert i en skiudlejningsbutik i Val Thorens og arbejder i dag som udstyrs- og tøjekspert i skibutikkerne Ski & Fritid og Peak Performance. Hendes passion for den ekstreme side af skisporten har betydet, at hun har deltaget i Freeride DM, Freestyle DM og Freeride World Qualifier. I 2019 vandt hun titlen som Danmarksmester i Big Air. Med andre ord Caroline er et omvandrende ski-leksikon, som nyder at dele ud af sin viden her på magasinet.
Få eksklusiv adgang til:
Konkurrencer (skirejser, skiudstyr og skitøj)
Rabatkoder til skibutikker
Tests af skiudstyr og skitøj